Miesten joukkue kasvaa nuorella honkalaisella haastajakolmikolla

Tapiolan Hongan miesten joukkue keskittyy jo kolmatta kautta erityisesti pelaajakehitykseen. Alkavalla kaudella saadaan pelaajille lisähaastetta sarjanousun myötä. I-divisioona A:ssa pelaavan Hongan joukkueen kokoonpanoon liittyy nyt kolme 18-vuotiasta omaa kasvattia Markus Hyytiäinen, Lauri Hynönen ja Saku Korhonen.

Markus Hyytiäinen on jo pelannut ensimmäiset miesten I-divarin ottelunsa. Viime kaudella Hyytiäinen pääsi parketille tositoimiin kahdeksassa Hongan miesten I-divisioona B:n kamppailussa. Nyt sarjataso on pykälää korkeampi ja nuori mies valmis vastaanottamaan haasteen.

”Koen tuovani joukkueelle lisää heittovoimaa, vauhdikkuutta ja vahvaa 1v1 puolustamista. On kunnia päästä pelaamaan hongan edustusjoukkueessa ja 1A on erinomainen sarja kehittyä sekä päästä eteenpäin koripallouralla. Koen että meidän nuorella joukkueella on intoa ja taistelutahtoa. Joukkueessa on hyvä joukkuehenki joka varmasti näkyy kentälläkin!”

Aapo Heinonen mukailee Hyytiäisen näkemystä päävalmentajan tontiltaan.

”Markuksella on sukujuuret syvällä Hongan maaperässä. Make osoitti jo viime kaudella pystyvänsä pelaamaan miesten sarjoja ja löysi malttia tekemiseensä. Toki nyt ollaan astetta kovemmassa sarjassa ja nuoruuden into täytyy kyetä valjastamaan oikeisiin valintoihin. Hän tuo joukkueeseen entistäkin enemmän iskukykyä kaaren taakse.”

Lauri Hynönen lähtee haastamaan itseään kokeneempia miesten divariin ensimmäistä kertaa. Kumarrellen kauteen ei lähdetä ja valmennuksesta kannustetaankin uusia onnistumisia kohti.

”Laurin vahvuutena on fyysisyys, joka on samalla ollut myös heikkous loukkaantumisten muodossa. Into pelaamiseen on suuri ja kovasti toivonkin Laurille ehjää kautta, jotta hän pääsee kunnolla mukaan miesten koitoksiin. Kärsivällisesti eteenpäin!” Heinonen kommentoi.

Pelaajahaastattelussa honkalaiskasvatti kuvailee upeasti niitä asioita, joita moni muukin koko junioriputken läpi pelannut nuori on varmasti ajatellut.

”Olen kiitollinen siitä, että olen saanut käyttää juniorivuodet Hongassa. Se on mahdollistanut tähän pääsyn. Aina olen katsonut aikuispelaajia ihaillen ja on hienoa, että vihdoin on päässyt olemaan osa sitä joukkuetta. Uudet haasteet aikuisissa vaatii entistä kovempaa suoriutumista, mutta niitä kohti pitää mennä positiivisella mielellä ja itsevarmana.”

”Hyvä koripalloilija on sellainen, joka auttaa joukkuettaan voittamaan otteluita, on kykenevä tekemään korin monin eri tavoin ja pystyy voittamaan oman mielensä puolustuksessa. Itse koen pystyväni tuomaan joukkueeseen paljon energiaa molempiin päihin kenttää. Uskon, että taito tehdä kori niin kaaren takaa kuin paintista ja kyky puolustaa useita pelipaikkoja kentällä auttaa joukkuettamme tulevalla kaudella.”

Asioita selkeästi monelta kantilta pohtinut 18-vuotias tiivistää vielä joukkueen vahvuudetkin pariin lauseeseen.

”Kova kilpailu joukkueen sisällä ja samalla hyvä yhteishenki luovat hyvän pohjan tulevalle kaudella. Joukkue on täynnä taitavia koripalloilijoita ja mahtavia jätkiä, joiden kanssa on ilo tulla joka päivä treenaamaan ja kehittymään. En malta odottaa, että näen mitä kausi tuo tullessaan tämän joukkueen kanssa!”

Saku Korhosen tie miesten joukkueeseen on Hynösen tapaan ollut viime aikoina kuoppainen loukkaantumisten takia. Tahtotilaa se ei kuitenkaan ole murtanut. Hongan miesten joukkue on verrattain pienikokoinen, joten coach Heinonen toivookin Korhosesta lisää voimaa isoon päähän.

”Saku on Laurin tapaan kärsinyt loukkaantumisista. Ehjänä ollessaan hän tuo joukkueeseemme paljon kaivattua voimaa ja kokoa korin alle. Sakulta odotan hänen tavaramerkkiään; uhrautuvaa kropan likoon laittamista ja periksiantamatonta levypallopelaamista!”

Korhonen itse kommentoi hyvin nöyränä uutta haastajan asemaansa, mutta on samalla valmiina astumaan seuraaville leveleille.

”Uskon pystyväni tuomaan joukkueeseen taistelutahtoa ja periksiantamattomuutta. Uskon myös, että pystyn pelaamaan ja treenaamaan aina hyvällä asenteella ja sitä kautta auttamaan joukkuetta mahdollisimman hyvin.”

”Olen kiitollinen siitä, että olen saanut pelata viihtyisät ja minua paljon koripalloilijana kehittävät juniorivuodet Hongassa. Aikuiskoripallo on junioripeleihin verrattuna kuitenkin hyvin erilaista ja odotan innolla, että pääsen haastamaan itseäni astetta kovemmalla tasolla. Meidän joukkueessa on tänä vuonna paljon potentiaalia, jonka avulla jengin kuin jengin voittaminen on mahdollista. On myös hienoa, että rosterissa on paljon nuoria pelaajia, jotka voivat saada arvokasta kokemusta aikuisten peleistä.”

Hongan miesten kausi käynnistyy perjantaina 16.10. kotiottelulla Tapiolassa jolloin vieraaksi saapuu Raiders Järvenpäästä. Kausikorttikampanja on käynnissä TÄÄLLÄ. Samalla kausikortilla pääset seuraamaan kaikki Hongan miesten I-divisioona A:n ja naisten Korisliigan runkosarjan kotimatsit.