Honka3x3-turnaus pelataan 27.5.2023

Honka3x3 on perinteinen junioreille suunnattu 3×3-turnaus Honkahallilla, jossa opetellaan lajin saloja ja tutustutaan uusiin koriskavereihin rennolla meiningillä, musiikin soidessa. Ensimmäinen turnaus pelattiin 2015, josta se on kasvanut perinteeksi.

Tänä vuonna turnaus on tarkoitettu 2010-2012 syntyneille pelaajille. Kaikki pelit pelataan lauantaina 27.5. ja kaikki sarjat pelaavat isoihin koreihin.

Otteluohjelmat sarjoittain löydät alempaa tältä sivulta

HUOM! Kaikille joukkueille tulee vähintään 4 ottelua! Kaikille joukkueille tulee vähintään yksi jatkopeli (joissain sarjoissa useampia) ja otteluohjelma päivittyy turnauspäivän aikana sitä mukaa, kun pelejä on pelattu. Sarjoissa ei välttämättä pelata kaikkia sijoituspelejä loppuun asti ja osa sijoituksista määräytyy 3×3 sääntöjen mukaisesti voittosuhteen ja tehtyjen pisteiden keskiarvon perusteella.

Jos oman joukkueen otteluohjelman osalta on yhtään epäselvyyksiä, käykää kysymässä turnaustoimistosta apua. 

Muutokset otteluohjelmaan ovat mahdollisia esim. peruutustapauksissa, mutta tiedotamme niistä aina erikseen.

Pelipaikka ja ilmoittautuminen turnauspäivänä

Pelit pelataan Honkahallilla (Urheilupuistontie 2). Käytössä on 6 kenttää 3×3 peleihin. Honkahallille kannattaa saapua hyvissä ajoin ennen oman joukkueen ensimmäisen pelin alkua. Jokaisen joukkueen tulee käydä ilmoittautumassa saapuneeksi Honkahallin juoksusuoran päässä olevaan turnaustoimistoon viimeistään 30 minuuttia ennen joukkueen ensimmäisen ottelun alkua.

Ottelut

3×3 -koriksen säännöt löytyvät yllä mainitulta Hongan turnaussivulta tai esim täältä: https://www.basket.fi/3×3/mita-on-3×3/saannot/. Pelit aloitetaan ajallaan, joten joukkueen tulee olla valmiina hyvissä ajoin kentän reunalla.

Kaikki pelit pelataan aikuisten koreihin (3.05m). Pelipallona käytetään 2010-2011 sarjoissa 6-koon palloa ja 2012 sarjoissa 5-koon palloa. 

Jokaisella joukkueella tulee olla ainakin jossain määrin yhtenäinen peliasu (sama väri). Mikäli molemmilla joukkueilla on samanvärinen asu, ohjelmassa vierasjoukkueeksi merkitty joukkue on velvollinen vaihtamaan asua.

Spanish box eli lasten kolmen pisteen viiva ei ole käytössä missään sarjassa. Aikuisten 3pt viivan takaa saa 3×3 peleissä 2 pistettä, muista koreista 1 pisteen.

3×3 on pelaajien peli. Joukkueilla ei saa olla valmentajaa ottelun aikana. Valmennuskielto koskee myös katsomossa olevia vanhempia.

Jokaisessa pelissä on pelinohjaaja, joka huolehtii pelin sujuvuudesta ja auttaa pelaajia sääntöjen kanssa. Lisäksi peleissä on toimitsija laskemassa pisteitä ja joukkuevirheitä.

Joukkueet

Mikäli et ole vielä ilmoittanut joukkueesi nimeä tai kaikkia pelaajia (nimi, syntymäaika) niin ilmoitathan ne mahdollisimman pian.

Maksut

Osallistumismaksu 60 EUR per joukkue laskutetaan joukkueiden yhteyshenkilöiltä ensi viikolla.

Kahvila

Honkahallin kahvila on auki tapahtuman ajan. Lämmintä ruokaa ei kuitenkaan välttämättä ole myynnissä.

Kaikissa turnaukseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä honka3x3@tapiolanhonka.fi. Lisätietoja 3×3 koriksesta löydät alempaa tältä sivulta.

KATSO OTTELUOHJELMAT:

3×3 koris pähkinänkuoressa

 • 3×3 korista pelataan neljän hengen joukkueilla, joista kentällä on kerrallaan kolme pelaajaa.
 • Joukkueilla ei ole valmentajia
 • Peliaika: on 10 min tehokasta peliaikaa TAI max. 21 pistettä (mahdollinen jatkoaika = kumpi joukkue tekee ensin 2 pistettä)
 • Hyökkäysaika: 12 sek, käynnistyy heti joukkueen saadessa pallon
 • Pisteet: Kolmosrajan takaa 2 pistettä, muista pelitilannekoreista ja vapareista 1 piste
 • Virheet: Lasketaan ainoastaan joukkuevirheitä. Virhe heittotilanteessa = 1 vapari (3p kaaren takaa 2 vaparia). Vastustajan joukkuevirheistä 7-9 heitetään 2 vaparia, 10 virheestä alkaen 2 vaparia + pallonhallinta.
 • Pelin kulku:
  • Ensimmäinen pallonhallinta arvotaan
  • Pallonhallinta korin jälkeen… hyökkäysvuoron saavan joukkueen annetaan ottaa pallo, jonka jälkeen heidän pitää kiertää pallo 3p kaaren ulkopuolelle. Puolustava joukkue saa puolustaa kierron ajan, mutta ei no-charge alueella.
  • Pallonhallinta puolustuslevypallon tai riiston jälkeen… pallo tulee kuljettaa tai syöttää 3p kaaren ulkopuolelle (hyökkäyslevypallon jälkeen ei tarvitse kiertää)
  • Pallonhallinta kuolleen pallon (virheet ja rajanylitykset) jälkeen… check-ball kaaren takana koria vastapäätä
  • Pallonhallinta kiistapallon jälkeen… puolustava joukkue saa pallon (check-ball)
 • HONKA 3X3 turnauksessa sääntöjä sovelletaan tarvittaessa, kaikissa peleissä on pelinohjaaja

Alla tunnelmia aiempien vuosien turnauksista: