Tietoa seurasta

Alta löydät tietoa Tapiolan Hongasta pähkinänkuoressa.

Tapiolan Honka on Suomen toiseksi suurin koripalloseura

Tapiolan Honka on Suomen toiseksi suurin koripallon erikoisseura, joka on perustettu vuonna 1957. Hongassa on yli 1000 junioripelaajaa ja noin 80 valmentajaa. Koripalloliiton sarjatoimintaan Honka osallistuu vuosittain yli 70 joukkueella. Seuran toiminta-alueena on Etelä-Espoo ja Suur-Tapiola. Tapiolan Honka on Olympiakomitean Tähtiseura.

Seuran toiminta-ajatus

Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaa ja urheilua, päälajinaan koripallo, sekä muuta siihen liittyvää kansalaistoimintaa seuran toiminta-alueella. Tapiolan Honka tarjoaa sekä harraste- että kilpakoripalloa, siten että erilaisista lähtökohdista olevilla henkilöillä on mahdollisuus harrastaa ja olla mukana yhdistystoiminnassa edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti.

Taaperoista senioreihin

Nuorimmat honkalaiset kuuluvat vanhempi-lapsi -korikseen ja liikuntaleikkikouluihin, joiden jäsenet ovat 3-6 –vuotiaita. Niiden kautta siirrytään juniorijoukkueisiin, joiden toiminta aloitetaan 5-6 -vuotiaana. Ikäluokkajoukkueita on supermikrojunioreista (5-7-vuotiaat) aina U19 ikäluokkaan asti. Joukkueita on kaikissa ikäluokissa sekä tytöille että pojille ja ne osallistuvat Koripalloliiton sarjatoimintaan.

Aikuisille on harrastejoukkueita lähes kaikilla sarjatasoilla sekä naisille että miehille. Naisten edustusjoukkue pelaa Korisliigassa ja miesten edustusjoukkue I divisioona A:ssa kaudella 2023-2024.

Erityisryhmätoiminta

Hongan erityisryhmätoiminta kattaa pyörätuolikoripallojoukkueen sekä Unified-koripallojoukkueen toiminnan. Pyörätuolikoripallossa on yksi joukkue yhteisesti aikuisille ja nuorille. Molemmat joukkueet toivottavat uudet pelaajat tervetulleiksi!

Kuntoklubi ja kuntokoris liikuttavat aikuisia

Tapiolan Hongan Kuntoklubi ja Kuntokorisryhmät on suunnattu Hongan aikuisjäsenille. Kuntoklubin ohjelmassa on monipuolista lihaskuntoharjoittelua kaksi kertaa viikossa. Kuntokorisryhmissä taas opetellaan koriksen perustaitoja ja pelataan hyvässä seurassa - ryhmät sopivat vasta-alkajille tai jo vähän pidempään pelanneille. Etusivulta kohdasta "Joukkueet" löydät monenlaista liikuntaa aikuisharrastajille.

Uudet pelaajat

Kaikki uudet pelaajat ovat tervetulleita mukaan Tapiolan Honkaan.

Lisätietoja löydät TÄSTÄ LINKISTÄ.

MyClub

Tapiolan Honka käyttää myClub-jäsenpalvelua, jonka avulla seura hallinnoi jäsenrekisteriä, laskutusta, tapahtumailmoittautumisia ja jäsenviestintää.

Jokaisella seuran jäsenellä on oma myClub-tili, jossa jäsenet pitävät omia jäsentietojaan ajan tasalla, ilmoittautuvat tapahtumiin jne. 

Vakuutukset

Jokainen pelaaja vastaa itse omasta vakuutuksestaan. Vakuutuksen tulee kattaa ainakin urheiluseuratoiminnassa tapahtuvat tapaturmat. Lisäksi kannattaa huomioida, että vanhempien junioreiden (U14 ylöspäin) vakuutuksen tulisi kattaa myös fysikaalinen hoito ja vamman hoidossa käytettävät tuet (polvi- ja nilkkatuet).

Seurasiirto

Suomalaisesta seurasta siirtyvän pelaajan on edustusvapauden saamiseksi tehtävä seurasiirto. Suomen Koripalloliitto on siirtynyt sähköisen seurasiirron käyttöön. Lisätietoja seurasiirroista löydät Suomen Koripalloliiton verkkosivuilta.

Lisenssi

Pelaajan tulee maksaa ennen ensimmäistä otteluaan Suomen Koripalloliiton pelaajalisenssi. Lisenssi sisältää pelioikeuden.

Tietosuoja

Tapiolan Honka noudattaa henkilötietojen käsittelyssä lainsäädäntöä, mukaan lukien EU:n tietosuoja-asetusta, viranomaisten määräyksiä ja hyvää tietojenkäsittelytapaa.

Henkilötietoja kerätään ja käsitellään vain ennalta määrättyihin asianmukaisiin tarkoituksiin ja vain silloin, kun se on tarpeen.

Lue lisää: https://www.tapiolanhonka.fi/tietosuoja/

Pelaajan polut

Tapiolan Honka tarjoaa Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen mahdollisuuden harrastaa ja kilpailla koripallossa, omassa kotiseurassa, 5-vuotiaasta aina omalle huipputasolle saakka, niin tytöissä kuin pojissa.

Hongan joukkuetoiminta alkaa alle kouluikäisissä, sekä tytöissä että pojissa. Juniorijoukkueita löytyy alle 6-vuotiaista aina vanhimpaan juniori-ikäluokkaan eli alle 19-vuotiaisiin saakka. Alle 13-vuotiailla toiminnan tavoitteena on synnyttää innostusta ja luoda valmiuksia menestymiseen. Tässä ikävaiheessa pelaajilla on myös mahdollisuus aloittaa aamuharjoittelu oman lukujärjestyksen sallimissa puitteissa. Myös seuran koordinoima fysiikkaharjoittelu aloitetaan yleensä noin 13 ikävuoden paikkeilla.

Alle 15-vuotiailla pyritään sytyttämään intohimoa koripalloon ja urheiluun yleisesti. Alle 15-vuotiailla on halutessaan mahdollisuus valita myös kevyempi harrastuspolku, jossa tavoitteena on pitää kaikki harrastajat mukana hyvässä toiminnassa. Noin 16 ikävuoden kohdalla pelaajat useimmiten alkavat tunnistaa, onko heillä halua tähdätä huipulle, harrastaa kilpaillen vai harrastaa muuten vaan hyvässä seurassa. Tapiolan Honka tarjoaa mahdollisuuden kaikkiin vaihtoehtoihin.

Juniori-iän jälkeen (ja myös viimeisinä juniorivuosina) huipulle tähtäävillä on Hongassa mahdollisuus tavoitella paikkaa aikuisten huippukoripallosarjoissa. Aikuisten ryhmiä löytyy myös niille, jotka haluavat huipulle tähtäämisen sijaan kilpailla tai harrastaa. Lisäksi pelaajia pyritään ohjaamaan aktiivisesti myös muille lajipoluille (valmennus, erotuomaritoiminta, fanitus).

Seurassa kannustetaan useiden lajien harrastamiseen mm. pitämällä harjoittelu joustavana mahdollisimman pitkään. Kaikki uudet harrastajat otetaan mukaan toimintaan, oli ikävaihe mikä tahansa. Honkalaisen pelajaan polku voi siis alkaa missä vaiheessa juniori-ikää tahansa. Polut eivät myöskään ole välttämättä suoraviivaisia. Myöhemmin intohimon löytävät pelaajat voivat esimerkiksi siirtyä harrastajan polulta huipulle tähtäävän polulle vaikkapa 16-vuotiaina.

Ovia ei suljeta ja seuran valmennusmalli, jossa valmennuksesta vastaavat pääosin päätoimiset valmentajat, takaa sen että kommunikaatio eri ikäluokkien vastuuvalmentajien välillä toimii.