Hiilineutraali Honka


Tapiolan Hongassa käynnistyi keväällä 2020 Hiilineutraali Honka -hanke, jonka tavoitteena on tehdä seurastamme entistä parempi. Yksi Hongan arvoista on vastuullisuus, ja kutsummekin kaikki honkalaiset mukaan. Hankkeen painopiste on ekologisessa kestävyydessä ja seuran toiminnan ilmastopäästöjen vähentämisessä, mutta toteutamme ”keken” kaikkia ulottuvuuksia.

Hankeryhmän käynnistivät seuran aktiiviset honkalaisvanhemmat. Myös KOY Honkahallin hallitus ja seuran toimisto ovat luonnollisesti mukana toiminnassa. Jatkossa ryhmä tarkentaa yhdessä seuran hallituksen kanssa hankkeen painopisteitä, tavoitteita ja aikajännettä. Hankeryhmän jäsenet ovat sitoutuneet vuoteen 2023 saakka, ja tavoitehorisontti on lähivuosien lisäksi pidemmälläkin. Tiedotamme etenemisestä kaikille seuran FB-sivujen ja myClubin kautta.

Yhteistyötä haetaan mm. Espoon kaupungin ja yritysten kanssa, ja myös hankerahoitushakemuksia on tehty. Honkahallin osalta on monia energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä tehty viime vuosien aikana, vaihdettu tuulisähköön ja seuran hiilidioksipäästöt on laskettu. On myös jo siivottu Honkahallin ympäristöä puhtaaksi, parannettu kierrätystä Honkahallilla, lahjoitettu pelipaitoja Tansaniaan ja avattu käytettyjen koripallokamppeiden markkinapaikka Facebookiin. Honkahalli lämpiää Fortumin uusiutuvalla EkoPlus-kaukolämmöllä.

Miten toimia ja päästä mukaan?

Kestävin koristerveisin,

Meri Löyttyniemi, Kristiina Kankaansyrjä & hankeryhmän jäsenet

Meri Löyttyniemi, meri_loyttyniemi@hotmail.com, 050 313 7549
Kristiina Kankaansyrjä, kristiina@vehryt.fi, 040 845 6949
Mika Numminen
Milla Suviranta
Paula Schönach
Päivi Koivisto
Sari Laine