Tapiolan Hongan päävalmentajat kaudella 2019-2020

Tapiolan Hongan tulevan kauden vastuuvalmentajat ovat selvillä. Hongan pelaajien valmennuksesta vastuussa ovat pääosin seuran päätoimiset ammattivalmentajat. Kaikki vastuuvalmentajat ovat osaavia ja kokeneita valmentajia ja suurimmalla osalla on useiden vuosien kokemus juniorivalmennuksesta.

Alle listattujen valmentajien tukena tulee myös tulevalla kaudella olemaan iso joukko muita valmentajia, joiden panos Hongan valmennukseen on todella tärkeä. Joukkueiden täydet valmennusstaffit pyritään julkaisemaan mahdollisimman pian.

Kimmo Kujansivu jatkaa naisten päävalmentajana. Kuva: Ville Vuorinen

Naiset – Kimmo Kujansivu
Koulutus: Ammattivalmentajatutkinto, huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT), A-lisenssi voimassa 2021 saakka

Kimmo Kujansivu aloittaa jo seitsemännen peräkkäisen kautensa Hongan naisten Korisliigajoukkueen päävalmentajana. Naisten päävalmennuksen lisäksi Kimmo toimii naisten I divisioonajoukkueen valmentajana. Kimmolla on kokemusta niin naisten kuin miestenkin pääsarjavalmennuksesta sekä nuorten maajoukkuevalmennuksesta. Vyöllä on myös naisten Suomen mestaruus BC Nokian päävalmentajana.

Miehet, Pojat U19 (2001-2002) – Aapo Heinonen
Koulutus: HKVT, A-lisenssi 2021

Aapo Heinonen luotsaa Hongan miesten ja 19-vuotiaiden poikien joukkueita. Kuva: Ville Vuorinen

Aapo Heinonen jatkaa Hongan miesten ja U19 poikien päävalmentajana. Aapo aloittaa seitsemännen kauden U19 joukkueen valmentajana ja kuudennen kauden miesten valmennuksessa. Valmennusuransa Torpan Pojissa vuonna 2005 aloittanut Heinonen on saanut Hongan miesten ja U19 poikien joukkueet vahvaan iskuun ja miesten joukkue taistelee tiukasti noususta I divisioona A:han. Aapolla on valmennuksen lisäksi tärkeä rooli urheilun ja opiskelun yhdistämisen kehitystyössä.

Pojat U19 Green (harraste) – Villu Kask
Koulutus: I-taso (Virossa)

Villu jatkaa vanhempien poikajunioreiden harrastejoukkueen valmentajana. Koripallon monitoimimies ja Honkahallin hallimestari on ennen Honka-uraansa ehtinyt toimia Virossa liikunnanopettajana ja valmentajana. Kuten kaikki Honkahallilla vierailleet tietävät, Hongassa Villu tekee kaikkea ja vielä vähän enemmän.

N1D, tytöt U19 (2001-2002) – Susanna Strömberg
Koulutus: HKVT, A-lisenssi 2019

Pitkän linjan honkalainen Susanna Strömberg jatkaa naisten I divisioonajoukkueen ja U19 tyttöjen päävalmentajana. Susa on erinomainen esimerkki honkalaisen ”pelaajasta valmentajaksi” polun toimivuudesta sekä siitä, että intohimoisella suhtautumisella valmentamiseen, myös siviilityön ja valmennuksen yhdistäminen on mahdollista toteuttaa sujuvasti. Susa lähti aikanaan Hongan kautta pelaamaan yliopistoon, palasi pelaamaan Honkaan ja siirtyi lopulta valmentajaksi. Kaudesta 2010-2011 lähtien Susa on toiminut Hongassa sekä poikien että tyttöjen valmentajana.

Tytöt U19-U15 Green (harraste) – Eero Neva
Koulutus: II-taso

Hongan kokenein valmentaja Eero Neva jatkaa tyttöjen harrastejoukkueiden vastuuvalmentajana jo neljättä kautta. Eerolla on 45 vuoden kokemus valmennuksesta kaikilta mahdollisilta eri tasoilta sekä kokemusta myös valmentajakouluttajana toimimisesta. Eeron valmennuskokemuksesta jotain kertoo se, että tämän listan valmentajista vain yksi oli syntynyt, kun Eero aloitti valmennuksen…

Lauri Järvinen jatkaa Pojat U17 ja pojat U16 päävalmentajana. Kuva: Sonja Herrala

Pojat U17, U16 (2003-2004) – Lauri Järvinen
Koulutus: HKVT, A-lisenssi 2021

Kolmannen kauden Hongassa valmentajana aloittavalla Laurilla on runsaasti pelaajakokemusta niin Korisliigasta kuin miesten I divisioonastakin. Valmennuskokemusta on kertynyt Hongan lisäksi EBT:stä seitsemän vuoden ajalta. Ensimmäinen kausi Hongassa päättyi hienosti B-poikien Suomen mestaruuteen, toisella kaudellaan Lauri on johdattanut U17 ja U16 pojat SM-välieriin. Tulevalla kaudella Lauri jatkaa U17 ja U16 poikien päävalmentajana sekä Pojat 2010 päävalmentajana. Lauri toimii myös poikien Susi All Stars -valmentajana.

Tytöt U17, U16, U15 (2003-2005) – Ville Neva
Koulutus: HKVT, A-lisenssi 2022, Fiba Europe Coaching Certificate (FECC)

Korisliigasta ja nuorten maajoukkueista valmennuskokemusta kartuttanut Ville Neva siirtyy Hongassa tulevalla kaudella tyttöjen valmennukseen. Ville saa vastuulleen 2003-2005 syntyneiden tyttöjen joukkueet. Villen rooliin Hongassa kuuluu myös miesten joukkueen taitovalmennus, Pojat 2011 -joukkueen valmennus sekä yläkouluikäisten iltapäiväharjoitusten suunnittelu. Ville toimii myös alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajana.

Pojat U15, U14, U13 (2005-2007) – Niko Nyholm
Koulutus: HKVT, A-lisenssi 2022, juniorivalmennusverkosto 2019

Hongan nykyisistä päävalmentajista seurassa pisimpään toiminut Niko Nyholm jatkaa seuran U15 poikien valmentajana. Niko on valmentanut Hongassa yli 20 vuotta ja ollut päätoimisena valmentajana vuodesta 2005 alkaen. Nikon vastuulla ovat tulevalla kaudella 2005, 2006 ja 2007 syntyneet pojat. Niko toimii alle 16-vuotiaiden tyttöjen II-maajoukkueen valmentajana ja on ollut vuosikaudet mukana myös Biddy Basket -valmennuksessa.

Tytöt U14, U13 (2006-2007) sekä mikropojat ja mikrotytöt (2010-2011)  – Tuomas Rahkonen
Koulutus: HKVT, A-lisenssi 2022, juniorivalmennusverkosto 2019, Suomen valmentajien fysiikkavalmennuskoulutus (kesken)

Edelliset kaksi kautta Hongan U10 ikäluokkien vastuuvalmentajana toiminut Tuomas Rahkonen ottaa vastuulleen 2006 ja 2007 syntyneiden tyttöjen ikäluokkien valmennuksen ja jatkaa mikroikäisten junioreiden vastuuvalmentajana. Kuusi vuotta Hongassa päätoimisesti valmentanut Tuomas toimii myös tyttöjen U16 maajoukkueen valmentajana.

Panu Pedersen jatkaa kolmannen kauden Hongan mini-ikäisten vastuuvalmentajana. Kuva: Sonja Herrala

Minipojat ja minitytöt (2008-2009) – Panu Pedersen
Koulutus: II-taso

Yksi seuran kokeneimmista juniorivalmentajista jatkaa kolmatta kautta seuran mini-ikäisten junioreiden vastuuvalmentajana. 25-vuotta juniorivalmennuksessa mukana ollut Panu vastaa Hongan noin 140 mini-ikäisen juniorin laadukkaasta toiminnasta. Aiemmin erityisopettajana toiminut Panu on valmentanut Hongassa päätoimisesti vuodesta 2013 lähtien ja ollut vahvasti myös Hongan Unified-koristoiminnan taustalla. Panu jatkaa Unified-joukkueen valmentajana myös tulevalla kaudella.

Supermikrotytöt (2012-2014) – Anu Karppinen
Koulutus: I-taso

Kuluvalla kaudella Tytöt 2009 joukkueen päävalmentajana toimiva Anu vastaa tulevalla kaudella Hongan supermikrotyttöjen valmennuksesta. Kasvatustieteen maisteriksi valmistuneella ja luokanopettajana työskentelevällä Anulla alkaa neljäs kausi Hongassa.

Supermikropojat (2012-2014) – Hussain Dassouki
Koulutus: II-taso (kesken)

Täksi kaudeksi Honkaan siirtynyt ’Husbo’ jatkaa U17 ja U16 poikien valmennuksessa ja ottaa lisäksi vastuulleen supermikropoikien joukkueiden valmennuksen. Husbo suorittaa parhaillaan Koripalloliiton II-tason valmentajakoulutusta ja on valmistunut Vierumäeltä liikuntaneuvojaksi. Lisäksi Husbo on valmentamisen ohella pelannut tällä kaudella miesten I divisioonassa.

Raimo Stefanov vastaa ensi kaudella seuran fysiikkavalmennuksesta Kuva: Omadesign.

Päävalmentaja, fysiikkaharjoittelu – Raimo Stefanov
Koulutus: Fysioterapeutti

Seuran vanhimpien poikajunioreiden ja miesten fysiikkavalmennuksesta kuluvalla kaudella vastaava Raimo Stefanov toimii tulevalla kaudella koko seuran fysiikkaharjoittelusta vastaavana päävalmentajana. Raimon toimenkuvaan kuuluu fysiikkavalmennuksen yhtenäistäminen koko seurassa ja sen kehittäminen kohti jatkuvia progressioita läpi pelaajan juniorivuosien. Raimo vastaa myös kuormituksen monitoroinnista sekä sitä kautta sopivan harjoittelumäärän ohjelmoinnista pelaajille eri ikä- ja  kehitysvaiheissa.

Jos olet kiinnostunut toimimaan osana Hongan mahtavaa valmennusjengiä, ota yhteyttä:

Antti Viitanen
antti.viitanen (at) tapiolanhonka.fi
050 5839953