Tapiolan Honka

Mestarisuosikiksi palannut Bisons on Hongan seuraava haaste

Tapiolan Hongan haasteet miesten Korisliigassa jatkuvat tänään torstaina, kun loukkaantumisista kärsivä espoolaisnippu matkustaa Loimaalle haastamaan kovakuntoisen Bisonsin.

Kolme viimeistä kuukautta ovat olleet Hongan nuorelle joukkueelle henkisesti raskaita. Hienon alkukauden pelannut joukkue on voittanut viimeisistä 16 ottelusta kaksi ja pudonnut sarjataulukon toiseksi viimeiselle sijalle. Tällä hetkellä Honka taistelee siis putoamista vastaan yhdessä Salon Vilppaan ja Lapuan Kobrien kanssa. Tunnelin päässä on kuitenkin aina valoa. Viimeisissä kolmessa pelissä on ollut nähtävissä jo paljon niitä elementtejä, joilla Honka yllätti kauden alussa kärkijoukkueita. Hongan peli perustuu kovaan tempoon, jota se pyrkii ylläpitämään. Tappioputken aikana tämä ajoittain unohtui, mutta viime aikoina on ollut nähtävissä merkkejä paremmasta. Aina ilahduttavaa on myös se, kun nuoret pelaajat pystyvät kovissa paikoissa nostamaan tasoaan, kuten esimerkiksi Okko Järvi ja Joni Herrala Pyrintöä vastaan.

Torstain vastustaja Bisonsin kurssi on ollut päinvastainen kuin Hongan. Korisliigan lisäksi kivikovaa VTB-liigaa pelaava joukkue aloitti kauden hapuillen ja oli vielä ensimmäisen sarjaneljänneksen jälkeen sarjataulukossa Hongan takana. Tuukka Kotin paluu kokoonpanoon tuntui kääntävän Bisonsin kurssin ja viime aikoina biisonit ovat olleet sarjan kovakuntoisin ryhmä yhdessä sarjakärki KTP:n kanssa.

Bisonsin kivijalka on puolustus. Joukkueesta löytyy Kotin ja Matti Nuutisen kaltaisia huippupuolustajia ja Greg Gibsonin valmentama ryhmä pelaa erittäin aktiivista joukkuepuolustusta. Hyökkäys perustuu hyvään pallon liikkeeseen ja toki myös erinomaisiin pelaajiin. Joukkueesta löytyy 9-10 pelaajaa, jotka kelpaisivat lähes minkä tahansa liigajoukkueen aloitusviisikkoon. Joukkue sai takaisin kokoonpanoonsa myös mestaruuskausien takuumiehen Martin Zenon, joten terveet jenkkivahvistukset ovat tällä hetkellä Biisoneiden hyväksi 5-2. Zeno ei tosin tällä tietoa ole vielä kokoonpanossa illan ottelussa.

– Bisonsin otteluruuhka on tilapäisesti helpottanut, joten saamme varmasti vastaamme liikkuvan ja aktiivisen joukkueen molemmissa kenttäpäädyissä. Pelaaminen vahvaa eurojoukkuetta vastaan on aina tervetullut haaste, joka pakottaa nostamaan oman tekemisen laatua. Sen täytyy näkyä etenkin kommunikaatiossa ja nopeudessa – niin jalkojen, kuin päätöksenteon, päävalmentaja Tuomas Iisalo kertoo.

Ottelu Bisons – Honka pelataan Loimaan liikuntahallissa klo 18:30. Ottelua voit seurata KorisliigaTV:n välityksellä.