Hongan naisille vahva alku Korisliigakauteen

IMG_1530

Dionne ”Didi” Pounds Kuva: Johan Weckström

Sunnuntaina 4.10 avattiin Tapiolassa Korisliigakausi, kun Hongan vieraaksi kotihalliin saapui Hyvinkään Ponteva.

Honka lähti otteluun vahvasti ja peli-ilme oli hyvinkin vakuuttava. Sarja-avausta edeltävien harjoitusotteluiden hyvä vire jatkui ja alun onnistumiset rentouttivat joukkuetta selvästi. Ensimmäinen erä kotijoukkueelle lukemin 25-12. Toisessa erässä HyPo pääsi peliin kiinni ja kavensi eroa, mutta Honka piti johtoasemansa edelleen puoliajalle mentäessä.

Ottelun toinen puolikaskaan ei tuonut kotijoukkueelle suuria vaikeuksia, vaikka HyPo lähellä tasalukemia kävikin, Hongan hetkellisen notkahduksen ja vieraiden onnistuneiden kolmen pisteen heittojen jälkeen. Johtoasema saatiin pidettyä loppuun asti ja ottelun lopputulokseksi kirjattiin 80-68.

Hongan kapteeniksi nimetty Heta Korpivaara pelasi avausottelussa odotetustikin varmoin ottein, pisteitä tilille huikeat 30 ja levypalloja 19. Ottelun jälkeen Korpivaara kehui joukkuettaan pirteästä pelistä ja omien roolien tehokkaasta omaksumisesta. ”Meidän pelaajat ottivat omat roolinsa hyvin haltuun ja jopa ylittivät ladattuja odotuksia, tästä syntyi hienoa joukkuepeliä. Tällaisesta on erittäin hyvä lähteä jatkamaan!”, Korpivaara kommentoi.

IMG_1505

Julia Ruokomäki Kuva: Johan Weckström

Pistetilastojen valossa ottelun onnistujina myös Dionne Pounds 14 pisteellä, sekä Sara Rokkanen ja Saara Sandell, 8 pisteellä kumpikin. Mainitsemisen arvoista on kuitenkin se, että kaikista peliminuutteja sarja-avauksessa pelanneista honkalaisista jokainen avasi pistetilinsä, myös ensimmäiset minuuttinsa naisten Korisliigassa pelanneet Hongan nuoret kasvatit Julia Ruokomäki ja Carolina Rahkonen.

Hongan naisten seuraava ottelu pelataan kotihallissa Tapiolassa lauantaina 10.10 klo 14.00. Vastassa tällöin Forssan Alku. Tervetuloa!