Hongan miesten joukkueen uusi alku

Kausi 2014-15 päättyi Espoossa pettymykseen honkalaisten ja monien muidenkin koripalloihmisten silmissä, kun kovista ponnisteluista huolimatta jouduttiin tyytymään ratkaisuun, jossa honkalaista huippukoripalloa ei taloudellisista syistä nähdä korisliigatasolla alkavalla kaudella. Menneestä on otettava nyt opiksi ja Tapiolan Hongan kaltaisessa, pitkät juuret ja laajat juniorityön kasvustot omaavassa seurassa lähdetään kasvattamaan uutta menestystä pää pystyssä.

Mitä tämä siis tarkoittaa?

Nyt asetetaan tavoitteita, suunnitellaan toimintaa pitkäjänteisesti katse tulevaisuudessa ja kehitetään uusia toimintamalleja, joiden kautta organisaatio kehittyy tavoittelemaan aina vaan korkeampaa tasoa. Tapiolan Hongan miesten edustusjoukkue heijastaa vahvasti tätä suuntaa kaudella 2015-16. Avainsana Divari B:ssä pelaavalle joukkueelle on kehittyminen. Joukkue rakentuu viime vuosien edustusjoukkueen alla toimineen kehitysjoukkueen, Kelohongan tarjoamista rakennuspalikoista. Perinteikkäästä, mutta ehkä hieman harhaanjohtavasta nimestään huolimatta joukkue on toiminut ennen kaikkea nuorten pelaajien kehitysalustana, jota kokeneet konkarit ovat johtaneet kokemuksellaan ja esimerkillään.

Päävalmentaja Ville Neva avaa joukkueen tavoitteita alkavalle kaudelle

Urheilun perusidea on ”kohti uusia ennätyksiä”, siihen meidänkin joukkue uutena kokonaisuutena tähtää. Ennätykset ovat välillä merkittävän isoja ja välillä jopa huomaamattoman pieniä, mutta jokainen niistä on prosessin kannalta tärkeä. Jos jokaisen päivän tärkein tavoite on antaa kaikkensa ollakseen paras versio itsestään, niin syntyy menestystä.

Tämän vuoden joukkue tavoittelee menestystä lähtökohdista, jossa resurssit ovat aikaisempaan verrattuna selkeästi pienemmät, mutta into tekemiseen on vähintäänkin entisellä mallilla. Joukkue on rakennettu pääasiassa kahdenlaisista pelaajista. Joukkueen sisällä kohtaavat korisunelmaansa tavoittelevat nuoret pelaajat, Hongan kasvatit, joiden tavoitteet ja työnteon määrä tähtää korisammattilaisuuteen ja Korisliigaakin korkeammalle tasolle, sekä kokeneet konkarit, joilta nuorempi kasti voi ammentaa ammattilaisen esimerkkiä ja toimintatapoja. Yhdessä nämä pelaajat ovat muodostaneet ryhmän, joukkueen, joka jo lyhyessä ajassa on näyttänyt korkeaa työmoraalia ja taitoa treenata, kuten kehittyvän joukkueen kuuluu, nälkäisenä, ilman jarruttelua.

Kuten jo todettu, alkavalla kaudella tavoitellaan mahdollisimman isoa kehitystä honkalaisella tavalla pelata. Pelikauden aikana tämä tarkoittaa sitä, että kentällä nähdään joukkue, joka pelaa aktiivista ja aloitteellista koko kentän joukkuekoripalloa, jossa korostuu taistelutahto ja hyvät valinnat.

 

Tapiolan Honka toivottaa lämpimästi tervetulleeksi koko honkaperheen, sekä kaikki koripallofanit kannustamaan kehitystä ja uutta vihreävalkoista alkua espoolaisessa miesten huippukoripallossa. Joukkueen kauden avaus pelataan Tapiolan Urheiluhallissa lauantaina 3.10 klo.18.00!

”Success is peace of mind,
which is a direct result of self-satisfaction
in knowing you did your best
to become the best
that you are capable of becoming”
Valmentajalegenda John Wooden

 

 

Teksti: Sonja Herrala
Kuva: Johan Weckström