U16-U19 valtakunnallisten sarjojen yhteenveto

Kauden 2023-2024 runkosarjaottelut ovat loppusuoralla ja mahdolliset jatkopelit ovat kulman takana. On aika käydä läpi Tapiolan Hongan U16-U19 sarjojen tilanteita ja loppukauden tavoitteita.  

Tapiolan Hongan U16 SM-sarjassa pelaavat tytöt hyvissä asemissa loppukevään koitoksiin. Honkalaiset ovat tasapisteissä sarjan paalupaikalla olevan Tampereen Pyrinnön kanssa. 

“Sarja on tarjonnut meille kovia ja kehittäviä pelejä. Useampi pelaaja on päässyt pelaamaan ensimmäiset SM-sarja pelit tällä kaudella, mikä varmasti lisää motivaatiota tuleville kausille. 

U16 SM-sarjassa keväällä tavoitteena on taistella playoff-paikasta ja aluesarjoissa aluefinaalipaikoista. Osallistumme myös usealla joukkuella Espanjassa järjestettäviin turnauksiin pitkin kevättä. Kevät on koripalloilijan parasta aikaa!” joukkueen päävalmentaja Olivia Eklund tiivistää. 

Kuva: Samira Lee

Valtakunnallisen 1 divisioonan U16 pojat voittamattomina ensimmäisellä sijalla. Honkalaiset ovat olleet sarjan parhaita tilastojen valossa pisteissä, levypalloissa, riistoissa, syötöissä ja tehokkuudessa. 

“Syyskausi on sujunut ahkerasti harjoitellen. Pojat ovat heittäytyneet omassa arjessa aiempaa paremmalla tavalla, ja se on johtanut parempaan koheesioon kentällä sekä sen ulkopuolella.  

Tavoitteita loppukaudelle on harjoitella laadukkaasti, auttaa pelaajia kehittymään niin fyysisesti, kuin henkisesti sekä opettaa lisää pelin taktisia elementtejä ja urheilijan tapoja. Itselleni tavoitteena loppukaudeksi on luoda valmiuksia kohti toisen asteen koulutusvaihetta ja samalla korostaa kilpailua päivittäin harjoituksissa”, päävalmentaja Hussain Dassouki summaa. 

Kuva: BBBL-tournament

U17 tytöissä uusia vastuun kantajia ja lisää kokemusta. Joukkue on sijalla 7 ja taskussa on 6 voittoa. 

“U17 SM-sarja joukkueeseen ollaan saatu uusia vastuun kantajia pelaamaan isoissa rooleissa ja moni pelaaja onkin harpannut isoja kehitysaskeleista tämän kauden aikana.  

Pelejä on maaliskuussa edessä vielä kolme, ja tavoitteena on ottaa näistä kaikki irti joukkueena. Loppukauden kruununa lähdemme myös Espanjaan turnaukseen”, tämänkin joukkueen päävalmentajana toimiva Olivia Eklund kommentoi.  

Kuva: Samira Lee

MU19- ja MU17-sarjojen honkalaisjoukkueiden tavoitteena aktiivinen ja yhtenäinen joukkuepelaaminen. Kansainvälisten turnausten lisäksi MU19 SM-sarjassa otteluita on jäljellä viisi. MU17-sarjoissa, SM-sarja ja valtakunnallinen I divisioona, on jäljellä yhteensä kolme ottelua .  

“Syksyllä joukkueen tärkein tavoite oli päästä U19 SM-sarjaan, mikä toteutui niukasti. Yleisesti koko kaudella pelaamisen taso on ailahdellut paljon ja peleistä on jouduttu poistumaan useimmiten tappiot niskassa. Parhaimmillaan pelaaminen on näyttänyt siltä, mitä halutaan eli aktiivista puolustamista koko kentällä ja hyökkäyksessä yhtenäistä viisikkopelaamista.  

Joukkue on kärsinyt valtavan määrän loukkaantumisia koko kauden ajan. Loppukauden tärkein tavoite onkin saada kaikki pelaajat terveeksi sekä näin saada mahdollisimman kilpailullisia harjoituksia. Tämän toteutuessa voidaan myös loppukauden peleistä odottaa parempia tuloksia. Kansainvälisiä otteluita olemme pelanneet kauden aikana Virossa, ja tavoitteena onkin saada näistä otteluista kokemusta lisää loppukauden aikana”, ikäluokkien päävalmentaja Lauri Järvinen kommentoi.  

Kuva: Pekka Tolonen

U19 SM-sarjan tytöt ovat sijalla 4 ja plakkarissa on kahdeksan voittoa 14 pelistä. Tasaisessa sarjassa honkalaisilla on jäljellä neljä ottelua, joiden mukaan taistellaan jatkosarjapaikasta.  

“Syyskausi sujui vaihtelevasti, mutta koko ajan mentiin eteenpäin ja pelaaminen kehittyi. Pelataan peli kerrallaan ja katsotaan, mihin se riittää. Tavoitteena on tietenkin mennä mahdollisimman pitkälle!” päävalmentaja Reetta Piipari tiivistää.  

Kuva: Samira Lee

Tervetuloa kannustamaan Hongan juniorit voittoon Honkahallille! Seuraavat kotiottelut:  

8.3. klo 19:00 Tapiolan Honka – WB-Pantterit MU17 valtakunnallinen I divisioona 

15.3. klo 19:00 Tapiolan Honka – BC Nokia WU17 SM 

16.3. klo 11:45 Tapiolan Honka – Pyrintö WU19 

16.3. klo 14:15 Tapiolan Honka – BC Nokia MU16 valtakunnallinen I divisioona 

23.3. klo 14:15 Tapiolan Honka – Peli-Karhut WU16 SM 

23.3. klo 16:45 Tapiolan Honka – Lahti Basketball MU19 SM 

Artikkelikuva: Pekka Tolonen