Special Olympics maailmankisoista kultaa – mukana Hongan Tiia Lehto ja Veera Sääski

Tapiolan Hongan Unified-koripallojoukkueessa pelaavat Tiia Lehto ja Veera Sääski olivat mukana voittamassa Special Olympics -kesämaailmankisoissa kultaa. Naisten Unified-koripallojoukkue voitti lauantaisessa finaalissa Egyptin tiukan taistelun jälkeen ja sai kultamitalit kaulaan.

”On ollut hienoa päästä pelaamaan ja tutustumaan muiden maiden urheilijoihin. Kotona odottaa mitalikahvit”, intoilee hienosti koreja Sisujengissä kisoissa pussittanut Tiia.

”On ollut valtava kunnia päästä pukemaan Suomi-paita päälle ja kultamitali kruunasi tämän reissun” kertoo Unified-partnerina kisoissa pelannut Veera. 

Suomen joukkueessa Berliinin kehitysvammaisten Special Olympics -maailmankisoissa oli 65 urheilijaa 13 eri lajissa. Kisoissa oli lajeja kaikkiaan 26 ja urheilijoita noin 7 000.Suomi saavutti kisoissa kaikkiaan 54 mitalia: 23 kultaa (joista yksi Unified-koripallosta) 18 hopeaa ja 13 pronssia.

Tiian ja Veeran lisäksi kisoissa oli mukana myös kolmas honkalainen, Wivan Atrila, joka edusti Suomea golfissa. Monipuolinen lajitaituri Wivan sijoittui sarjassaan neljänneksi. 

Unified-koripallossa kentällä on samanaikaisesti kolme kehitysvammaista urheilijaa ja kaksi vammatonta Unified-partneria.