Naisten Korisliiga alkaa kotiottelulla tulevana sunnuntaina

minnamali3

Hongan pelinrakentaja Minna Mali. Kuva: Johan Weckström

Tulevana sunnuntaina 4.10 starttaa Hongan osalta Naisten Korisliigakausi 2015-16. Sarja alkaa kotiottelulla Tapiolan Honka – HyPo klo 13.00 Tapiolan Urheiluhallilla.

Hongan naisten joukkue on alkavalla kaudella hieno sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Joukkueen runko koostuu esimerkillään ja vakuuttavalla kokemuksellaan joukkueessa vaikuttavista pitkän linjan konkareista Heta Korpivaarasta ja Dionne ”Didi” Poundsista, viime kaudella paikkansa joukkueessa vakiinnuttaneista ja jo upeasti vastuuta kantaneista pelaajista: Saara Sandell, Sara Rokkanen, Minna Mali, Jenni Rantanen ja Iina Salmenkivi. Joukkuetta voi kuvailla vähintäänkin vihreä-valkoiseksi, sillä joukkueen kaikki pelaajat kolmea sääntöä vahvistavaa poikkeusta lukuun ottamatta ovat Tapiolan Hongan omia kasvatteja. Joukkueen nuorempaa kastia edustavat jo viime kaudella korisliigassa debytoineeet Johanna Borenius ja Kia Vaalavirta, sekä täynnä taistelutahtoa ensimmäisiä peliminuuttejaan naisissa hakevat Leila Kaajasalo, Carolina Rahkonen ja Julia Ruokomäki.

Haastattelimme joukkueen tarkasta heittokädestä tunnettua Jenni Rantasta 

”Meillä on ihan mielettömän hyvä joukkuehenki. Treeneissä kaikilta löytyy asennetta, taistelutahtoa ja halutaan kehittyä niin henkilökohtaisella tasolla, kuin joukkueena. Joukkueesta löytyy muutamia uusia pelaajia, ja pikkuhiljaa on alettu oppimaan toistemme vahvuuksia. Uskon, että kauden edetessä tulemme yllättämään vielä monia joukkueita.

Henkilökohtainen tavoitteeni on monipuolistaa valintojani hyökkäyspäässä ja ottaa vielä enemmän vastuuta kuin edellisinä vuosina. Puolustukseen pyrin tuomaan paljon energiaa. Olemme olleet parin vuoden aikana yksi parhaista puolustuspään joukkueista ja sitä lähdemme myös ehdottomasti jatkamaan.”

jennirantala

Jenni Rantanen.  Kuva: Johan Weckström

Miten hyväksi heittäjäksi sitten tullaan? Tässä Jennin vinkki Hongan junioreille.

”Itse kävin urheilupainotteisen ylä-asteen ja lukion, joissa oli mahdollisuus treenata aamuisin. Aamutreenit olivat heittopainotteisia, joten heitettyä on tullut juniorina käytännössä päivittäin ja siellä sai usein heitellä myös omatoimisesti. Enimmäkseen viihdyin siellä kolkin kaaren takana, jossa nykyäänkin. Hyväksi heittäjäksi ei ole oikotietä, pitää saada mahdollisimman paljon toistoja/heittoja, vaikka siellä kodin tai koulun pihalla hallin lisäksi.”

Tapiolan Hongan joukkue on nyt valmis aloittamaan kautensa ja kutsuu koko laajan Honkaperheen tuekseen katsomoon tulevana sunnuntaina! Otteluihin pääset ostamalla kausikortin sähköpostitse kausikortti@tapiolanhonka.fi. 80€ hintaisella kortilla näet kaikki Hongan naisten Korisliigan runkosarjan kotiottelut, sekä Hongan miesten Divari B:n kotiottelut. Yhteensä 26 ottelua! Hongan jäsenille kausikortti maksaa vain 20€. Voit ostaa lippusi otteluihin myös ovelta yksittäishintaan 5€. Seuran juniorit pääsevät jäsenkortilla edustusjoukkueiden otteluihin. Viime vuoden jäsenkortti on voimassa tälläkin kaudella. Mikäli jäsenkorttia ei löydy, ensimmäisiin peleihin pääsee ilmoittamalla nimensä ja joukkueensa kausikorttiovella.

MoominTapiolanHonkaInsta2Voit tukea joukkuetta myös ostamalla Muumi-tuotteita Moomin-nettikaupasta https://www.moomin.com/fi/. Jokaisesta ”tapiolanhonka” koodilla ostetusta tuotteesta saat -15% alennusta ja tuet samalla naisten joukkuetta. Tarjous voimassa lokakuun 2015 loppuun saakka.

Naisten Korisliiga
sunnuntaina 4.10 klo 13.00
Tapiolan Honka – Hyvinkään Ponteva
Tapiolan Urheiluhalli

 

Teksti: Sonja Herrala