Kymppityttöjen turnauspäiväkirja:

Joukkue kirjoitti päiväkirjaa turnauksen ajan, tässä siis pelaajien näkemys turnauksesta. Hongan 2010-tytöt osallistuivat turnaukseen kahdella joukkueella.

Päivä 1
Kokoonnuimme Leppävaaran juna-asemalla iltapäivällä. Kaikki olivat ajoissa paikalla innokkaana lähtemään reissuun. Kyseessä oli suurimmalle osalle ensimmäinen ulkomaan turnaus. Suuntasimme ensiksi junalla Kupittaalle, Kupittaalla vaihto junasta bussiin ja bussista vihdoin laivaan. Jo junassa tuntui, kuin olisimme Ruotsissa. Pidimme siitä, kuinka matkan aikana vaikka meillä olisi ollut vapaus käyttää puhelimia, juttelimme toisillemme emmekä tuijottaneet puhelimia koko ajan. Se teki matkasta erittäin paljon mukavamman. Laivaan päästyämme suuntasimme samantien buffettiin syömään. Buffet-ruokailussa ruoka oli erittäin monipuolista ja kaikki löysivät jotain hyvää syötävää, varsinkin lastenpöytä oli suuressa suosiossa. Etenkin jälkiruoka maistui kaikille. Päivä oli onnistunut ja ruokailun jälkeen unet maistuivat kaikille.

Päivä 2
Aamu alkoi laivalla erittäin aikaisin, herätys oli 6.15, mutta siivoojat olivat hyttien ovella koputtelemassa jo 5.30. Satamasta lähdimme etsimään bussikuljetuksia hotellille. Matka hotellia päin ei kuitenkaan kestänyt kauaa, koska bussimme ei ollut tullut. Jäimme odottamaan sitä 40 minuutiksi, sillä välin meillä oli lettikerho. Lopulta bussi saapui ja matka kohti hotellia pääsi vihdoin alkamaan. Hotellissa ei vietetty kauaa aikaa, söimme nopean mutta runsaan aamupalan ja lähdimme kohti keskustaa. Keskustaan menimme junalla. Keskustassa hajaannuimme pienempiin porukoihin ja suoritimme reissun pakollisen shoppailu-osuuden. Kävimme lopuksi yhdessä syömässä aasialaista lounasta. Lounaan jälkeen ruokakooma oli vahvasti läsnä, joten suuntasimme takaisin hotellille päiväunille. Seuraavaksi menimme koululle syömään illallista, ruuaksi oli pastaa. Pelipäivän pasta-annosten jälkeen menimme suoraan peleihin. Pelien jälkeen menimme takaisin hotelleille, kävimme suihkussa ja menimme iltapalalle. Venyteltiin myös iltapalalla. Sitten oli nukkumaanmenoaika.

Päivä 3
Aamupala alkoi klo 8:47. Aamupala oli tosi hyvää, mm. lettuja Nutellalla oli tarjolla, ja kaikki söivät runsaasti päivän pelejä varten. Ensimmäinen peli Open-joukkueella oli klo 13:00 ja Elitellä klo 14:00. Kummatkin voittivat pelit ylivoimaisesti, jee. Joukkueet söivät lounasta eri aikoihin, elite ennen ja open pelin jälkeen. Lounaan jälkeen oli pieni lepotauko ennen seuraavaa peliä, ja tämä lepotauko hyödynnettiin tehokkaasti taas hiusten letittämiseen. Openilla peli oli n.17:10, koko joukkue tsemppasi loppuun asti, vaikka pelistä tulikin tappio. Elitellä peli alkoi toisen joukkueemme pelin jälkeen. Peli oli aika tasainen, mutta Honka vei voiton. Iltapala oli hyvää ja sen jälkeen oli nukkumaanmenoaika.

Päivä 4
Heräsimme aamulla hyvin levänneinä (kaikki vähän eri aikoihin) meidän Scandic-hotellissamme. Open-ryhmä meni aamupalalle aikaisemmin kuin Elite, koska heillä oli peli ensimmäisenä. Pelaajilla oli ohjeena aamupalan jälkeen pakata kaikki kamat, sillä emme pelien jälkeen enää päässeet hotellille. Open voitti heidän pelinsä yhdellä pisteellä, eli tulivat viidenneksi heidän sarjassaan. Eliten ryhmä lähti autoilla kohti pelipaikkaa, musiikit täysillä. Pelipaikalla oltiin hyvissä ajoin, ylimääräinen aika käytettiin muiden pelien seuraamiseen, ja sitten noin 40 minuuttia ennen peliä alkoi lämmittely. Finaalissa vastassa oli taitava ruotsalainen joukkue ja peli oli todella tiukka. Duvbo eli vastustaja lopulta voitti 4 pisteellä (28-24) ja me saimme hopeaa. Vaikka kultamitalit menivät vastustajalle, me saimme ison kultaisen pokaalin. Pelin jälkeen kävelimme Burger Kingiin viimeiselle lounaalle, ja jälkiruuaksi valmentajat olivat hankkineet meille toivotut lohdutusjäätelöt. Ruokailun jälkeen haimme matkalaukut, hyppäsimme bussiin ja matka kohti satamaa oli valmis alkamaan. Matkalla satamaan meinasimme kolaroida, mutta selvisimme onneksi säikähdyksellä.

Laiva lähti satamasta noin klo. 16.30. Laivalla oli jälleen maukas buffet-ruokailu, jonka jälkeen saimme vapaasti kierrellä laivalla. Kävimme tuhlaamassa monta kymmentä euroa karkkikoneeseen ja mopo/auto peleihin. Kävimme tottakai myös tax free:ssä shoppailemassa. Illan kruunasi karaoke-esitys, kappaleeksi valikoitui Robinin Puuttuva palanen. Tämän jälkeen Panu käski meidät omiin hytteihin eikä sieltä saanut lähteä.

Päivä 5
Aamulla herätys laivalla oli 8.20 jonka jälkeen suuntasimme kaikki viimeistä kertaa yhteiselle aamupalalle. Aamupalan jälkeen menimme huoneisiimme pakkaamaan ja odottamaan, että laiva saapuu satamaan. Sitten olikin aika sanoa heipat kaikille ja lähteä kotiin yhtä turnauskokemusta rikkaampana. Vaikka kirkkaimmat mitalit menivät tällä kertaa muihin osoitteisiin, oli turnausreissu erittäin onnistunut. Seuraava turnausta odotellessa!