Hongan naisten puolivälierät käyntiin haastajan asemassa

Tapiolan Hongan naisten edustusjoukkue on raivannut tiensä pudotuspeleihin. Puolivälierävaiheessa nuori joukkue lähtee haastamaan kokeneita Kouvottaria ennakkoluulottomasti ja kumartelematta, valmiina taistelemaan voitosta. Puolivälierät käynnistyvät vieraissa tänään tiistaina ja kotiyleisön edessä jatketaan tulevana torstaina.

Hongan naiset päätti runkosarjavaiheen sarjataulukon kuudentena voitettuaan yhdeksän ottelua ja kärsittyään yhtä monta tappiota. Alkuvuoden alemmassa jatkosarjassa joukkue sijoittui toiseksi saaden näin vastaansa ylemmän jatkosarjan kakkosen eli Kouvottaret. Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi runkosarjassa.

”Kummallakaan joukkueella ei ole hirveästi dataa keskinäisistä kohtaamisista. Kumpikin joukkue on muuttunut sitten viimeisen kohtaamisen” päävalmentaja Niko Nyholm kommentoi.

”Tämä on kauden parasta aikaa. Toivottavasti saadaan katsomot täyteen ja hyvä fiilis halliin. Nämä ovat meidän joukkueessa monelle pelaajalle ensimmäiset pudotuspelit” Nyholm jatkaa.

Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet tasaisia. Kouvottaret vei ensimmäisen ottelun ja Honka haki voiton joulukuussa. Vastakkain on kaksi sarjan parasta levypallojoukkuetta.

Hongan kapteeni Sandra Karsten kuvailee joukkueen tähän astista kautta näin:

”Pelattiin runkosarja melko aaltoilevasti. Mukaan mahtui aivan huippupelejä, mutta yhtä lailla niitä ei niin huippuja. Pyrittiin hakemaan meidän tasaista suoritusta läpi koko runkosarjan, mutta nuorelle joukkueelle se osoittautui haasteelliseksi. Läpi kauden ollaan joukkueena kehitytty paljon. Osataan löytää jokaisen pelaajan vahvuudet ja käyttää oikeat heittopaikat. Siinä ollaan menty paljon eteenpäin.”

Millä vahvuuksilla ja tunnelmilla joukkue sitten lähtee pudotuspeleihin?

”Joukkueesta löytyy muutama erinomainen levypallopelaaja ja vahva levypallopelaaminen näytteleekin isoa roolia meidän joukkueessamme. Me ollaan todella nälkäisiä ja odotetaan kovasti sitä, että päästään kentälle näyttämään, keitä me ollaan ja mitä me osataan. Jatkosarjan alemman lohkon jälkeen päästään nyt taas pelaamaan niitä joukkueita vastaan, jotka on alkuvuoden pelanneet ylempää jatkosarjaa. Hyvällä tavalla jännittynyt tunnelma joukkueessa!”

Tulevat puolivälierät:

Ti 29.3. klo 18.30 Kouvottaret vs. Honka, Jatke Areena (Ottelu suorana: Ruutu+)

To 31.3. klo 18.30 Honka vs. Kouvottaret, Tapiolan liikuntahalli (Liput ovelta 13/8€)

Hongan juniorit kotiotteluiden katsomoon ilmaiseksi myClub-mobiilijäsenkorteillaan.