Hongan joulukalenterin luukku 13: Glad Luciadag!

”Hej! Jag är Miki, uppvuxen i Honka och en stolt medlem i Honka familjen 💚 Tack vare min storebror blev jag intresserad av basket och mina föräldrar tog mig till Markku Salmikivis basketskola när jag var bara 6 år gammal. Det var där allt började!

Basket har hämtat mig oförglömliga upplevelser, massor av underbara vänner, fartfyllda och händelserika situationer och matcher i ungdoms- och damligan. Än idag kan man hitta mig spela i Pinjas lineup när schemat så tillåter. Min spelstil är fortfarande igenkännbar 🤪.

På kvällarna och helgerna kan du höra mitt skratt eller mina hejarop som hjälptränare för diamantponnyerna WU13, där också min egen dotter spelar.

Min yngsta son har även precis börjat spela basket. Förutom i Honkahallen hittar du mig även i ishallen eller vid fotbollsplanen som lagledare eller i funktionärsuppgifter, allt medan jag hejar på min äldsta son.

Som mental tränare försöker jag på bästa möjliga sätt hjälpa, stödja och uppmuntra unga spelare, bland annat genom att skapa tro hos dem, stärka deras självförtroende och träna på att hantera besvikelser och på så sätt göra mental träning till en del av deras vardag.”