Heta Korpivaara vuoden sopimuksella Hongan naisiin: ”Upeeta päästä jälleen pelaamaan”

Tapiolan Hongan kasvatti, maajoukkuekonkari ja kahdesti naisten Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Heta Korpivaara jatkaa pelaajauraansa Hongan paidassa. 

Heta Korpivaara pelasi Hongan paidassa viimeksi kaudella 2015-16. Kuva: Sonja Herrala

Heta Korpivaara ei juuri esittelyjä kaipaa. Hän on pelaaja joka on raivannut tietä naiskoripallon huipulla, ollen maajoukkueen luottopelaaja vuosia ja pelattuaan 11 vuoden ajan ulkomailla. Alkava kausi on kokeneelle sentterille kahdeksas naisten Korisliigassa. Tapiolan Hongassa Korpivaara pelasi viimeksi kaudella 2015-16. Mennyt kausi 2016-17 alkoi Espoo Unitedissa, mutta pelikentät jäivät 11 ottelun jälkeen iloisen perhetapahtuman vuoksi. Korpivaara pysyi kuitenkin aktiivisesti joukkueensa mukana, kannustaen komeasti SM-hopeaan kauden päätteeksi pelanneita joukkuekavereitaan penkiltä käsin. Konkari muisteleekin viimeisintä kautta opettavaisena ja palaa halusta päästä takaisin pelikentälle.

”Oli hienoa saada olla osa joukkuetta menneellä kaudella, vaikken joulukuusta eteenpäin voinutkaan enää pelata. Kentän laidalta pelejä katsoessa oppii myös ymmärtämään asioita eri tavalla kuin pelatessa. Meidän perheeseen syntyi toukokuussa ihana poika ja kesä on mennyt pitkälti toisiimme tutustuessa. Lapsen syntymä on varmasti paras asia, mitä meille vanhemmille on koskaan tapahtunut” Korpivaara iloitsee vauva sylissään.

Naisten Korisliigasta löytyy kokeneita pelaajia, kuten Taru Tuukkanen (HyPo) ja Elena Reshetko (Catz Lappeenranta), jotka ovat palanneet kentälle raskauden jälkeen ja yhdistävät menestyksekkäästi äitiyden ja pelaamisen Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Korpivaara tavoittelee samaa.

”Palo palata takaisin kentälle ei ole hiipunut perheen kasvettua, vaan intoa ja motivaatiota todella löytyy. Ammattilaisvuosien jälkeen olen aina pystynyt yhdistämään pelaamisen muihin elämäni osa-alueisiin ja mielestäni koris tasapainottaa kaikkea muuta hyvin. Olen treenannut kesän aikana omatoimisesti, mutta toki kestää varmasti hetken päästä jälleen kiinni pelirytmiin ja huippukuntoon. Sen eteen olen kuitenkin valmis tekemään paljon töitä.”

Joukkueen runko alkaa olla kasassa ja amerikkalaisvahvistustenkin sopimusuutisia on luvassa lähipäiville. Millainen sitten on Hongan naisten edustusjoukkue tulevalla kaudella ja mitä tavoitellaan?

”Meillä on paljon potentiaalia joukkueessa, jonka myötä odotukset ovat korkealla mutta kuitenkin realistiset. Tärkeintä on, että pysymme kaikki mahdollisimman terveinä ja opimme löytämään toisemme. Mikäli tämä onnistuu, näen että mitali on erittäin mahdollista voittaa kauden päätteeksi.”

Liigakausi käynnistyy lokakuussa ja Hongan naisten edustusjoukkue harjoittelee jo aktiivisesti. Myös Korpivaara on vetänyt pelitossut takaisin jalkaan ja liittynyt joukkueensa vahvuuteen Honkahallin parketilla.

”Olen ollut nyt muutaman kerran mukana joukkueeni treeneissä ja on ollut kyllä aivan sairaan makeeta. Kyllä koripallo on vaan hieno laji. On upeaa päästä taas pelaamaan ja vieläpä kasvattajaseurani väreissä. Nähdään hallilla!” hymyilevä Korpivaara päättää ja suuntaa kohti treenisalia.

Naisten Korisliigan kotiottelut kaudella 2017-18 pelataan Tapiolan urheiluhallilla. Joukkueelle etsitään aktiivisesti yhteistyökumppaneita. Ota meihin rohkeasti yhteyttä, kerromme mieluusti mitä kaikkea kumppanuus naisten edustusjoukkueen kanssa voi olla.

Lisätiedot naisten joukkueesta ja yhteistyösopimukset:
Sonja Herrala
Yhteisömanageri
Tapiolan Honka
sonja.herrala@tapiolanhonka.fi
045-1751475

Artikkelikuva: Mikko Rajala