Forssan Alku tasoitti puolivälieräsarjan jatkoaikavoitolla

Tapiolan urheiluhallin torstai-illassa oli hienoa pudotuspelitunnelmaa naisten Korisliigan toisessa puolivälieräottelussa. Kentällä kaksi joukkuetta taisteli 45 minuuttia tasapäisesti voitosta ja katsomossa oli mukavasti molempien joukkueiden kannattajia. Kotiyleisön pettymykseksi vierasjoukkue Forssan Alku oli jatkoajalla kotijoukkue Tapiolan Honkaa terävämpi ja tasoitti otteluvoitot 65-74 voitolla.

Tiistaina Forssassa Honka otti pelin haltuun ensiminuuteista lähtien. Torstaina pelin henki oli erilainen. Puolustusmuotoja vaihdellut ja kovilla yksilösuorituksilla hyökkäyspäässä rankaissut FoA oli lievästi niskan päällä lähes koko pelin ajan. Väkkärämäiset takapelaajat Candice Warthen ja Precious Bridges nakuttivat tarkkoja hyppyheittojaan naruihin Hongan tiiviistä ja uhrautuvasta puolustuksesta huolimatta. Etenkin Bridges oli ensimmäisellä puoliajalla elementissään ja forssalaiset pääsivät pitkälle tauolle 23-29 johtoasemassa.

Kolmas jakso oli tasaista ja fyysistä vääntöä. Iina Salmenkivi piti koreillaan Hongan toiveita yllä, mutta Forssan jenkkivahvistukset pitivät vierasjoukkueen askeleen edellä emäntiä. Ennen viimeistä neljännestä tilanne oli 40-46. Neljännen jakson Honka aloitti mainiosti. Minna Mali upotti kolmoset kahdessa ensimmäisessä hyökkäyksessä, mutta FoA:lta löytyi vastaus. Kapteeni Heta Korpivaaran taistelukoreilla Honka nousi jakson puolivälissä takaisin tasoihin, jonka jälkeen mentiin kori korista. Minuutti ennen loppua Mali upotti jälleen kaukaa kaaren takaa, tällä kertaa hyökkäysajan loppuhetkillä, vieden Hongan 61-59 johtoon. Forssalaisten viimeisessä hyökkäyksessä Warthen otti ratkaisijan roolin ja naulasi kylmän viileän keskietäisyyden hyppyheiton, jolla vierasjoukkue nousi jatkoajalle.

Lisäajalla forssalaisten puolustus hyydytti Hongan ja hyvin pelanneen Crystal Learyn koreilla vierasjoukkue meni lopulta menojaan. Lopputulos 65-74 tarkoittaa, että pelit jatkuvat vähintään sunnuntaihin saakka.

• Erittäin fyysinen ottelu. Koko meidän joukkue teki tänään todella ison työmäärän puolustuksessa. Valitettavasti hyökkäyspään toteuttamiseen jäi toivomisen varaa ja sitä pitää parantaa, jotta pääsemme lauantaina paremmille heittopaikoille, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu pohti pelin jälkeen.

Hongan parhaana palkittiin ansaitusti tärkeitä koreja viimeisellä neljänneksellä upottanut Mali (13/5). Heta Korpivaaralla oli ahdasta hyökkäyskorin alla, mutta hän heitti siitä huolimatta 15 pistettä. Hyvin taistellut Iina Salmenkivi jäi pisteen päähän tupla-tuplasta (9/11). Forssalaisten jenkkikolmikko oli hyvällä pelipäällä. Bridges (23/7/5s), Warthen (17/13) ja Leary (13/16) vastasivat pääosasta vierasjoukkueen pisteistä. Noora Järvikangas pelasi isot minuutit ja heitti 12 tärkeää pistettä.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Forssassa kolmannella ottelulla. Neljäs puolivälierä pelataan Tapiolassa sunnuntaina 27.3 klo 14:00 alkaen.