ESPOOLLE FINAALISARJAN TOINEN VOITTO KOTIYLEISÖN HURRATESSA

Naisten Korisliigan finaalisarja jatkui tiistaina Unitedin kotihallissa Tapiolassa. Tehokkaalla pelipäällä kentälle saapunut HyPo vei ottelua ensimmäisen puolikkaan, kunnes sisuuntunut Espoo löysi ratkaisun avaimet ja nosti runsaslukuisen espoolaisyleisön hurmokseen, voittamalla Hyvinkään Pontevan jo toistamiseen. Loppulukemat 82-72 (38-39).

HyPo lähti toiseen finaaliotteluun selkeästi vahvemmin, kuin edelliseen. Ensimmäisestä jaksosta alkaen erityisesti Anni Jämsä (11/5/2) ja Taru Tuukkanen (18/4/2) aiheuttivat kotijoukkueelle harmaita hiuksia onnistumisillaan. Espoon onnistui kuitenkin pitää ero ensimmäisen kymmenen minuutin aikana maksimissaan viidessä pisteessä. Toiselle jaksolle lähdettäessä lukemat taululla 19-23.

Tabatha Richardson-Smith palkittiin ansaitusti Unitedin parhaana pelaajana tiistaina.

Toisella neljänneksellä Espoo roikkui edelleen Pontevan perässä, mutta ei päästänyt vieraita karkumatkalle. Tupla-tuplan arvoisesti pelannut espoolaislaituri Tabatha Richardson-Smith (22/13/3) tuntui ehtivän kaikkialle, niin levypalloihin, riistoihin, kuin hyville heittopaikoillekin. Naisen panos joukkueensa eteen oli merkittävä, Espoon taistellessa lähes tasapisteissä taitavien hyvinkääläisten pyörityksessä. Espoo voitti lopulta toisen jakson 19-16, mutta Hyvinkää säilytti ottelun johtoaseman. Puoliajalle tilanteessa 38-39.

Sunnuntaina pelatun ensimmäisen finaaliottelun kolmas neljännes oli HyPo:n show, joukkue tuli kopista isolla energialla ja pyöritti hermostunutta Unitedia hyvällä tempolla. Tiistaina Unitedin kotihallissa tilanne kääntyi toisin päin. Espoon naiset saapuivat kentälle itsevarmoina ja löivät päälle täysin uuden vaihteen. Puolustuksessa laitettiin kroppaa likoon ja päästiin juoksemaan kenttää tehokkaasti, tuloksena helppoja koreja. Espoo stoppasi vieraiden hyökkäyksiä tehokkaasti ja onnistui heitoissaan uudelleen ja uudelleen. Tapiolan urheiluhalli syttyi hurmokselliseen kannustukseen. Kentän kovimman pistesaldon keränneen Faith Randolphin (24/6/1) sekä jälleen rautaisella otteella joukkuetta ohjanneen Dionne Poundsin (13/6/4) suoritukset eivät jääneet kellään hallissa huomioimatta. Neljänneksen aikana taululle varsin vakuuttavat johtolukemat, 71-56. Espoo takoi 33 pistettä vieraiden 17 vastaan.

Faith Randolph oli etenkin toisella puoliajalla yksi Unitedin voiton takuupelaajista. Randolph upotti kolmannella neljänneksellä 17 pistettä.

Kolmas kymppi oli espoolaista ilotulitusta, neljäs ei. Viimeisellä neljänneksellä Espoo pyrki pitämään huolta pallosta, eikä päässyt helppoihin korintekopaikkoihin enää. Varmistelun maku roikkui ilmassa, vaan harva sitä ehti huomata, sillä pelin tunnelma oli vienyt mukanaan. Vieraat kirivät, mutta etumatka oli liian kova. Viimeisellä jaksolla Unitedin onnistui tehdä vain 11 pistettä, se kuitenkin riitti. HyPo kaatui toistamiseen.

Ottelussa yhdeksän pistettä kaaren takaa heittänyt Espoon pelintekijä Minna Mali suitsuttaa kotihallin tunnelmaa ja nostaa korkeaan arvoon oman joukkueen edellisestä ottelusta ottamia oppeja:

”Ensinnäkin, oli mahtava pelata kotihallissa, jossa oli noin hieno tunnelma ja kannustus! Ensimmäinen puoliaika onnistuttiin lähinnä pysymään pelissä mukana. Koko ottelun ajan pidettiin kuitenkin pallosta hyvin huolta, ei tullut turhia menetyksiä ja hoidettiin puolustuspään levypallot paremmin kuin aiemmin. Näillä päästiin tekemään helppoja koreja juoksemalla kenttää.”

Ottelusarja jatkuu jo heti huomenna torstaina Hyvinkäällä.

”Kolmas jakso oli meiltä todella hyvää tekemistä ja sillä me voitettiin matsi. Toivottavasti mahdollisimman moni espoolainen lähtee meidän kanssa Hyvinkäälle huomenna, kun pelataan kolmannesta voitosta!” takamies fiilistelee.

Finaalisarjan otteluvoitot nyt 2-0 Espoolle. Huomenna torstaina pelataan sarjan kolmas ottelu Hyvinkään Martinhallissa klo 18.30. Kolmella voitolla irtoaa Suomen mestaruus, mutta siihen on vielä pitkä matka vaikka kaksi voittoa antaakin tilaa hengittää. HyPo on vaarallinen ja kokenut joukkue, jolla varmasti riittää lääkkeitä Unitedin hurmokseen. Mahdollinen 4.finaaliottelu pelataan Tapiolassa 24.4 maanantaina.

Kuva: Mikko Rajala