Espoo Unitedin koripallomiehiin kolme uutta sopimuspelaajaa

Espoo Unitedin miesten joukkue vahvistuu ja harjoittelu on aloitettu. Nyt joukkueeseen liittyy kolme niin nuorella innolla kuin vahvalla työmoraalillakin varustettua espoolaiskasvattia: Juho Gummerus, Tuomas Ebeling ja Jesse Haapanen.

Juho Gummerus

Juho Gummerus

Juho Gummerus, 200cm, syntynyt: 1997, pelipaikka: 4-5

Pelaaja joka on valmis tekemään työtä menestyksen eteen. Viime kaudella viimeisen kauden A-juniorina, sekä ensimmäisen miesten M1DB:ssä Tapiolan Hongan edustusjoukkueessa pelannut Gummerus haastaa voimakkaasti korin alla ja keksii sopeutuvaisena pelaajana keinoja tilanteessa kuin tilanteessa. Ollaanpa Juhosta kuultu jopa sanottavan: ”Harvemmin yllättyy mistään, ennemminkin on se joka järjestää yllätyksen”.

  • On pelannut pääsosin 5-paikalla ja välittömät hyödyt joukkueelle tulevat todennäköisesti sieltä alkavalla kaudella. Taitoja Juholla on myös kaarella 4-paikan pelaamiseen ja hän onkin niiden tiukkojen harjoitusvuosien keskellä, joiden tavoitteena on urheilullisuuden kehitys ja sitä kautta pelaamisen monipuolistuminen. Juho on hyvä lisä joukkueeseen ja on varmasti valmis tekemään töitä niin kehittymisen kuin roolinsa kasvattamisen eteen, päävalmentaja Neva kuvailee.

Pelaajan itsensä kommentit kertovat samaa kuin valmennuksen. Askelmerkit kohti sitä mitä haetaan ovat selvillä.

  • Kauden tavoitteena on olla yksinkertaisesti parempi kuin viime kaudella, niin henkilökohtaisella kuin joukkueenkin tasolla ja tätä kohti pyritään jokapäiväisellä työllä. Itse koen tuovani joukkueeseen levypallo- ja korintekovoimaa, sekä hyvää pöhinää! Kesällä on tullut harjoiteltua ahkerasti ja harjoittelussa olen pyrkinyt parantamaan fyysisiä ominaisuuksiani, eli juoksusuora ja punttisali ovat tulleet erityisen tutuiksi, kertoo Gummerus.
Tuomas Ebeling

Tuomas Ebeling

Tuomas Ebeling, 205cm, syntynyt: 1993, pelipaikka: 5

Ebeling on yli kaksimetrinen, liikkuva ja fyysinen 5-paikan joukkuepelaaja viimisen päälle. Mies pelaa nimenomaan keskittyen auttamaan joukkuetta menestymään. Viime kaudella niin ikään Tapiolan Hongan M1DB-joukkueessa pelannut Ebeling tekee suuresti töitä niin levypallopelaamisessa, screenien asettamisessa ja puolustamisessa, kuin kentän juoksemisessakin.

  • Tuomaksen silmiin on syttynyt viime vuoden aikana uudenlainen palo koripalloon ja ennen kaikkea omiin vaikutusmahdollisuuksiinsa. Kehitys on viimeisen vuoden ja erityisesti tämän kevään ja kesän aikana ollut huimaa. Keskittynyt harjoittelu niin koripallokentällä, kuin punttisalilla on tuonut selkeitä tuloksia ja kun samanlainen meno jatkuu, niin on vain loogista, että Tuomas ottaa tarvittavat harppaukset kohti korkeinta kansallista tasoa parin kauden sisällä, valmennuksesta kerrotaan.

Jesse Haapanen, 186cm, syntynyt: 1997, pelipaikka: 1

Lähes koko viime kauden loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Haapanen ehti väläytellä alkukaudesta taitojaan ykkös- ja kakkospelipaikoilla miesten 1.divisioonan alkukaudella. Sittemmin mies nähtiin joukkueen mukana niin harjoituksissa kuin peleissäkin kannustamassa joukkuettaan, sekä Summahallin juoksusuoralla ja punttipäädyssä kuntouttamassa itseään entistä ehommaksi. Tehty työ kantaa nyt hedelmää. Mies on kunnossa, täynnä tahtoa ja valmis haastamaan kokeneempiaan.

Viimeisen juniorikautensa kunniaksi Jesse Haapasen ja muut A-juniorit kukitti heidän ensimmäinen valmentajansa, Jessen kohdalla Einari Karhu.

Viimeisen juniorikautensa kunniaksi Jesse Haapasen ja muut A-juniorit kukitti heidän ensimmäinen valmentajansa, Jessen kohdalla Einari Karhu.

Ville Neva kuvailee takakentän pelaajaa ahkeraksi ja tunnolliseksi:

  • Jesse on ahkera nuori mies, jolla on vahva urheilijan mieli. Erittäin tunnollinen pelaaja, joka on valmis kehittymään ja tietää miten se tehdään. Alaraajavamman kuntoutus on onnistuneesti takana ja mies on valmis haastamaan kokeneempia pelaajia takakentällä ja toisaalta myös ottamaan vastaan uusia oppeja. Jesse tuo taatusti tärkeää kilpailua joukkueen tekemiseen niin harjoituksissa kuin peleissäkin.

Pelaajan itsensä kommentit henkivät kasvavaa nälkää. Halu kehittyä ja auttaa joukkuetta menestymään on vahva.

  • Uusi kausi ja uudet haasteet. Suurimpana tavoitteena on kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Keskittymisen ja halun kehittyä täytyy olla koko ajan korkea, jotta tavoitteisiin päästään. Tällä kaudella pyrin myös ehdottomasti pysymään terveenä läpi kauden, se kun jäi pahasti hampaankoloon viime kaudesta. Tuon meidän joukkueeseen ennen kaikkea nuorta energiaa, sekä halua voittaa ja kehittyä. Uskon että pystyn auttamaan joukkuetta molemmissa päissä kenttää myös pelillisesti, Haapanen päättää.

Espoo Unitedin M1DA koripallokauden alkuun on nyt kaksi kuukautta, ole mukana heti ensimmäisestä ottelusta asti ja hanki kausikorttisi täältä.