C-tyttöjen Honka II joukkueen kausi on alkanut vauhdikkaasti

C-tytöt aloittivat kesän jälkeen kauden Tallink-turnauksella. Tällöin sekä 03 että 04 -syntyneet oli jaettu kolmeen tasaiseen joukkueeseen. Oli hienoa huomata, että C-tyttöjen korisrintama on laaja ja laadukas. Mitaleja tuli kaikista kolmesta eri sarjasta! Ohessa kuva Tallinkin tunnelmista, mistä olikin hyvä lähteä syksyn treeneihin ja ensimmäisiin otteluihin.

C-tytöillä on tällä hetkellä kolme eri joukkuetta Honka I, Honka II ja Honka Green. Nämä kolme ryhmää harjoittelevat ja pelaavat omina joukkueinaan.

c-tytot-iiAlkukesän tytöt harjoittelivat yhdessä. Heinäkuussa jokainen veti itsenäisesti harjoitusohjelman mukaisia treenejä joko kesämökillä, lomamatkalla tai kotimaisemissa. Tässä kohtaa koripallouraa, itsenäistytään monessa mielessä. Omatoimiharjoittelun osuus lisääntyy, samoin oma vastuunotto nuorina urheilijoina. Vanhempien osuus tukijoina, tsemppareina, kuskeina, rahoittajina sekä aktiivisina huoltajina kuuluu edelleen asiaan. Nyt tytöt hoitavat itse kaiken yhteydenpidon valmentajiin ja muutenkin ottavat enemmän vastuuta urheilijan urastaan.

Koriksen on tarkoitus olla kivaa ja tuottaa elämyksiä, mutta urheilijan identiteetti korostuu. Joukkueen jojona, katson tätä henkistä ja fyysistä kasvua suurella ylpeydellä. Minitytöistä on kasvanut nuoria tavoitteellisia urheilijoita, joukkueen eteen nähdään vaivaa ja treenataan suurella palolla.

Honka II -joukkueeseen kuuluu 13 pelaajaa. Valmentajina toimivat Harri Jokela, Juha-Pekka Sipponen, Timo Vertio ja Aki Ulander. Syksyyn mahtuu kymmenen Eteläisen-alueen 03 I-divisioonan ottelua. Sarjapelit toimivat samalla C-tyttöjen SM-karsintoina. Lisäksi tarkoitus on hakea vauhtia sekä kotimaisista että ulkomaisista turnauksista.

Takana on kaksi sarjaottelua, saldona yksi voitto ja yksi tappio. Paljon uusia asioita, kokemuksia ja elämyksiä niin yksilöinä kuin joukkueena. Hyvän treenikesän, testien, levon ja lomailun jälkeen, paluuta pelikentille on odotettu, niin pelaajien joukossa kuin katsomossakin. Tästä se kausi lähtee liikkeelle.

Rakkaudesta lajiin. Niinhän se parhaimmillaan menee. Meidän tytöillä sydän ainakin tuntuu sykkivän!

Tytti Lönnqvist
C-tytöt II jojo