16-vuotiaat pojat Suomen mestaruuteen – 19-vuotiaille nuorille kolme pronssia

Menestyksekäs viikonloppu toi yhden nuorten mestaruuden ja kolme mitalisijaa. Hongan 16-vuotiaat pojat taistelivat komean kautensa päätökseen kahdella voitolla finaalisarjassa ja joukkueensa Suomen mestareiksi kaudella 2017-18. Tytöissä, 19-vuotiaat voittivat kauden viimeisen ottelunsa SM-sarjassa ja sijoittuivat hienosti pronssille. Pronssimitaleille pelasivat myös sekä 19-tyttöjen että -poikien valtakunnallisen 1.divisioonien honkalaisjoukkueet. 

16-vuotiaiden poikien finaalisarja ratkesi toisessa ottelussa jatkoaikavoitolla

Lauri Kallio kohti koria. Kuva: Sonja Herrala

Pojat kohtasivat välieräsarjassa Ura Basketin. Ura antoi kovan vastuksen, mutta kaatui kuitenkin suoraan kahdessa ottelussa ja Hongan pojat etenivät finaaleihin, joissa vastaan asettui Sykki.

Honkalaisten päävalmentaja Lauri Järvinen kommentoi välieräsarjaa näin:

”Välierissä Ura laittoi meidät ahtaalle ja molemmissa peleissä oli hetkiä jolloin olimme vähän pinteessä. Toisaalta pelattiin myös parhaimmillaan ja kovan vastuksen myötä jopa kauden parasta hyökkäyspeliä, jossa pallo ja pelaajat liikkuivat erinomaisen hyvin.”

Kovan välieräsarjan kokemukset nostattivat joukkueen henkistä tilaa parilla pykälällä finaaleja kohti mentäessä.

”Finaaleissa näkyi selvästi jännitystä molemmissa otteluissa, mutta toisaalta myös erittäin kova itseluottamus ja halu voittaa. Ensimmäinen ottelu mentiin aikalailla meidän hallinnassa, kun taas toisessa pelissä meidän hyvän alun jälkeen Sykki osoitti kovuutensa tulemalla takaisin peliin ryminällä toisessa erässä ja johti meitä kolmannessa erässä jo 16 pisteen verran.”

Honka oli onnistunut kauden aikana useampaan otteeseen nousemaan yli 15 pisteen tappioasemasta voittoon, joten nytkään ei ollut aika heittää pyyhettä kehään vaikka tilanne näyttikin olevan kotijoukkueena pelanneen Sykin hallussa.

”Luulen, ettei kukaan joukkueessa epäillyt sitä etteikö nousu tappioasemasta olisi mahdollista. Siihen eväät antoi energinen koko kentän puolustus, uskomaton kolmen pisteen heittopeli sekä se henkinen kantti ja luottamus joka kauden ja erityisesti playoffien aikana oli pystytty rakentamaan.”

Sisuuntunut honkalaisryhmä taisteli ja upotti palloa kaaren takaa takoen taululle 83-83 lukemat päätössummerin soidessa. Tasatilanteesta viiden minuutin jatkoajalle, joka kirjattiin Hongalle pistein 10-16.

”Vaikka nousuun ja lopulta mestaruuden saavuttamiseen tarvittiin kovia henkilökohtaisiakin suorituksia, silti maltettiin pelata ratkaisevassa finaalissa ja vielä jatkoajallakin suhteellisen kypsästi joukkueena ja uskottiin omaan juttuun loppuun asti” Järvinen kiteyttää.

Suuret onnittelut seuran puolesta koko joukkueelle ja valmennukselle!

Kapteeni Sebastian Lindberg leikkaa sukkaa.

19-vuotiaiden tyttöjen kausi huipentui kahteen voitettuun pronssiin ja varmaan sarjapaikan säilyttämiseen naisten 1-divisioonassa

SM-pronssijoukkue 19-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Kuva: Tom Sandvik

Päävalmentaja Susanna Strömberg summaa kauden yhteen:

”Kauteen lähdettiin vajaan 20 pelaajan ringillä, jota laajennettiin jo syksyn SM-karsintoihin lähdettäessä 16-vuotiaiden joukkueista, tarjoten kehityspaikkoja ja kovia pelejä myös nuoremmalle ikäluokalle. Kauden pelit koostuivat 19-vuotiaiden SM-peleistä, 19-vuotiaiden vk 1-divisioonan peleistä, sekä naisten 1-divisoonan peleistä.”

Sopivia pelillisiä haasteita ja kokemuksia oli tarjolla koko kauden, mutta mukana tuli myös ei-toivottuja haasteita loukkaantumisten muodossa.

”Syksyn runsaat pelimäärät ja kova tahti tarjosi hienoja pelikokemuksia, mutta rasitti joukkueita myös loukkaantumisilla. Välillä tuntui, ettei tyttöjä riitä pelaamaan 3 ottelua viikonlopussa. Onneksi kauden mittaan tukea saatiin etenkin ND1-peleihin kokeneilta Minnalta (Mali) ja Reetalta (Piipari), sekä naisten joukkueen rosterissa olleelta Jeminalta (Airaksinen).”

SM- joukkue haastoi Helmi Capitalsin välieräsarjassa loppuun saakka, mutta taipui kolmannessa ratkaisevassa ottelussa. Pronssiottelussa vastaan asettui Tampereen Pyrintö. Tunnustelevan alun jälkeen honkalaiset taistelivat pronssimitalit haltuunsa kotiyleisön edessä lukemin 78-61.

”Kevään rutistus ja kova periksi antamattomuus toi Honka1:lle SM-runkosarjan voiton ja Honka2:lle Final Four -paikan. Kiihkeät taistot toivat joukkueille pronssiset mitalit, ja valmentajana en voi kuin olla erittäin ylpeä tyttöjen sisukkuudesta ja yhdessä tekemisestä – nämä pronssit todellakin voitettiin ja ansaittiin!” Strömberg jatkaa.

Valmennus kiittelee myös yhteistyötä seuran sisällä.

”Toinen kehun paikka on seuramme nais- ja tyttöpuolen valmentajien tekemä yhteistyö. SM-joukkueen tyttöjen treenaaminen yhdessä naisten joukkueen kanssa sekä 16-vuotiaiden tyttöjen mahdollisuus pelata ylemmissä sarjoissa on huikea etu, jota moni ei välttämättä edes ymmärrä. Ja sekin mahdollistuu, kun teemme tätä yhdessä, pelaajien hyväksi.”

Valtakunnallisen 1-divisioonan pronssia 2017-18.

19-vuotiaat pojat pronssille valtakunnallisessa 1-divisioonassa

Vk1d:ssä nähtiin tasainen taisto finaaliin pääsystä. Vastakkain MuKi 2 ja Honka. Puoliajalle lähdettiin MuKi:n johtaessa viidellä pisteellä ja päätösneljännekselle siirryttäessä honkalaisten takamatka oli kahdeksan pistettä. Nousu käynnistyi kuitenkin heti neljännen jakson alkuun Lauri Hattulan ja Elmo Pekosen vauhdittaessa kiriä. 13 sekuntia ennen päätössummeria Honka oli kavunnut pisteellä johtoon. Ottelu ratkesi kuitenkin vain viisi sekuntia ennen loppua MuKi:n onnistuneella hyppyheitolla. Loppulukemat 73-71 vastustaja koristeli onnistuneella vapaaheitolla.

Kausi saatiin kuitenkin komeaan ja voitokkaaseen päätökseen, kun yhdistelmäjoukkue KarhuKobrat kaatui pronssiottelussa honkalaisten käsittelyssä loppulukemin 79-62.

Mestaruus- ja mitalijahti jatkuu 16-vuotiaiden tyttöjen SM-finaalisarjalla ja pronssiottelulla

Tulevana viikonloppuna lähdetään pelaamaan 16-vuotiaiden tyttöjen ratkaisupelejä. Välieräsarja pelattiin poikkeuksellisin asetelmin, kun finaalipaikasta kamppailivat vastakkain kaksi honkalaisjoukkuetta. Toiseksi ja kolmanneksi runkosarjassa sijoittuneet joukkueet taistelivat finaalipaikasta pitkän kaavan mukaan ja lopulta kolmannessa kohtaamisessa pidemmän korren tasaväkisissä otteluissa vei Honka Green, joka saa lauantaina ensimmäisessä finaaliottelussa vastaansa runkosarjavoittaja Helsingin NMKY:n. Sarjan toinen ottelu pelataan sunnuntaina 29.4 Tapiolan urheiluhallilla klo 13.00. Pronssiottelussa taasen vastakkain Honka White ja Pyrintö, ottelu pelataan Tapiolassa lauantaina klo 16.00.

Tervetuloa kannustamaan tytöt voittoon!