Honka palasi komeasti voittokantaan divari B:ssä

Tapiolan Hongan miesten joukkue ei jäänyt murehtimaan viime viikonlopun kahta tappiota, vaan palasi komeasti voittojen tielle keskiviikkona Vantaalla. Kotijoukkue PuHu jäi vauhdikkaan vierasjoukkueen jalkoihin alusta saakka ja Honka rullasi tyylikkääseen 67-102 voittoon.

Ilman kahta avainpelaajaa, Viljami Vanjokea ja Jouko Järvistä, otteluun lähtenyt Honka ei aikaillut ottelun alussa, vaan otti pelin haltuun ensiminuuteista lähtien. Takamies Toni Svärdin johdolla Honka juoksi isänniltä jalat alta. Hienon ottelun pelanneen Svärdin käsistä lähti ensimäisen kymmenen minuutin aikana peräti seitsemän koriin johtavaa syöttöä ja vierasjoukkue johti avausneljänneksen jälkeen jo 18-31.

Honka heilutti tahtipuikkoa myös toisella jaksolla Svärdin ottaessa vastuuta myös korinteosta. Tukea vikkelä takamies sai tuttuun tapaan laajalta rintamalta, muun muassa nuoremmasta kaartista Juho Gummerukselta ja Lauri Paltemaalta. Puoliaikaan mennessä Hongan johto oli venynyt jo 25 pisteeseen.

Toisella puoliajalla ei voitosta enää kamppailtu. Hongalta nuoret pelaajat saivat paljon vastuuta ja kiittivät siitä. Niin Juho ja Lasse Gummerus kuin Lauri Paltemaakin pelasivat erinomaiset ottelut. Voitolla Honka pysyy tukevasti kiinni sarjan kärkipaikassa.

Sairastunutta päävalmentaja Ville Nevaa ottelussa tuurannut apuvalmentaja Aapo Heinonen kommentoi ottelua näin:

• Pelasimme korkealla intensiteetillä läpi ottelun ja etenkin pelin alussa juoksimme kenttää erinomaisesti. Toni Svärd käynnisti nopeita hyökkäyksiä hyvin ja laittoi muutkin pelaajamme juoksemaan, tämä näkyy myös Tonin tilastoista. Myös nuoret miehet Juho, Lasse ja Lauri esiintyivät pirteästi, Heinonen kertoo.

Hongan vahvasta joukkuepelaamisesta kertoo se, että peräti seitsemän pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin. Tilastoykkönen oli kauden parhaan pelinsä pelannut Svärd (17/6/12 syöttöä). Topi Halme heitti kentän korkeimman pistemäärän 19 pinnaa. Lasse Gummerus (12/6), Juho Gummerus (10/12) ja Lauri Paltemaa (8/1) kuuluivat ehdottomiin onnistujiin. Kotijoukkueen tehokkain oli Sakari Laakso (13/12).

Hongan pelit jatkuvat ystävänpäivänä, sunnuntaina 14.2. Tuolloin Tapiolan urheiluhallille vieraaksi saapuu KTP. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 13. Ystävänpäivän kunniaksi kaikki kausikortin tai pääsylipun ostaneet saavat tuoda kaverin mukaan peliin. Tervetuloa!