WU19 mestaruustaistoon!

Jännitystä ei puuttunut 19-vuotiaiden tyttöjen välierävaiheesta, kun finaalipaikasta taisteltiin pitkänkaavan mukaan. Keskiviikkoillalla jännitys tiivistyi täpötäyden Pirkkolahallin edessä kolmannessa ratkaisevassa välieräottelussa, kun Honka lähti haastamaan kotijoukkue Torpan Pojat revanssiin edellisen välierän tiukan kolmen pisteen tappion jälkeen.

Torpan Pojat saivat peliin paremman startin, ja honkalaisryhmä olikin suurimmaksi osaksi ottelua takaa-ajo asemassa. Kotijoukkueen heittokäsi kävi kuumana kotiyleisön edessä, eikä honkalaisryhmä pystynyt tähän ensimmäisellä jaksolla vastaamaan. Sisuuntunut Honka tuli toiselle puoliajalle täysin uudella energisellä asenteella ja luotto omaan joukkuepeliin alkoi tuottamaan tulosta. Emma Ristola otti koko joukkueen reppuselkäänsä ja viimeiset 10 peliminuuttia päätyi Hongalle 6-17. Taistelua ja jännitystä täynnä olevien erien jälkeen honkalaiset kaatoivat runkosarjan kärkijoukkueen Topon lukemin 50-56. Hienon kannustuksen, tsempin ja tahdon voimalla Hongan tytöt pääsivät tuulettamaan finaalipaikkaa.

Hongan joukkueesta Ristola tehtaroi tärkeät 19 pistettä ja 7 levypalloa. Ristolan lisäksi Heli Lehto pelasi ottelun parhaimmilla tehoilla 7 pisteen, 10 levypallon ja kahden syötön voimin. Voimaa ja tulista tahtoa molempiin päihin kenttää toi Hongan +/- tilastojen kärki Olivia Saarelainen kymmenellä pisteellä ja neljällä levypallolla.

Huikea mestaruusjahti paikallisderbyn merkeissä on alkamassa, kun finaalissa vastaan asettuu naapurista Espoo Basket Team. Päävalmentaja Reetta Piipari kommentoi fiiliksissä: ”Kausi on mennyt nousujohteisesti, muutamia notkahduksia lukuunottamatta! Todella ylpeä meidän joukkueesta ja siitä taisteluilmeestä, mitä pelaajat näytti varsinkin viimeisessä välierässä! Nyt lähdetään taistelemaan mestaruudesta yksi tilanne ja peli kerrallaan rakasta paikallisvastusta vastaan! Luvassa on varmasti vauhdikas finaaliderby! Kannustusta tarvitaan, joten halli täyteen ja meteliä mökkiin!!”

Ensimmäinen finaali pelataan kotitunnelmissa Tapiolan urheiluhallilla tulevana lauantaina 27.4. klo 16:30. Toinen finaali pelataan heti sunnuntaina 28.4. klo 16:00 Espoonlahden urheiluhallilla. Finaalisarja pelataan kahteen voittoon eli tarvittaessa ratkaiseva ottelu pelataan tiistaina 30.4. klo 18:00 Espoonlahden urheiluhallilla.

Nyt, jos koskaan rummut, kannustushuudot ja mestaruusjahti-fiilikset kattoon viikonlopulle! Vihreää päälle ja Honka-huudot raikaamaan molemmille halleille, koska nyt pelataan Hongan junioreiden viimeiset playoff-pelit finaalin merkeissä! Nyt sankoin joukoin kannustamaan Hongan 19-vuotiaat tytöt Suomen mestaruuteen 💚