Vuoden ensimmäisen viikon joululomaleirillä liigatasoista korisoppia

Hongan joululomaleiriläiset saivat valmennusta seuran korkeimmalta taholta, kun leirin vastuuvalmentajana toimi Hongan miesten korisliigajoukkueen päävalmentaja Aapo Heinonen apunaan naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Niko Nyholm. ”Korisliigassa on nyt ollut kiireiset hetket käsillä, mutta ehdottomasti koen tärkeäksi osallistua myös seuran nuorimpien junioreiden toimintaan. Meidän joukkueessamme on monta pelaajaa, jotka ovat itse vajaa kymmenen vuotta sitten olleet Hongan leireillä ja eiköhän näistä nykyisistäkin leiriläisistä löydy tulevaisuuden liigapelaajia”, Heinonen taustoittaa. 
 
Samoilla linjoilla on Nyholm, joka painottaa seuran yhteisöllisyyden olevan korkealla: ”Miesten ja naisten joukkueen pelaajat ovat innoissaan junnujen kannustuksesta edareiden peleissä ja siksi hekin haluavat vastavuoroisesti olla leireillä mukana kisailemassa ja pelaamassa leiriläisten kanssa. Tämä kertoo huikeasta seurahengestä”, toteaa Niko samalla kun leiriläiset juhlivat tiputuskisan voittoa Hongan miesten pelaajista. 
 
Molemmat valmentajat pitävät tärkeänä, että heillä edustusjoukkueiden päävalmentajina on tuntuma seuran junioreihin. ”Ajankäyttöni Korisliigan myötä on rajallista, mutta leirivalmennuksen lisäksi, yritän mahdollisimman paljon osallistua U19 ja U17 toimintaan, jotta tuntuma nuoriin tulevaisuuden pelaajiin säilyy koko ajan”, Heinonen sanoo. 
 
Edustusjoukkueiden valmentajien lisäksi leirivalmentajina toimi seuran nuoria tulevaisuuden valmentajia. Linni Eklund ja Max Forsten ovat nuoresta iästään huolimatta jo melko kokeneita valmentajia. Kelly Käärsön, Ella Sussmann ja Noora Sipponen ovat kaikki toimineet pelaamisen ohella leirivalmentajina monesti aikaisemmin ”Näissä nuorissa valmentajissa on seuran tulevaisuus ja se näyttää minusta erinomaiselta”, toteaa Nyholm.