Voitettu hopea naisten kauden kruunuksi: ”Kaudesta jäi todella tyytyväinen fiilis”

Hongan naisten edustusjoukkue päätti kauden 2020-21 komeasti SM-hopeaan. Joukkue kasvoi läpi kauden ja nuoret honkalaiskasvatit nousivat vastuunkantajiksi rinnallaan kaksi amerikkalaisammattilaista Gabriela Bronson ja Cierra Dillard, sekä Naisten Korisliigan kiistatta kokenein pelaaja Taru Tuukkanen.

Tapiolan Hongan nuorta naisten joukkuetta ei povattu kauden alussa mestarisuosikiksi, mutta joukkueen iskukyky ei jäänyt huomaamatta kauden edetessä. Vuoden vaihtuessa honkalaisjoukkue näytti viimeistään kyntensä ja lähti pudotuspelien kevääseen hurjassa voittoputkessa – 13 ottelua ilman tappiota. Puolivälierissäkään ei tappioita nähty, sillä joukkue raivasi tiensä välieriin suoraan kahdella voitolla HBA:sta.

Välieristä taasen kehkeytyi sarja trillereitä, vastustajana armas naapuri Espoo Basket Team. Kaksi espoolaisjoukkuetta vastakkain välierissä olisi varmasti aiheuttanut melkoisen hurmoksen koripallofaneille, jos ovet halleihin oltaisiin voitu avata. Kirottu korona. Ottelusarja starttasi ylijuoksulla, kun Honka voitti vieraansa 27 pisteellä. EBT kuitenkin löysi lääkkeet honkalaispuolustuksen murtamiseen ja kolmen ottelun jälkeen oltiin selkä seinää vasten taistelemassa paikasta finaaleihin. Ottelusarjan viimeiset kaksi kohtaamista eivät varmasti jättäneet ketään kylmäksi. Äärimmäisen fyysisiä kamppailuita kori korista, joista Honka selvisi voittajana.

Finaalit! Kauden taatusti pienin yllätys oli finaalivastus ja kauden mestariksi ennalta veikattu Peli-Karhut. Kotkalaiset suorittivat runkosarjan sekä Suomen Cupin ottelut lähes tahrattomasti. Lähes. Naisten Korisliigan runkosarjassa ainoastaan Honka pystyi kaatamaan PeKa:n kerran. Hongan naiset lähtivät sarjaan siis haastajina sekä vain parin päivän palautumisella vaativasta viiden ottelun välierärupeamasta ja se näkyi. Joukkue oli täysin aseeton ensimmäisessä kohtaamisessa ja sai niellä 33 pisteen tappion. Toinen taisto oli honkalaisten hallintaa, ottelun loppumetreillä PeKa kuitenkin vei taas ja muutaman pisteen tappio oli vielä karvaampi pala purtavaksi. Kolmanteen otteluun Honka matkasi jälleen vieraaksi. Kotijoukkueen mestaruuslippikset oli painettu ja sarja katkolla, nyt oli kuitenkin aika ottaa maksu kahdesta tappiosta. Kaikki onnistui, aivan kaikki. Joukkueen yhteispeli molemmissa päissä kenttää toi suurta nautintoa kotikatsomoihin ja pelireissulta Tapiolaan palasi itsetuntoboostin saanut joukkue. Toista kertaa PeKa ei kuitenkaan ollut yllätettävissä ja niin mestarisuosikki leikkasi sukkaa sekä nosti pyttyä Tapiolan liikuntahallin parketilla neljännen finaalipelin jälkeen. Honkalaisille toinen sija oli kuitenkin ehdottomasti voitettu ja upea tunnustus kuluneesta kaudesta. SM-hopea toimi samalla kirkkaana kruununa päävalmentaja Kimmo Kujansivun tähän kauteen päättyneelle kahdeksan vuoden mittaiselle matkalle naisten edustusjoukkueen valmentajana.

17-vuotiaalle Henna Sandvikille kausi oli toinen Hongan naisissa. Näiden kuukausien aikana huimin harppauksin kehittynyt Sandvik nähtiin myös kahdesti Susiladies paidassa edustamassa Suomea. Nuoren pelaajan tavoitteet koripalloilijana ovat korkealla syystä, mutta katsotaan vielä hetki taaksepäin. Millainen maku kaudesta siis jäi?

”Kaudesta jäi todella tyytyväinen fiilis. Parannettiin läpi kauden pelaamista ja samalla pidettiin hauskaa joukkueena. Itse ainakin nautin jokaisesta treenistä ja pelistä, jotka sain viettää joukkueen kanssa.”

”Meidän joukkue oli täynnä taitavia pelaajia ja yksilöitä mutta menneestä kaudesta erityisen hyvän teki tiivis joukkuehenki ja se, että nautittiin joukkueena toimimisesta. Näiden lisäksi jokainen pelaaja oli aina valmis tekemään oman osuutensa joukkueen avuksi. Tietenkin myös erinomainen valmentaja oli todella isossa roolissa” Sandvik kertaa menestyksen reseptiä.

Joukkueen kapteeni Gabriela Bronson auttoi joukkuetta kuluneella kaudella 16.5 pisteen, 8.7 levyn ja 4.9 syötön ottelukeskiarvolla.

Amerikkalaiskaksikosta toista kauttaan Hongassa pelannut ja tällä kaudella kapteeninviittaa kantanut Gabriela ”Gaby” Bronson ei myöskään säästele kehuja joukkuettaan ja kulunutta kautta kuvaillessaan.

”Kausi oli sanalla sanoen mahtava. Jokainen pelaaja kasvoi paremmaksi kauden edetessä. Me jaksettiin aina uskoa toisiimme ja Kimmoon, se teki meistä menestyvän joukkueen. Meillä oli myös hauskaa yhdessä ja  se oli se miksi oltiin kentällä niin hyvä ja tiivisti yhteen pelaava kokoonpano.”

Bronson matkustaa lähipäivinä kotiin. Kapteeni halusi sanoa muutaman sanan Hongasta seurana nyt toisen kauden kokemuksensa saattelemana.

”Olen kokenut aikani Hongassa upeana. Minua on kohdeltu täällä todella hyvin. Se ei ole itsestäänselvyys, kun monesti ammattilaisia ajatellaan vaan pelaajana. Hongassa minut on otettu vastaan yksilönä ja ihmisenä. Se on tehnyt tästä kokemuksesta niin hienon. Täällä olen saanut tuntea olevani osa perhettä” Bronson kuvailee tunteikkaasti.

Kausi 2020-2021 ei ole ollut seuralle helppo pandemian keskellä, mutta paljon hyvääkin on saatu kokea. Naisten Korisliigan hopeasijoitus on ehdottomasti yksi niistä isoista positiivisista asioista. Honka kiittää kaikkia pelaajia, kannustajia ja yhteistyökumppaneita kaudesta! Kiitos ja syvä kumarrus osoitetaan myös Kimmo Kujansivulle siitä mittaamattoman arvokkaasta työstä, jota olet tehnyt honkalaispelaajien sekä naiskoripallon eteen viimeisen kahdeksan vuoden aikana.