Viime kaudella energisyydellään vakuuttanut Gabriela Bronson jatkaa Hongan naisissa

Tapiolan Hongan naisten korisliigajoukkue saa vahvistuksekseen viime kaudelta tutun amerikkalaisen. Gabriela ”Gaby” Bronson on allekirjoittanut kauden 2020-21 kattavan jatkosopimuksen Hongan kanssa. Hyvänä tiimipelaajana ja joukkueen sytyttäjänä tunnettu Bronson on jo saapunut Suomeen ja liittyy joukkueen vahvuuteen kahden viikon omaehtoisen karanteenijakson jälkeen.

Bronson on lähtöisin Wisconsin-Parkside Universitystä. Parksidesta Bronsonin matka jatkui Englantiin, University of Nottinghamiin kaudelle 2016-17. Kaksi ensimmäistä ammattilaiskauttaan 27-vuotias laituri pelasi Den Helderissä Hollannissa ja Spartassa Luxemburgissa. Viime kauden Bronson starttasi Belgian Liegessä, josta matka jatkui Hongan liigajoukkueeseen. Bronsonin asenne ja taistelutahto kentällä eivät jääneet huomaamatta, samaa kieltä monipuolisesta pelaajasta kertovat tilastot. 14 ottelussa laituri työskenteli 14,8 pisteen, 9 levyn ja 4,1 syötön keskiarvolla.

Naisten päävalmentaja Kimmo Kujansivu puhuu pelaajasta varsin kunnioittavaan sävyyn:

”Gaby on erittäin hieno ihminen, joten valinta oli siinä mielessä helppo. Gaby on pidetty joukkuekaveri ja tuo joukkueeseen jatkuvuutta, johtajuutta, positiivisuutta ja energiaa.”

Bronson odottaa töihin pääsyä jo malttamattomana:

”Olen todella innoissani paluusta Espooseen! Meillä jäi työt kesken joukkueen kanssa viime vuonna ja nyt päästään jatkamaan. Odotan kovasti pääsyä treenaamaan joukkueen kanssa jossa on paljon tuttuja pelaajia viime kaudelta. Pääsen pian myös tutustumaan Taruun (Tuukkanen) joukkuekaverina, vastustajan sijaan. Honkaan tulin mielellään takaisin, sillä seura on ammattimainen ja pelaajien ympärillä on ihmisiä jotka ovat valmiita auttamaan kaikessa. Joukkueessa keskitytään nuorten pelaajien kehittämiseen ja se toimi hyvin. Tunsin itseni tervetulleeksi ja arvostetuksi, joten päätös palata oli helppo.”

”Viimeinen puoli vuotta on tuntunut pitkältä ajalta olla poissa kentältä. Ensimmäiset kaksi kuukautta treenaaminen oli haastavaa, kun kaikki oli kiinni mutta luovasti ajattelemalla sai kuitenkin hyvää harjoittelua aikaiseksi. Viime kuukausina olen päässyt taas punttisalille sekä koripallokentälle ja päässyt treenaamaan kunnolla.”

”Tältä kaudelta odotan joukkueen kasvua seuraavalle tasolle erityisesti niinä hetkinä kun peli ei ehkä suju kuten haluaisimme. Haluan että kehitymme läpi kauden ja keväällä olemme parempia kuin kauden alussa.”

”Niin ja tietysti haluan voittaa koko sarjan!” Bronson lisää lopuksi nauraen.

Hongan naisten kausi käynnistyy 10.10. paikallisottelulla Espoo Basket Teamin vieraana. Kotikentällä Tapiolassa päästään pelaamaan heti 17.10. jolloin vieraaksi saapuu HBA. Kausikorttikampanja on käynnissä TÄÄLLÄ. Samalla kausikortilla pääset seuraamaan Hongan naisten Korisliigan runkosarjan kotimatsit sekä Hongan miesten runkosarjaottelut I-divisioona A:ssa.