Viikonlopun saldona neljä paikkaa SM-sarjaan ja yksi VK-1.divariin

Tapiolan Hongan tytöille kunnioitettava potti SM-karsinnoista kuluneelta viikonlopulta. Sekä A- että B-tytöissä pelattiin paikka SM-sarjoihin molemmissa kahdella joukkueella. Neljän SM-sarjapaikan lisäksi, C03-tytöt saavuttivat tavoitteensa ja pelaavat alkavalla kaudella B-tyttöjen valtakunnallisessa 1.divarissa.

Hongan A-tytöt pelasivat SM-karsintojen II-vaiheessa kahdella joukkueella. Honka 1 pelasi ottelunsa kotona Summahallilla, Honka 2:en urakoidessa omat neljä otteluaan Nokialla. Molempien joukkueiden voittosarakkeet täyttyivät yksi kerrallaan, tappiosarakkeen jäädessä nollille. Näin Tapiolan Honkaa edustaa alkavalla kaudella A-tyttöjen SM-sarjassa kaksi joukkuetta!

sm-karsinnat-2016-a-tytot2

Tapiolan Honka 1 joukkueen kapteeni Reetta Sääski löysi otteluista tottakai paljon hyvää, mutta myös parannettavaa. Töitä täytyy tehdä paljon ja korjata virheitä kauden alkaessa.

  • Viikonlopun pelit sujui meidän osalta vähän aaltoilevasti. Paljon onnistumisia, mutta myös virheitä. Kaikkineen joukkueelle jäi hyvä fiilis, kun selvisimme puhtaalla pelillä eteenpäin SM-karsinnoista. Me kehityttiin joukkueena paljon viikonlopun aikana, parannettavaakin kyllä jäi. Nyt lähdetään treenaamaan lisää ja mennään kohti uusia haasteita, iloinen kapteeni Sääski kertoo.

Ottelutulokset karsintaturnauksesta löydät täältä.

sm-karsinta-2016-a-tytot

Hongan B-tytöt taistelivat niin ikään toisella karsintakierroksella kahdella joukkueella. Molemmat B-tyttöjoukkueet olivat arvottu samaan lohkoon ja joukkueet pääsivät pelaamaan ottelunsa kotiyleisön kannustaessa Summahallilla. Karsintaturnaus alkoi Hongan joukkueiden kohtaamisella, eikä vihreävalkoinen kohtaaminen jättänyt ketään kylmäksi. Ottelu päättyi yhden pisteen erolla ykkösten hyväksi. Loput pelit molemmat joukkueet selvittivät voitoin vaikka Turun Riennon kanssa pelit olivat todella tiukkoja. Näin A-tyttöjen tapaan Tapiolan Honkaa edustaa alkavalla BSM-kaudella kaksi joukkuetta!

Myös B-tyttöjen päävalmentaja Susanna Vartiainen antoi itsestään kaiken irti viikonloppuna, ääni jäi Summahallille, mutta se on pieni menetys menestyksen eteen.

  • Pääsimme viikonloppuna kauden ensimmäiseen asetettuun tavoitteeseen, kahdella joukkueella SM-sarjaan. Tytöt taistelivat ja venyivät tiukassakin paikassa esimerkillisesti ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Pitkäjänteinen, pidemmän ajan ja laajan pelaajamateriaalin kehitys on tavoitteena jatkossa. Se mahdollistuu, kun useampi pelaaja saa mahdollisuuden pelata kovatasoisia pelejä. Nyt nautitaan hetki viikonlopun onnistumisista ja sitten takaisin hommiin! Vartiainen iloitsee.

sm-karsinnat-2016-1

Hongan C03-tytöt oli selvittänyt tiensä B-tyttöjen karsintojen toiselle kierrokselle ja taisteli vanhempia tyttöjä vastaan viikonloppuna Tampereella. Kovia otteluita, fyysisesti vahvempia tyttöjä vastaan oli tavoitteena alkavalle kaudelle ja niitä saatiin. Saaliina yksi voitto ja kolme tappiota. Joukkue pelaa kaudella 2016-17 komeasti B-tyttöjen valtakunnallista 1.divaria!

Valmennuksella on selvät sävelet jatkosta ja hyvä fiilis tavoitteen saavuttamisesta.

  • Heti ensimmäisestä pelistä lähtien tytöistä näki, että nyt mennään täysillä kohti tavoitteen saavuttamista. Lauantain aamuottelu Pyrintöä vastaan oli hyvä alku turnaukselle vaikkei voittoa tullutkaan. Seuraava peli RaLu:a vastaan oli meille tärkein ja korkealla tahtotilalla siitä tuli se tarvittu voitto. Turnaus pelattiin kovalla tahdilla ja vaikka päivät oli rankkoja, tytöt teki kovaa työtä kentällä. Nyt on varmistettu, että alkavalla kaudella pelataan siis ainakin valtakunnallista 1.divaria sekä European Girls Basketball liigaa. Edessä on vielä CSM-karsinnat. Näissä sarjoissa pääsemme pelaamaan sillä tasolla, josta tytöt saavat kaikki mahdollisuudet kehityksen seuraavia askelia varten, kuvailee valmentaja Klaus Rauhansalo.

B-tyttöjen karsintaotteluiden kaikki tulokset näet täältä.

Menestystä alkavaan kauteen kaikki joukkueet!