Viikonloppuna luvassa nuorten SM-loppuotteluita, pronssiottelu ja välieriä

Pudotuspelien ottelutahti kiihtyy entisestään. Pelataan historiallista kautta, kun Hongan nuorten SM-sarjoissa nähdään honkalaisjoukkue jokaisessa ikäluokassa. Yhteensä 10 honkalaisjoukkuetta sarjojen pudotuspeleissä! Alkavana viikonloppuna käynnistyvät 16- ja 17-vuotiaiden tyttöjen ja poikien välierät. 19-vuotiaissa tytöt starttaavat finaalisarjansa Helmi Capitalsia vastaan ja pojat kohtaavat pronssiottelussa HNMKY:n. 

19-vuotiaat tytöt ja pojat

19-vuotiaat tytöt pelasivat tiensä välieräsarjasta finaaleihin voittamalla Ringsiden kolmessa ottelussa 2-1. Tuleva finaalisarjavastus Helmi Capitals kaatoi Helsingin NMKY:n suoraan kahdessa ottelussa välierävaiheessa.

19-vuotiaiden poikien SM-sarjan välierissä MuKi oli vahvempi ja vei kahdella voitolla finaalipaikan. Honka jatkaa jalometallijahtia pronssiottelussa, jossa vastaan asettuu Helsingin NMKY.

19-vuotiaiden mitalipelien otteluohjelmat: 

Tyttöjen loppuottelu: La 6.4. klo 13.00 Honka – Helmi Capitals, Tapiolan liikuntahalli
Poikien pronssiottelu: La 6.4. klo 18.00 Honka – HNMKY, Honkahalli Tallink
Tyttöjen loppuottelu: Su 7.4. klo 16.30 Helmi Capitals – Honka, Helmi Center
Tyttöjen loppuottelu: Ti 9.4. klo 20.00 Honka – Helmi Capitals, Honkahalli Tallink (tarvittaessa)

17-vuotiaat tytöt

Hongan joukkue päätti runkosarjan kolmanteen sijaan, tasapisteisiin välieräsarjavastustaja Helmi Basketin kanssa. Molemmat joukkueet keräsivät runkosarjassa 14/4 voittosuhteen. Runkosarjavoittaja Ringside voitti 16 ottelua ja kärsi kaksi tappiota. Toisessa välieräparissa yhdistelmäjoukkueet kohtaavat toisensa, eli vastakkain Ringside ja RaPy/Luja-Lukko.

Honka ja Helmi Basket ovat kohdanneet toisensa kahdesti kauden aikana. Molemmat joukkueet voittaneet toisensa kerran. Välieräsarja pelataan paras kolmesta järjestelmällä, eli finaalipaikka irtoaa kaksi voittoa ottavalle joukkueelle. Helmillä on kotietu, näin ollen sarja käynnistyy lauantaina vieraissa. Kotiparketilla jatketaan heti sunnuntaina.

17-vuotiaiden tyttöjen välieräsarjan otteluohjelma: 

Pe 5.4. klo 19.30 Helmi Basket – Honka, Helmi Center
Su 7.4. klo 14.00 Honka – Helmi Basket, Honkahalli Tallink
Ti 9.4. klo 18.30 Helmi Basket – Honka, Helmi Center (tarvittaessa)

16-vuotiaat tytöt

16-vuotiaissa tytöissä kauden alussa tavoite oli varmistaa SM-sarjapaikka seuraavalle vuodelle. Varsin aikaisessa vaiheessa kautta tavoitetta päädyttiin päivittämään taisteluun mitalisijoista, sillä pääosin U15 ikäisistä pelaajista koostuva joukkue on pelannut läpi kauden vakuuttavasti. Runkosarja päättyi toiseen sijaan, tasapisteisiin Helmi Basketin kanssa voittosuhteella 16/2. Välierävastus Tampereen Pyrintö keräsi runkosarjasta kuusi voittoa honkalaisia vähemmän, mutta joukkueen iskukykyä ei sovi väheksyä. Pyrintö tulee marssittamaan pelikentälle varsin laadukkaan joukkueen laajasta pelaajapoolistaan.

Juha-Pekka Sipponen Hongan valmennuksesta kertaa kautta ja avaa asetelmia alkaviin pudotuspeleihin.

”Kauden aikana meillä on vaihdelleet kokoonpanot paljon. 26 pelaajaa on pelannut sarjan otteluita ja 20 pelaajaa on ollut avausviisikoissa, silti tuloksellinen taso pysyi läpi runkosarjan tasaisena ja meidän pelitapa kasassa” Sipponen kuvailee.

”Erityisen ilahduttavaa on ollut pääsarjanaan 16-vuotiaiden SM-sarjaa pelanneiden pelaajien kasvu roolipelaajista ratkaisijoiksi ja se hyvä asenne, jolla yksittäisiä pelejä pelanneet pelaajat sopeutuivat joukkueeseen ja löysivät omat roolinsa.”

Hongalla on välierissä kotietu. Ottelusarja starttaa Honkahallilla lauantaina. Toisessa otteluparissa pelaavat Helmi Basket ja Orimattilan Jymy. Pyrintö lähtee välieriin ennakkosuosikkina, sillä tiputtuaan vuotta vanhempien kärkinelikosta nähdään kentällä paljon taitoa sekä 03- että 04-ikäluokista.

”Viimeisillä runkosarjakierroksilla sattuneet loukkaantumiset hieman sotkivat suunniteltuja roolituksia, mutta kokoonpanomuutoksiin ollaan tässä jo totuttu. Me lähdetään haastamaan Pyrintöä täysillä! Avainasemassa tulee olemaan oma puolustuspaketin pitäminen tiiviinä vastustajan rallissa” valmennus teroittaa.

16-vuotiaiden tyttöjen välieräsarjan otteluohjelma:

La 6.4. klo 15.00 Honka – Pyrintö, Honkahalli Tallink
Su 7.4. klo 14.00 Pyrintö – Honka, Tammelan koulu
Ke 10.4. klo 19.00 Honka – Pyrintö, Honkahalli Tallink (tarvittaessa)

17-vuotiaat pojat

17-vuotiaissa pojissa kärkinelikko on runkosarjavoittojen määrää tarkasteltaessa erittäin tasainen. Honka päätti runkosarjan neljänteen sijaan, vyöllään vain kaksi voittoa kärkipaikalle taistellutta Ura Basketia vähemmän. Toinen välieräpari päätyi tasapisteisiin 13 voitolla, vastakkain Sykki ja Helsingin NMKY.

Ikäluokan päävalmentaja Lauri Järvinen ennakoi tulevaa välieräsarjaa:

”Meitä vastaan asettuu runkosarjan voittanut Ura Basket Kaarinasta, eli nähdään uusinta viime kaudelta 02-ikäluokan osalta. Ura ja Turun NMKY yhdistivät tälle kaudelle voimansa, eli vastassa on hivenen urheilullisempi porukka viime kauden vastustajaan verrattuna.”

”Suurimman haasteen Ura tarjoaa meidän siirtymäpuolustukselle ja kaksinkamppailutilanteisiin. Mahdollisuudet finaalipaikan saavuttamiseen ovat olemassa, jos vaikeillakin hetkillä pidetään päät kylmänä ja muistetaan puolustaa laadukkaasti!” Järvinen summaa.

17-vuotiaiden poikien välieräsarjan otteluohjelma: 

La 6.4. klo 17.00 Ura Basket – Honka, Littoisten monitoimitalo
Su 7.4. klo 17.00 Honka – Ura Basket, Honkahalli Tallink
Ke 10.4. klo 18.30 Ura Basket – Honka, Littoisten monitoimitalo

16-vuotiaat pojat

16-vuotiaissa pojissa Tampereen Pyrintö on hallinnut SM-sarjaa läpi kauden, joukkue voitti runkosarjan puhtaalla pelillä. Toiseksi ja kolmanneksi tasapisteisiin 13/5 recordilla Honka ja Keravan Kori-80, tästä siis välieräpari. Toisessa välieräsarjassa Pyrintöä haastaa BC Nokia.

Honka päätti runkosarjan kolmen pisteen voittoon tulevasta välierävastuksesta ja ansaitsi näin kotiedun tulevaan ottelusarjaan. Päävalmentaja Lauri Järvinen ennakoi otteluista tasaisia ja kovia kamppailuja.

”Luvassa on varmasti tiukkoja vääntöjä, joissa meidän puolelta isoin asia on pakottaa Kerava hyökkäämään puolella kentällä. Lisäksi meidän tulee pystyä vastaamaan siihen fyysisyyteen, jonka vastustaja varmasti tulee tarjoamaan omalla pelaamisellaan molemmissa päissä kenttää. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin muistaa nauttia pelaamisesta ja uskoa omaan yhteiseen juttuun!”

16-vuotiaiden poikien välieräsarjan otteluohjelma: 

La 6.4. klo 12.00 Honka – Keravan Kori-80, Honkahalli Tallink
Su 7.4. klo 14.00 Keravan Kori-80 – Honka, Killan koulu
Ti 9.4. klo 17.30 Honka – Keravan Kori 80, Honkahalli Tallink (tarvittaessa)

Mikäli et pääse seuraamaan honkalaisnuorten otteita kevään parhaisiin peleihin paikan päälle, voit tilata ottelut Solid Sportilta. Live-stream tilattavissa edullisesti 5€/ottelu TÄÄLTÄ.