Veljespari Korhonen Hongan miehissä myös ensi kaudella

Tapiolan Hongan miehissä nähdään myös ensi kaudella veljekset Saku ja Riku Korhonen. Sakun viime kaudet ovat olleet rikkonaisia, mutta menneen kauden loppupuoliskolla 20-vuotias ja 199-senttinen vanhempi Korhonen pääsi tosissaan haastamaan divari A:n isoja pelaajia korin alla. Nuoremmalle, 18-vuotiaalle Riku Korhoselle kausi 2021-22 oli läpimurtokausi, eikä huomaamatta jäänyt hyökkäyspään rohkeat ratkaisut taikka puolustuspään tekeminen. Nuori mies viettääkin nyt kesää ikäluokkansa maajoukkueen mukana.

Miesten korisliigajoukkueen päävalmentaja Aapo Heinonen kuvailee veljesparia voimakastahtoisiksi ja työtä pelkäämättömiksi.

”Saku on kärsinyt pitkään loukkaantumisista ja edellinen kausi oli pitkästä aikaa ensimmäinen ilman isoja haasteita niiden osalta. Joukkueen fysiikkavalmentaja Samuli Moilanen on tehnyt yhdessä Sakun kanssa hienoa työtä vammoilta välttymisessä. Nyt kun armeija on ohi, pääsee Saku keskittymään täysillä harjoitteluun ja se tulee myös näkymään! Tahdosta ja voimasta ei Sakun kohdalla liigapelaaminenkaan jää kiinni.”

”Toissakauden syksyllä Riku aloitti 19-vuotiaiden kakkosjoukkueessa. Siitä eteenpäin jokaiseen haasteeseen, jonka olen hänelle antanut, Riku on pystynyt vastaamaan. Vastuunkanto viime kevään pudotuspeleissä korisliiganoususta taisteltaessa osoitti, että päätä ei huimaa kovemmissakaan paikoissa. Riku on pelaaja, joka ei tee itsestään numeroa, hän antaa tekojen puhua puolestaan.”

Kutsuimme pelaajahaastatteluun veljekset yhdessä.

Miten tarinasi koripallon parissa alkoi?

Saku: Vanhempani veivät minut ensimmäistä kertaa Honkaan kokeilemaan koripalloa jo muutaman vuoden ikäisenä. Siitä lähtien koriksen pelaaminen ja lajissa kehittyminen on ollut hauskaa ja intohimo lajia kohtaan on vain kasvanut vuosien saatossa.

Riku: Aloitin koripallon Sakun perässä noin kuusivuotiaana. Ennen sitä yritin pelata jalkapalloa, mutta koripallo vei voiton.

Miten sujuu pelaaminen samassa joukkueessa veljen kanssa?

Saku: Rikun kanssa ollaan pelattu vastakkain ja treenattu yhdessä joka kesä omatoimijaksolla, mutta kaudella olemme päässeet pelaamaan ensimmäistä kertaa samassa joukkueessa vasta miehissä ja U19-ikäluokassa. Hyvin sujuu!

Riku: Ollaan Sakun kanssa pelattu samoissa peleissä vasta parina viimekautena. Yhteispeli on sujunut melko hyvin. Ollaan kuitenkin aina kesäsin käyty treenailemassa hallilla tai ulkokoreilla heittelemässä.

Millainen veljesi on koripalloilijana?

Saku: Riku on fiksu ja kylmähermoinen pelaaja. Hän pystyy tekemään oikeita valintoja ja hyödyntämään omia taitojaan agressiivista puolustusta vastaan sekä johtamaan joukkuetta omalla esimerkillään tiukoissa tilanteissa.

Riku: Saku periksiantamaton iso pelaaja, jolta voi aina odottaa kovaa taistelua. Saku asettaa myös hyviä screenejä ja kaapii kaikki levypallot.

Ensi kausi tulee olemaan iso harppaus eteenpäin, kun upean viime kauden jälkeen noustaan Korisliigaan. Millaisia tavoitteita olet asettanut itsellesi ensi kaudelle ja tuleville vuosille?

Saku: Ensimmäinen tavoitteeni on pystyä pelaamaan koko kausi ilman suurempia loukkaantumisia. Tavoitteena tälle ja tuleville kausille on myös keksiä ja löytää keinoja joilla voin vastata vastustajien isojen pelaajien fyysisyyteen.

Riku: Tavoitteeni ensi kaudella on pelata ennakkoluulottomasti uusien haasteiden edessä. Pääsee ainakin kehittymään hyvässä ympäristössä. Tulevilta vuosilta odotan isoja harppauksia kehityksessä, joka voisi avata ovia taas uusiin ympäristöihin.

Millainen on Korhosten kesä?

Saku: Kesään kuuluu töitä, treenaamista ja myös huilaamista!

Riku: Kesäni kuluu toivottavasti kokonaan U18-maajoukkueen mukana. Välipäivinä yritän vaan nauttia kesästä mahdollisimman paljon.

Hongan miesten joukkuetta rakennetaan kohti korisliigakautta 2022-23. Tähän mennessä jatkosopimukset on julkaistu nuorisokaartin kanssa. Viime kauden divarimestaruusjoukkueesta Hongan miesten ringissä Korhosten lisäksi jatkavat: Aamos Laavainen, Matias Rissanen, Eren Caglar, Daniel Kallström, Roope Tuovila, Joni Sipilä ja Topias Jokela. Ensimmäisenä nuorta honkalaisjoukkuetta vahvistavana pelaajana julkaistiin Tuukka Kotin siirtyminen Helsinki Seagullsista Honkaan. Kausikortit tulevat myyntiin kesäkuun lopussa!