Valtteri Mervola Hongan miesten takakentälle

Tapiolan Hongan miesten pelinrakentajaosasto vahvistuu, kun joukkueeseen liittyy 20-vuotias katajakasvatti Valtteri Mervola. Vakuuttavia otteita MU20-maajoukkueen mukana Latviassa esitelleelle Mervolalle alkava kausi on ensimmäinen Joensuun ulkopuolella mutta jo viides korisliigaparketeilla.

Päävalmentaja Aapo Heinonen povaa tuoreimmalle honkatulokkaalle läpimurtokautta:
”On ollut mielenkiintoista seurata, kuinka Joensuun Kataja on onnistunut tuottamaan hyviä takamiehiä junioreihin. Valtteri on siitä oiva esimerkki. Tavoitteeni oli löytää suomalainen pointti johtamaan joukkueemme peliä. Olen todella iloinen siitä, että Valtteri päätti tarttua haasteeseen, sillä nuorten pelaajien kehittäminen on edelleen seuramme päätavoite. Valtteri on kehittynyt tasaisesti jo useamman vuoden Korisliigassa ja uskon seuraavan kauden olevan hänen läpimurtonsa aloittavan takamiehen roolissa.”

Mervolalle kesä tarkoittaa kiireistä aikaa, kun kesäkuukausia rytmittää niin varusmiespalvelus kuin 20-vuotiaiden EM-kisoihin valmistautuva maajoukkue. Juuri pelatuissa maaotteluissa Latviaa vastaan 185-senttinen Mervola pääsi vauhtiin erityisesti toisessa kohtaamisessa, jossa tilastoriviksi merkittiin 10/3/3. Alkavana viikonloppuna nuorten maajoukkue kohtaa Viron vieraissa tuplamaaotteluissa. Mukana joukkueessa honkalaisista Mervolan lisäksi Aamos Laavainen ja Matias Rissanen.

Pelaajahaastattelu

Millainen koripalloilija olet Valtteri Mervola ja mitkä on ne vahvuudet jotka tuot Hongan joukkueeseen?

Olen koripalloilijana hyvin viisas sekä periksiantamaton. Vahvuuksiini kuuluu korien ja oikeiden valintojen tekeminen kentällä.

Lähdet nyt ensimmäistä kertaa Katajasta, miksi Espoo ja Honka?

Halusin Honkaan, koska se vaikutti loistavalta paikalta ottaa seuraava askel pelaajan urallani ja kehittyä koripalloilijana. Honka on silmissäni hyvä organisaatio, josta on tullut aina hyviä junioreita.

Millaisin odotuksin uuden joukkueen kanssa alkavaan korisliigakauteen?

Olen todella innoissani uudesta kaudesta. Henkilökohtaiset sekä joukkueen tavoitteet ovat korkealla ja niiden saavuttamista lähdetään tavoittelemaan kovalla työmoraalilla.

Mitä kuuluu kesään?

Mun kesä on ollut tosi kiireinen. Pääasiassa se kuluu inttiä ja maajoukkueleirejä käydessä. Vapaa-ajan mitä jää yli käytän kavereiden ja perheen kanssa.

Millaiset terveiset haluat lähettää honkalaisjunioreille?

Tulkaahan kaikki hallille kannustamaan ensi kauden peleissä ja muistakaa harjoitella ahkerasti kesälläkin!

Tapiolan Hongan kausikorttimyynti on käynnistynyt. Nyt voit hankkia oman runkosarjakausikortin lippu.fi-verkkokaupasta. Yhdellä kortilla näet kahden korisliigajoukkueen kotiottelut! Tutustu kausikorttiin ja tilaa omasi TÄÄLTÄ.