Vahva ja monipuolinen Alexyz Vaioletama Hongan naisiin

Ammattilaisuransa Vimpelin Vedosta kaudella 2015-16 aloittanut Alexyz Vaioletama, 25,  pukee alkavalla kaudella päälleen Hongan paidan. Menneellä kaudella University of Californiasta koripalloammattilaiseksi lähtenyt Vaioletama pelasi CAB Madeiran riveissä Portugalin naisten liigaa. 185-senttinen, monipuolinen sentteriosaston pelaaja tuo rutkasti lisää voimaa ja taitoa korin läheisyyteen.

Vaioletama pelasi naisten Korisliigaa viimeksi kaudella 2015-16.

”On kunnia päästä jatkamaan uraani Suomessa, josta urani alkoi. Olen yhtä aikaa kiitollinen ja erittäin innoissani” Vaioletama kommentoi pelaajasopimustaan Tapiolan Hongan naisten edustusjoukkueeseen.

Neljättä ammattilaiskauttaan aloittavalla sentterillä on takanaan astetta haastavampi kausi. Syyskausi meni ohi alaraajavammaa parannellessa, mutta kevätpuolikkaalla nainen pääsi jälleen peliparketeille ja auttoi joukkueensa Portugalin naisten liigan playoffeihin saakka. Kauteen mahtui myös surua perhepiirissä, mutta nyt vaikeudet voitettuna naisten Korisliigan pelikentille astelee äärimmäisen motivoitunut Alexyz Vaioletama.

”Viime kaudella jouduin pysähtymään hetkeksi. Paljon muuttui. Koimme menetyksiä perheessämme ja minun täytyi olla apuna kotona. Nyt, motivaationi pelaamista kohtaan on suurempi kuin koskaan. Suurempaa kuin itse olen. En pelaa nyt vain itselleni ja joukkueelleni, vaan nimelle selässäni. Haluan todistaa itselleni ja muille, että kovaa työtä tekemällä noustaan huipulle!”

Hongan naisiin haettiin monipuolisia isoja ja Vaioletama on varmasti juuri sitä. Pelatessaan Vimpelissä, naisen nimiin tilastoitiin komeat 17,7 pistettä ja 11,9 levyä ottelua kohden. Sittemmin heittotaitoinen sisäpelaaja ehti pelata vielä yhden kauden Etelä-Koreassa, ennen siirtymistään Portugaliin ja nyt Honkaan.

Miten Vaioeletama kuvailee itseään ja vahvuuksiaan?

”Olen ensiksi joukkuekaveri ja toiseksi pelaaja. Osana joukkuetta haluan oppia tuntemaan kaikki pelaajat koripallokentällä kuin myös sen ulkopuolella – koripallo on se joka on tuonut meidät kaikki tähän. Pelaaminen on helpompaa yhdessä, kun kentällä on hyvä kemia. Pelaajana rakastan haasteita! Tavoitteeni on kehittyä jatkuvasti ja auttaa muita ympärillä kehittymään. En ole itsekäs pelaaja, vaan pelin oppilas. Haluan tehdä paljon töitä, kuunnella valmentajaa sekä joukkuetta ja olla avoin uudelle.”

”Vahvuuksistani en aio kertoa tässä vaiheessa, niitä vastustajat saavat odottaa pelikentille asti” tuore honkalainen lisää lopuksi pilke silmäkulmassa.

Kysyttäessä, haluaako Alexyz lähettää terveisiä uudelle joukkueelleen oli vastaus ”I would love to!” ja loput tuleekin pelaajan itsensä kääntämänä ihan selvällä suomenkielellä.

”Hei joukkue! En voi odottaa töitä ja peliä kanssasi! Nähdään pian!

WELCOME TO THE TEAM ALEXYZ VAIOLETAMA! 

Naisten korisliigakausi käynnistyy lokakuun alussa. Hongan kausikorttikampanja käynnistyy lähiviikkoina ja on varmasti odotuksen arvoinen.