Upean tulokaskauden pelannut Elsa Lemmilä jatkaa Hongan naisten korisliigajoukkueessa

Elsa Lemmilä, 17, on tehnyt kahden vuoden mittaisen (2022-2024) jatkosopimuksen Tapiolan Hongan kanssa. Upean debyyttikauden naisten liigakaudella pelannut Lemmilä työskenteli kasvattajaseuransa korin alla vakuuttavalla 13 pisteen ja 11,3 levypallon ottelukeskiarvolla. Nyt 196-senttinen koripallolupaus tuo kaivattua jatkumoa joukkueeseen, sitoutumalla tuleviksikin kausiksi vihreävalkoiseen pelipaitaan.

Kuva: T.Kallström

Hongan naisten mennyt liigakausi päättyi puolivälierävaiheeseen. Kauden aikana koettiin paljon onnistumisia ja haasteita, mutta ennen kaikkea nuoret lupaukset saivat mahdollisuuksia kehittymiseen aikuisten sarjoissa. Päättyneellä kaudella peräti 12 pelaajaa otti ensiaskeleensa liigaparketeilla. Ensi kauden joukkueen rakennus on jo täydessä vauhdissa.

Päävalmentaja Niko Nyholm aloittaa toista kauttaan naisten edustusjoukkueen luotsina. Avukseen penkin päähän Nyholm saa Honkaan Kouvojen organisaatiosta palaavan Reetta Piiparin.

Nyholm iloitsee Reetan mukaan tulon lisäksi estoitta Elsa Lemmilän jatkosopimuksesta:

”Olen todella iloinen Elsan sopimuksesta. Elsa pelasi loistavan tulokaskauden ja hän tulee olemaan erittäin tärkeä palanen joukkuettamme myös tulevilla kausilla. Elsan paloa työskennellä omien tavoitteiden eteen on ilo seurata ja uskon hänen kehityksensä jatkuvan yhtä vauhdikkaana kuin tähänkin asti.”

Lemmilällä on edessään vauhdikas ja koripallon täyteinen kesä, sillä tulevaisuuden lupaus aloittaa maajoukkuekesän WU18-joukkueen mukana Kisakalliossa toukokuun lopussa ja jatkaa siitä NBA:n ja FIBA:n järjestämälle arvostetulle Basketball Without Borders Europe-leirille Italian Milanoon. Leiri kokoaa yhteen lupaavimpia nuoria pelaajia Euroopasta ja leirillä pelaajat saavat valmennusta mm. NBA/WNBA pelaajilta ja valmentajilta.

Nyt päästetään ääneen Elsa!

Ensimmäinen kausi liigatasolla takana, mitä jäi päällimmäisenä mieleen?

Henkilökohtaisella tasolla ajattelen, että ensimmäinen kauteni naisten Korisliigassa sujui aika hyvin. Tärkein asia itselleni oli se, että pääsin pelaamaan kokeneita pelaajia vastaan ja oppimaan heiltä. Joukkueena emme ihan saaneet aikaan sitä tulosta mitä halusimme, mutta tämä kausi oli täydellinen oppimismahdollisuus meille. Opimme pelaamaan hyvin yhteen, ja se oli hienoa, ottaen huomioon kuinka nuori joukkue meillä oli.

Jatkat tulevina kausina Hongassa, kerro vähän miksi ja millaiset tunnelmat siitä?

Hyvät fiilikset! Olen ylpeä saadessani edustaa seuraa joka on antanut niin paljon vuosien aikana. Honka on tarjonnut minulle resursseja, apua ja tukea. Hongan koko yhteisö – valmentajat, ystävät, henkilökunta ja fanit – ovat suuri syy siihen miksi haluan pelata juuri täällä.

Kerro tulevasta kesästäsi, paljon on koripalloa mutta onko myös lomaa?

Kesästä on tosiaan tulossa kiireinen, mutta pidän kyllä huolen, että saan viettää aikaa myös ystävien ja perheeni kanssa. Kesäkuussa pidän tauon koripallosta, kun matkustan Yhdysvaltoihin tapaamaan sukulaisiani. Olen kyllä myös superinnoissani kaikista koripallotapahtumista ja leireistä joita on luvassa kesän aikana!