Unitedin joukkueet hyvistä asemista sunnuntain perinnepeleihin

Tapiolan urheiluhalli herää huippukoripallon osalta henkiin tulevana sunnuntaina, kun Espoo Unitedin koriksen edustusjoukkueet pelaavat kotiottelunsa perinteikkäässä hallissa. Naiset saavat vastaansa naisten Korisliigan kärkikamppailussaan Hyvinkään Pontevan klo 14.00 ja miehet divari A:ssa vaarallisen yllätysvalmiin Tampereen Pyrinnön klo 17.00.

30330475446_f5b030894c_k-1

Kaisa Kuisma

United naisten kahden pelin viikonloppu käynnistyy Kouvottarien vieraana lauantaina. Sunnuntaina jatketaan kärkikamppailulla kotona.

Naisten Korisliigan kärkikolmikko on äärimmäisen tasaisissa asemissa. Yhden ottelun HyPo:a ja Unitedia enemmän pelannut Forssan Alku pitelee hetken piikkipaikkaa. Hyvinkään Pontevan harteille on aseteltu nousujohteisen syyskauden aikana ennakkosuosikin viittaa, hallitsevan Suomen mestarin Lappeenrannan Catzin kamppaillessa vaikeuksissa. Edellinen taistelu HyPo:n ja Unitedin välillä päätyi hyvinkääläisten hyväksi ottelun viime minuuteilla alkukaudesta, niukoin 66-70 lukemin.

”HyPo on kovassa nosteessa ja kenties pienissä suosikin paineissa. Meille sunnuntain ottelu on revanssi – ei mitään hävittävää. Alkukauden kohtaamisesta me ollaan otettu joukkueena iso harppaus eteenpäin. Ollaan myös opittu tuntemaan toisemme kentällä. Viimeksi meidän heittoprosentti oli surkea, nyt pitää laittaa palloa sisään, jotta matsi on meidän” Unitedin 22-vuotias laituri Kaisa Kuisma kuvailee. ”Ensimmäisellä kokonaisella yhdeksän pelin kierroksella otettiin 7 voittoa ja 2 tappiota, nyt tavoite on tietysti pistää paremmaksi. Se tarkoittaa, että tavoitellaan ainakin voittoa joko HyPo:sta tai FoA:sta, mieluiten tietysti molemmista” Kuisma virnistää.

Päävalmentaja Kimmo Kujansivu muistuttaa, että valmistautumisaika viikonlopun toiseen otteluun on erittäin lyhyt. ”Hyvinkää tulee otteluun levänneenä ja varmasti erinomaisesti valmistautuneena. Heidän avainpelaajat ovat meille melko tuttuja, joka toivottavasti helpottaa meidän lyhyttä valmistautumista.”

Miesten joukkueella alla kaksi kovaa voittoa

Jeb Ivey

Jeb Ivey

Tulevana sunnuntaina United saa vastaansa tällä hetkellä miesten I divisioona A:n sarjajumbona majailevan Tampereen Pyrinnön. Ottelussa Unitedin sarjan paras puolustus saa vastaansa ajoittaisen tehottomuuden kanssa tuskailleen Pyrinnön hyökkäyksen. Pelkkien sarjasijoitusten tuijottaminen on kuitenkin vaarallista. Kolmessa edellisessä ottelussaan Pyrintö on nimittäin kaatanut komeasti sarjan kaksi kärkijoukkuetta, Lahti Basketballin ja Torpan Pojat, ja on ehdottomasti yllätysvalmis joukkue.

Pyrinnön tehomies on ollut sarjan piste- ja levypallotilastojen kakkonen Terrell Vinson, jonka otteita on leimannut tasaisuus. Mies ei ole kertaakaan jäänyt alle 20 pisteen eikä alle 8 levypallon saldoihin. Vinson on vaarallinen paitsi korin läheltä, myös kolmen pisteen kaaren takaa, josta onnistumisprosentti on kova, lähes 45 %. Pyrinnön muut avainpelaajat ovat kokenut Korisliigajyrä Eero Lehtinen sekä Pyrinnön omat kasvatit Kristian Rasinaho ja Tuomas Sukanen.

”Pyrintö on hyvin yhteen pelaava ryhmä, hyökkäys soljuu palloscreenien ja Vinsonin kautta. Heillä on ollut toistaiseksi hankalaa pitää yllä jatkuvasti hyvää virettä, mutta toisaalta ovat pystyneet yllättämään Lahden ja ToPon. Sarja on erittäin tasainen ja kaikki vastustajat ansaitsevat oman erityishuomionsa”, Unitedin päävalmentaja Ville Neva sanoo.

Espoo United on ottanut kaksi tärkeää voittoa peräjälkeen, kun vieraskentällä kaatui Oulun lisäksi Porvoon Tarmo kaksi viikkoa takaperin. Voittojen ansiosta United on erinomaisissa asemissa sarjakolmosena. Miesten I divisioona A on erittäin tasainen, joten parilla voitolla tai tappiolla voi olla suurikin vaikutus sarjasijoitukseen.

”Meidän yhdessä pelaaminen on ottanut askeleita eteenpäin jatkuvasti. Tämän ansiosta roolit selkiytyvät ja yksilöt voivat jatkuvasti auttaa joukkuetta enemmän. Suunta näyttää hyvältä ja työnteko jatkuu”, Neva toteaa.

Omar Calhoun

Omar Calhoun

Unitedin pelissä ilahduttavaa on ollut viime aikoina etenkin amerikkalaiskaksikon Ivey – Calhoun otteet. Kokenut Ivey on ottanut muutamassa ottelussa koko joukkueen leveille harteilleen. Miehen koko panos ei välity tilastoista, mutta jotain hänen tärkeydestään kertoo se, että Portland Staten kasvatti on sarjan plus/miinus-tilastossa toisena. Yhdestä NCAA:n kovimmista koripalloyliopistoista, UConnista, Suomeen tullut monipuolinen ja urheilullinen Calhoun puolestaan on plus/miinus tilaston ykkönen ja on pystynyt koko ajan paremmin sisäistämään eurooppalaisen koripallon vaatimukset.

”Jeb on johtanut meidän kommunikaatiota kentällä viime aikoina ja varmistanut omalla panoksellaan, että koko viisikkomme pystyy tuottamaan mahdollisimman paljon painetta vastustajalle. Omar on kehittynyt jatkuvasti ja löytää uusia keinoja auttaa joukkuetta. Mikä tärkeintä, ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava pelaaja haluaa oppia uutta ja tekee sen eteen töitä”, Neva kehuu joukkueen amerikkalaisvahvistuksia.

Samalla lipulla molemmat ottelut! Liput ennakkoon Ticketmasterista 10/5€ (ovelta 13/8€). Honkalaiset juniorit ilmaiseksi katsomoon uunituoreilla kausikorteilla, jotka joukkueenjohtajat ovat saaneet jaettavaksi. Tervetuloa kannustamaan!

Kuva: Mikko Rajala