U19 tytöt taistellen pudotuspeleihin

Runkosarjan viimeisen kierroksen peleihin asti jännitys tiivistyi! Nyt se on varmaa, Hongan WU19-joukkue on mukana kevään playoff-peleissä! Honkalaisryhmä taisteli viimeisistä otteluista tärkeät pakolliset voitot, jotka siivittivät joukkueen mukaan taistelemaan Suomen mestaruudesta. Runkosarjan päätteeksi Honka sijoittui neljännelle sijalle kymmenellä voitolla 18:sta ottelusta.

Joukkueen koko kentän paine on tuottanut peleissä tulosta ja luonut vastustajille haasteita. Honkalaisten tehoavasta puolustuksesta kertoo joukkueen riisto keskiarvo, joka on 18,50 riistoa peliä kohden. Keskiarvo on runkosarjan toiseksi paras heti Espoo Basket Teamin jälkeen, joka johtaa tilastoa vain 0,50 erolla. Aktiivinen puolustus on joukkueen yksi tärkeimmistä iskuaseista, johon honkalaisryhmä pyrkiikin laittamaan vielä vaihteen lisää alkaviin pudotuspeleihin.

Joukkueen kapteeni Lilli Laine kommentoi mennyttä kautta ja tulevia otteluita innolla odottaen: ”Meillä on ollut vähän ailahteleva kausi, mutta kokoajan vahvistunut kauden kuluessa. Koko joukkue on innoissaan ja hyvillä fiiliksillä lähdetäänkin tavoittelemaan Suomen mestaruutta!”

Välierävaiheeseen honkalaisryhmä saa vastaan runkosarjan voittaneen joukkueen, Torpan Pojat. Honka on kohdannut ToPon runkosarjassa kahdesti, joiden jälkeen otteluvoitot ovat tasan 1-1. Molemmissa otteluissa pelit ovat päätyneet joukkueiden voittoon lähemmäs 20 pisteellä viimeisten erien tehokkaiden pistejaksojen johdosta. Joukkueiden välillä kamppailu levypalloista ja irtopalloista on ollut erittäin kovaa, ja varmastikin taistelut jatkuu yhä kovempina Playoff-fiiliksen keskellä.

”Topon joukkuepeli on hyvää ja sen myötä he ovat pelanneet runkosarjan vahvasti. Topoa vastaan on odotettavissa varmasti kovat ja tasaiset ottelut. Lähdetään peleihin ennakkoluulottomasti ja taistelemaan täysillä finaalipaikasta!” kapteeni kommentoi.

WU19 sarjan välierät alkavat tulevana lauantaina 20.4. klo 12:00 kotona Tapiolan urheiluhallilla. Toinen ottelu pelataan heti sunnuntaina 21.4. klo 17:00 naapurissa Pirkkolahallilla. Välierät pelataan kahteen voittoon, joten tarvittaessa kolmas ottelu pelataan Pirkkolahallilla keskiviikkona 24.4. klo 19:15.

Jännitystä riittää! Kannustushuudot ja -rummut mukaan niin kotihallille kuin Pirkkolaan, koska nyt pelataan finaalipaikasta sekä askeleesta lähemmäs Suomen mestaruutta. Vihreää Honka-paitaa päälle ja viikonloppuna kannustamaan Honka voittoon.

Kuvat: Samira Lee