U16 tytöt pudotuspeleihin runkosarjan paalupaikalta

Hongan WU16-joukkue on taistellut urhealla suorituksella itsensä ansaitusti tulevana viikonloppuna alkaviin pudotuspeleihin! Honkalaisten kausi on ollut nousujohteinen ja runkosarjan päätteeksi honkalaisryhmä onkin lähdössä playoff-peleihin sarjan ensimmäiseltä sijalta. Kaudella joukkue on pelannut WU16 SM-sarjassa 18 ottelua ja voittanut niistä huikeat 14.

Hongan joukkue on aiheuttanut vaikeuksia vastustajille tehokkuudellaan molemmissa päissä kenttää. Honkalaisryhmä on ylivoimaisesti U16-runkosarjan tehokkain joukkue, keskiarvoltaan yli 10 tehoa enemmän kuin toisen sijan joukkueella Lahti Basketball. Voittavasta koripallosta kertoo myös honkalaisjoukkueen pelaajatilastot. Koko sarjan +/- tilastoissa kymmenen parhaan joukossa on peräti kuusi honkalaispelaajaa.

Joukkueen kapteenit Lotta Tyynilä ja Mikaela Lindeberg kommentoivat odottavaisin tunnelmin tulevaa: ”Joukkueessa tunnelma on keskittynyt ja odottavainen. Runkosarjan voitto oli yksi joukkueen välitavoitteista, joka saavutettiin yhdessä joukkueena hyvällä tekemisellä. Playoffs-koris on kauden parasta aikaa!”

Pudotuspelien ensimmäiseen vaiheeseen, välieriin, honkalaisille vastustajaksi asettuu runkosarjan neljännellä sijalla oleva Tampereen Pyrintö. Edelliset kaksi ottelua Pyrintöä vastaan ovat olleet täyttä taistelua ja nopeaa peliä. Molemmat runkosarja kohtaamiset ovat päätyneet niukasti Pyrinnölle, joten nyt, jos koskaan honkalaisryhmä on täynnä voitontahtoa Playoff-huuman keskellä. Honka ja Pyrintö ovat tilastojen valossa sarjan kaksi parasta levypallojoukkuetta, joten odotettavissa pudotuspelifiiliksen lisäksi nähdään kovaa kamppailua irtopalloista.

”Pyrintö antaa meille varmasti kovan ja fyysisen vastuksen välieräsarjassa. Joukkueen täytyy yhdessä taistella täydet 40 minuuttia, jotta voimme kamppailla finaalipaikasta”, kapteenit tiivistivät.

Välierät alkavat tulevana lauantaina 13.4. kotitunnelmissa Honkahallilla. Pallo ilmaan klo 17:15. Seuraava ottelu pelataan heti sunnuntaina 14.4. klo 16:00 Tampereella. Välierät pelataan kahteen voittoon, joten tarvittaessa kolmas ottelu pelataan Honkahallilla keskiviikkona 17.4. klo 18:30.

Nyt pelataan kevään parhaita otteluita! Nyt, jos koskaan rummut, kannustushuudot ja playoff-fiilis valmiiksi ja sankoin joukoin kannustamaan lauantaina Honka voittoon. Kaikkiin junioreiden pudotuspeleihin vapaa pääsy!

Kuvat: Samira Lee