U16 pojat nousukarsinnoissa, panoksena SM-sarjapaikka

Hongan 16-vuotiaat pojat ovat pelanneet huikean kauden U16 valtakunnallisessa 1. divisioonassa tavoitellen ensi kauden SM-sarjapaikkaa. Mikään joukkue ei ole pystynyt päihittämään honkalaisia runkosarjassa, ja näin joukkue lähtikin nousukarsintoihin ansaitusti sarjan ensimmäiseltä sijalta puhtaalla pelillä, 20 voittoa ja 0 tappiota.

Honkalaisryhmä on toteuttanut onnistuneesti yhteistä joukkuepeliä, mikä on ollut vastustajille myrkkyä. Huikea voittoputki on ison yhteisen työn takana, joka on pystytty siirtämään harjoituksista myös pelikentän puolelle. Joukkue on niin sanotusti dominoinut sarjaa, minkä näkee myös joukkueen tilastomerkinnöistä. Honkalaisryhmän keskiarvo on sarjan parasta monilla koripalloin tärkeimmillä osa-alueilla: pisteissä, levypalloissa, syötöissä, riistoissa ja tehokkuuksissa. Hienoista otteista molemmissa päissä kenttää kertoo myös koko sarjan +/- tilastot, jossa ensimmäiset yhdeksän ovat honkalaisia.

Joukkueen kapteeni Samuel Isotalo kertoo joukkueen fiiliksiä: ”Jengissä fiilis on nyt parhaimmillaan. Ollaan koko kausi harjoiteltu hyvin ja tähdätty nousukarsintoihin. Koko joukkue lähtee hyvällä itseluottamuksella ja fiiliksellä tuleviin peleihin.”

Valtakunnallisesta 1. divisioonasta kahdella sarjan parhaimmalla joukkueella on mahdollisuus nousta ensi kauden SM-sarjaan. Valtakunnallisen sarjan neljä parasta pääsivät välieriin, josta selvitettiin kaksi joukkuetta jatkoon. Honkalaisryhmän voittoputki jatkui selkein lukemin välierien läpi, missä joukkue kohtasi YMCA Oulun. Nyt enää yksi nousukarsintavaihe SM-sarjapaikka tavoitteen edessä. Honka kohtaa U16 SM-sarjan viimeiselle sijalle jääneen Porin BC Sisun. Toinen ottelupari pelataan WB-Pantterien ja ToPon välillä, missä SM-sarjapaikkaa lähtee tavoittelemaan WB-Pantterit. Otteluparien voittajat ensi kauden SM-sarjaan!

”Peleihin lähdetään keskittyen omaan yhteiseen tekemiseen samalla tiedostaen, että vastassa on varmasti hyvä joukkue!” kapteeni tiivistää.

SM-sarjapaikasta kamppailu jatkuu tulevana lauantaina 20.4. kotitunnelmissa Tapiolan liikuntahallilla. Pallo ilmaan klo 15:00. Toinen ottelu pelataan heti sunnuntaina 21.4. klo 14:30 Porissa. Ottelusarja pelataan kahteen voittoon, joten tarvittaessa kolmas ottelu pelataan Porissa tiistaina 23.4. klo 19:00.

Panoksena koko kauden tärkein tavoite, SM-sarjapaikka! Pudotuspelifiilikset kattoon ja lauantaina askeleet kohti Tapiolan liikuntahallia kannustamaan Hongan pojat ensimmäiseen kiinnitykseen SM-sarjaan. Kaikkiin junioreiden pudotuspeleihin vapaa pääsy!

Kuvat: BBBL-tournament