Tyynilälle jatkosopimus, Väätänen uutena Hongan naisiin

Hongan naisten joukkueeseen lisää pelaajasopimuksia. 20-vuotiaiden maajoukkueessa tänä kesänä edustaneen Peppi Tyynilän, 19, kanssa on tehty ensi kaudeksi jatkosopimus. Tuoreena tulokkaana naisten korisliigajoukkueeseen liittyy keravalaislähtöinen ja juuri Yhdysvalloista yliopisto-opintojen sekä koripallon parista Suomeen palannut Ella Väätänen, 25.

PEPPI TYYNILÄN mennyt kausi koostui 19-vuotiaiden SM-sarjasta, naisten I-divisioonasta ja ensi askeleista liigaparketilla. Tulevalle kaudelle päävalmentaja Niko Nyholm povaa Tyynilälle lisää vastuuta:

”Peppi on pelaaja joka tuo aina mukanaan positiivista energiaa tapahtumaan, oli kyseessä sitten harjoitus tai peli. Vahvuuksiksi voi listata erityisesti pelin johtamisen sekä heittotaidon. Jatkumon kannalta Peppi on erittäin tärkeä palanen meidän ohjelmaa. Määrätietoisen harjoittelun kautta Peppi on jo ottanut isoja kehitysaskeleita pelaajaurallaan ja ensi kaudella uskonkin, että edessä on murtautuminen naisten Korisliigan pelaavaan rotaatioon.”

Pääsarjasi viime kaudella oli 19-vuotiaiden SM-sarja sekä naisten 1.divisioona mutta pääsit myös vauhtiin jo naisten Korisliigassakin. Millaisia ajatuksia menneestä kaudesta?

Viime kaudesta jäi positiivinen fiilis! Sain pelata eri sarjoissa ja eri rooleissa, mikä oli kehitykseni kannalta hyvä. Joukkueena mentiin kaudella eteenpäin ja rakennettiin hyvää pohjaa alkavaa kautta varten.

Millaisin tavoittein lähdet alkavaan kauteen?

Tulevalta kaudelta odotan innolla sitä, että päästään treenaamaan ja rakentamaan meidän omaa juttua uudistuneen joukkueen kanssa. Liigakentiltä mukaan tarttuu varmasti kovuutta, rohkeutta ja arvokkaita kokemuksia tulevaisuutta varten.

Mitä kuuluu Peppi Tyynilän kesään ja miten valmistautuminen uuteen kauteen sujuu?

Kesän olen viettänyt pääosin treenaten WU20 maajoukkueen kanssa. On ollut kiva päästä pelaamaan ja treenamaan hieman eri pelikonseptissa. Maajoukkueen kanssa kesä päättyi toissa viikolla EM- kisoihin, joka oli yksi mieleenpainuvimmista reissuista ikinä, kun pääsi samalle kentälle omanikäisten maailman kärkiluokan pelaajien kanssa. Nyt on kuitenkin kiva liittyä takaisin Hongan treeneihin ja alkaa valmistautua yhdessä alkavaa kautta varten.

ELLA VÄÄTÄNEN on Kori-80 kasvatti. Pelattuaan kaksi kautta naisten Korisliigaa, 185-senttinen Väätänen lähti tavoittelemaan unelmiaan yliopistokentillä jenkeissä.

”Ella on erittäin urheilullinen pelaaja, joka tulee mahdollistamaan meille monia optioita niin hyökkäy- kuin puolustuspäässä. Uskomme Ellan sopivan loistavasti meidän kollektiiviseen ja energiseen pelitapaan!” Nyholm kommentoi.

Kerro vähän omin sanoin menneistä koripallokausista?

Lukion ja kauden 2016-17 jälkeen lähdin Yhdysvaltoihin pelaamaan NCAA 1.divaria Brooklyniin Long Island Universityyn. Pelasin siellä kolme vuotta ennenkuin vaihdoin koulua seniorivuodeksi Canisius Collegeen Buffaloon. Koronan vuoksi sain yhden ekstra pelikauden ja jäin jenkkeihin vielä viidenneksi vuodeksi pelaamaan, sekä suorittamaan maisterin opintoja.  Viimeinen kausi siellä oli ehdottomasti paras ja suuri syy sille miksi haluan jatkaa koripallouraa Suomessa.

Nyt palaat monta kokemusta rikkaampana naisten Korisliigaan ja puet ensikertaa päälle Hongan paidan. Millaisia ajatuksia herättää?

Olen todella innoissani tulevasta kaudesta Honka-paita päällä. Meillä on hyvä joukkue ja erittäin laadukas valmennus. Pääsin treenaamaan Hongan kanssa jo viime kesänä mikä oli todella positiivinen kokemus ja vaikutti vahvasti päätökseen tulevan kauden suhteen. Ennen jenkkeihin lähtöä ehdin pelaamaan pari kautta Korisliigaa HBA:n ja Keravan Energia Teamin kanssa. Ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen on hienoa päästä taas Suomeen pelaamaan.

Mitä kuuluu kesään ja miten valmistaudut alkavaan kauteen?

Muutin takaisin Suomeen kesäkuun alussa. Kesään on kuulunut paljon kavereiden ja perheen kanssa olemista sekä kesästä nauttimista töiden ohella. Alkukesän kesäloman jälkeen olen valmistautunut alkavaan kauteen joukkueen kanssa Hongan kesätreeneissä ja omalla harjoittelulla. Kesässä ehdottomasti parasta on se kun voi treenata ulkona!

Tapiolan Hongan kausikorttimyynti on käynnistynyt. Nyt voit hankkia oman runkosarjakausikortin lippu.fi-verkkokaupasta. Yhdellä kortilla näet kahden korisliigajoukkueen kotiottelut! Tutustu kausikorttiin ja tilaa omasi TÄÄLTÄ.