Tyttöjoukkueiden pudotuspelikevät jatkuu 19-vuotiaiden välierillä

Tapiolan Hongan tyttöjuniorit ovat tasaisesti joka ikäluokassa Suomen kärkikastia. Nyt 16- ja 17-vuotiaiden menestyksen jatkoksi 19-vuotiaat tytöt aloittavat SM-välierät vappuaattona.

Joukkueen päävalmentaja Olivia Eklund kertaa kulunutta pelikautta: ”Jännittävä runkosarja takana. Tällä kaudella 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarja on ennenäkemättömän tasainen. Runkosarjassa joukkueet pelasivat aivan ristiin ja niinpä mekin jouduimme koko kevään pelaamaan jatkuvia pudotuspelejä veitsi kurkulla”.

Kuvassa Marianne Määttänen.

Eklund kertoo olevansa todella ylpeä joukkueestaan, jonka henkinen kantti on kasvanut ottelu ottelulta ja nyt alkavissa pudotuspeleissä Honka pääsee tosissaan testaamaan taitonsa ja venymiskykynsä.

Myös Hongan joukkueen kapteeni Noora Sipponen on innoissaan välieräpaikasta: ”Vaikean alkukauden jälkeen joukkueemme nosti pelaamisen uudelle tasolle, mistä kertoo kevään runkosarjan huikea rekordi 9 voittoa ja vain yksi tappio!”

Sipposen mukaan niin pelaajat, valmentajat kuin fanitkin lähtevät välieräsarjaan kovalla energialla. ”Playoff-time on vuoden parasta aikaa ja se näkyy joukkueen kaikessa tekemisessä. Jottei arki olisi kuitenkaan liian koripallon täyteistä, on meidän päivärytmiimme kuulunut myös vanhojen tanssien harjoituksia, jotka huipentuvat juuri ennen välieräsarjan alkua kauan odotettuihin Wanhoihin”, Sipponen iloitsee.

Vastustajaksi välierissä Honka saa runkosarjan voittajan Feeniks Basketin Forssasta. ”Feeniks pelaa hyvin erilaista koripalloa kuin me. Tavoitteenamme on viedä forssalaiset epämukavuusalueelle puolustamalla aktiivisesti ja pitämällä jatkuvasti kovaa tempoa yllä”, pohtii Eklund. Omasta joukkueestaan päävalmentaja nostaa esiin takamieskaksikon Marianne Määttänen ja Peppi Tyynilä, joilla kummallakin on takana erinomainen kausi. ”Martsa ja Peppi ovat tasaisia suorittajia, jotka saavat lähes joka ottelussa rinnalleen uuden onnistujan muista pelaajista. Meidän vahvuutena on monipuolisuus, jokainen pelaaja voi olla ottelun sankari”, Eklund summaa.

Ensimmäinen välierä pelataan Forssassa lauantaina 30.4. Vappujuhlintaan kaikille Honkalaisille hyvä vinkki; Vapputorvet ja rummut mukaan ja suunta kohti Tapiolan liikuntahallia sunnuntaina 1.5. klo 15:00, jolloin käynnistyy toinen välieräottelu. Kannustetaan Honka finaaliin!