Tytöt 07 haasteen voittoon – hallille ilman autoa 130 kertaa kuukaudessa

Tapiolan Honka on yksi ympäristövastuullisuuteen pyrkivistä pilottiseuroista. Yhteistyössä Olympiakomitean ja Sitran kanssa etsitään ja testataan urheiluseuran ja -hallin toimintaan tapoja, joilla voitaisiin toimia entistä vastuullisemmin.

Syyskuun aikana honkalaiset joukkueet haastettiin saapumaan hallille ilman autoa. Haaste otettiin vastaan hienosti ja merkintöjä saatiin huimat määrät. Minitytöt 07 oli kaikkein ahkerin joukkue ja merkintöjä kerääntyi kirjoihin ja kansiin peräti 130 kappaletta yhden kuukauden aikana. Tytöt matkustivat treeneihin kävellen ja pyörällä. Joukkue palkittiin juhlallisesti miesten edustusjoukkueen ottelun puoliajalla. Palkinnoksi tyttöjengi pääsee viettämään hauskan ja varmasti vauhdikkaan oheistreenisession SuperPark Espooseen. Joukkueessa otetaan myös omatoimisesti vastuuta kestävästä kehityksestä. Joukkueen aktiivisesta vanhempien porukasta on nimetty jengille KeKe-vastaava, joka huolehtii mm. joukkueen sisällä vaatteiden sekä harrastusvälineiden kierrätyksestä. Upeaa!

Naisten korisliigajoukkue näytti upeasti mallia nuoremmille. Joukkueen pelaajat merkkasivat saapuneensa harjoituksiin jalkavoimin yli 20 kertaa viikossa. Pyöräileviä Hongan naisia nähdäänkin hallin pihassa päivittäin. Jemina Airaksinen on yksi pyörää suosivista:

”Hienoa, että seura kannustaa lapsia ja nuoria hyötyliikuntaan sekä ympäristövastuullisuuteen. Meillä naisten joukkueessa kuljetaan treenimatkoja paljon fillarilla. Itsekin suosin pyöräilyä ja kilometrejä taitaa tulla viikkotasolla keskimäärin reilut 60 kilometriä pääasiassa hallille matkaamisesta. Junioreille vinkkinä, että fillarointi on erinomainen lämppä tai loppuverkka treenien jälkeen” Airaksinen toteaa hymyillen.

Ympäristövastuullisuusteemaa jalostetaan Hongan ja Honkahallin päivittäisessä toiminnassa pitkin kautta. Elokuussa Tallink Tournamentin majoituskoululla Tapiolassa päästiin jo kierrättämään, syyskuussa keskityttiin hyötyliikunnan lisäämiseen ja yksityisautoilun vähentämiseen. Kotihallilla on myös tehty suursiivous ja laitettu vanhoja seuratuotteita kiertoon kirpputorimeiningillä. Myös iltapäiväkerhon ja kahvion ruokahävikin vähentäminen minimiin on ollut työn alla jo tovin. Seuraavaksi valmistaudutaan saamaan hallin jätteiden kierrätys oikeisiin uomiin.

Tapiolan Honka haastaa kaikki muutkin urheiluseurat miettimään, miten juuri teidän seurassa voitaisiin toimia vastuullisemmin. Nämä asiat koskettavat meistä jokaista!

#Fiksuseura