Tuukka Kotti jatkaa pelaajauraansa Hongassa

Mikäli veikkasit ettei Tuukka Kottia, 42, nähdä peliparketeilla enää kaudella 2023-24 voit myöntää olleesi väärässä. Tapiolan Honka ja Kotti ovat tehneet tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen Hongan miesten edustusjoukkueeseen, tulevasta sarjatasosta riippumatta. Kotti jatkaa oppiensa jakamista nuorelle joukkueelle osana joukkuetta sekä seuran pienille junioreille juniorivalmentajana.

”Kulunut kausi oli joukkueellemme todella haastava, mutta samalla hyvin opettavainen. Emme päässeet tavoitteeseemme ja se motivoi suuresti ensi kauden suhteen. Lähdemme varmasti vahvempina tulevaan kauteen. Henkilökohtaisella tasolla olen kiitollinen siitä, että sain pelattua ehjän kauden ja vaikkei kausi ollut voittoisa, niin nautin pelaamisesta läpi kauden. Kiitos koko Tapiolan Hongan yhteisölle joka on ottanut minut hyvin vastaan tämän kauden aikana. On ollut ilo ja kunnia edustaa tätä hienoa seuraa!” Kotti taustoittaa.

Korisliigakaudella 2022-23 Kotti pelasi keskimäärin reilut 25 peliminuuttia ottelua kohden ja kirjautti tilastoihin 9,5 pisteen, 7,4 levypallon ja 2,2 koriin johtaneen syötön tilastorivin. Mittaamattoman arvokasta on ollut konkarin apu nuorten pelaajien kehityksessä, erityisesti sentteriosastolla.

Mitkä syyt saavat jatkamaan Hongassa?

”En voi olla tyytyväinen liigapaikan menettämiseen ja se motivoi jatkamaan projektia. Lisäksi haluan edelleen olla mukana kehittämässä tätä organisaatiota ja jakamassa korisurallani karttunutta tietotaitoani eteenpäin. Kiitos seuralle luottamuksesta tämän jatkosopimuksen muodossa” Kotti vastaa.

Kysyttäessä mitä Kotti haluaa sanoa epäilijöille, mies kertoo nauraen: ”Kyllä sitä itsekin ihmettelee että vielä tämän ikäisenä on mahdollista pelata korkealla tasolla ja virtaa riittää. Yritän olla pitämättä tätä itsestäänselvyytenä ja pyrin nauttimaan joka hetkestä parketilla. Hyvää koriskevättä kaikille ja nähdään halleilla!”

Hongan miesten joukkueen rakentaminen kohti kautta 2023-24 on hyvässä vauhdissa. Divisioona A:n finaalit ovat käynnissä ja kuluvan kevään aikana varmistuu ottaako divarin voittaja paikan vastaan Korisliigassa. Hongan tavoitteena on joko jatkaa Korisliigassa hyödyntäen saatuja oppeja tai palata liigaan yhden divarikauden jälkeen entistä vahvempana.

Artikkelikuva: Samira Lee