Turnausraportti: 16-vuotiaat tytöt Tallinn Nord Cup 2022

Hongan 16-vuotiaiden tyttöjen joukkue matkusti Tallinnaan päättämään kautensa Nord Cupissa 27.-29.5.2022

Turnausreissu tyttöjen omin sanoin. Raportin ovat kirjoittaneet joukkueen pelaajat Heli ja Minttu.

Torstaiaamupäivällä joukkue kokoontui Länsisatamassa ja fiilis oli erittäin hyvä, koska kaikki pääsivät turnaukseen mukaan loukkaantumisista ja sairastumisista huolimatta. Hotellille saavuttua käytiin syömässä ja illan kohokohtana katsottiin video omista minityttökausien peleistä. Nauru kuului varmasti toiselle puolelle hotellia.

Perjantaina puolenpäivän aikaan lähdettiin julkisilla pelipaikkaa kohti. Perille saavuttiin ajallaan, vaikka epäilykset Tumpin (Tuomas Rahkonen) suunnistustaitoja kohtaan olivat suuret. Ennen ensimmäistä peliä oli pientä jännitystä ilmassa, mutta White otti helpon voiton ja Greenille niukka tappio.


Lauantain ensimmäisessä Greenin pelissä jännitettiin lopputulosta erityisesti, koska siitä ratkesi joutuuko joukkueet pelaamaan keskenään, ja harmillisesti siihen päädyttiin jo näin aikaisin sarjassa. Tilanne oli haastava pelaajille sekä valmentajille, jonka takia sivussa olleet pelaajat pääsivät valmentamaan joukkueita. Todella tasaisen pelin jälkeen White pääsi jatkamaan välieriin ja Green taistelemaan viidennestä sijasta.

Välierässä White kohtasi paikallisen joukkueen ja taisteli paikkansa fiinaalikamppailuun. Green voitti illan viimeisen pelin ja oli jo askeleen lähempänä viidettä sijaa.

Illalla hotellilla kerrottiin, että Greenin aamun kahdeksan peli on peruttu. Uutiset otettiin vastaan riemuiten ja näin ollen Green oli turnauksen viides.

Aamulla lähdettiin yhtenä joukkueena kannustamaan White turnauksen voittoon. Tunnelma oli pelin aikana katossa kaikkien Hongan kannattajien ja pelaajien toimesta. Peli alkoi vahvasti, mutta puolivälissä tilanne meinasi kääntyä vastustajalle ja päät alkoivat jo vähän painua. Tästä kuitenkin piristyttiin ja White nappasi turnauksen voiton.

Pelin jälkeen lähdettiin kohti satamaa ja ennen laivaan menoa Tumppi piti koskettavan puheen kuluneista kausista. Monella pelaajalla tuli tippa linssiin kuten valmentajalla itselläänkin.

Valmennustiimin kommentit turnauksesta:

”Turnaus oli todella onnistunut päätös kaudelle. Pelit olivat sopivan tasoisia, ja molemmat joukkueet saavuttivat sekä voittoja että tappioita. Erityiskiitos turnauksen ahkerille apuvalmentajille! Turnauksen kohokohtana valmentaja Juha sai Empulta opetuksen kontaktipelaamisesta alkulämmittelyssä. Pelaajilla näytti olevan todella hauska reissu. Hotellilla latauduttiin huolellisesti seuraavan päivän peleihin, kuten kunnon urheilijat tekevät.”

Kuvat: Juha Meronen