Turnauspäiväkirja: 14-vuotiaat tytöt Ostravassa

Hongan 14-vuotiaat tytöt osallistuivat pääsiäisenä Tsekin Ostravassa kansainväliseen turnaukseen. Kahdesta alkulohkon pelistä tuli selkeät voitot ensin tsekkiläisestä TJ Slavoj Cesky Brodista ja puolalaisesta Trojka Sieradzista. Tämän jälkeen pelit kovenivat huomattavasti kun vastaan tuli, ainakin kyseisten joukkueiden valmentajien mukaan, kärkipään joukkueet Tsekistä, Unkarista ja Latviasta.

Honka U14 (2004)  – SBŠ Ostrava (CZE) 53-49

Järjestävän seuran joukkueella oli useita taitavia ja urheilullisia takamiehiä, jotka saivat aiheutettua honkalaisille ottelussa peräti 49 pallonmenetystä. Peli oli fyysistä vääntöä puolin ja toisin ja kääntyi vasta aivan viimeisten minuuttien aikana kun honkalaisten prässi Pinja Vertion johdolla johti muutamaan helppoon koriin.

Honka U14 (2004) – Kőbányai Darazsak Budapest Zsíros Akadémia (HUN) 40-52 (välierä)

Unkarilaisilla oli laaja materiaali kaikenkokoisia pelaajia ja honkalaiset olivat läpi ottelun suurissa vaikeuksissa puolustuslevypalloissa ja täten nopeat hyökkäykset kuivuivat kasaan jo ennen alkuaan. Loppuminuutteihin mentiin vielä muutaman pisteen päässä, mutta eron kurominen kiinni puolen kentän hyökkäyksillä osoittautui liian työlääksi.

Honka U14 (2004) – Daugavpils (LAT) 54-52 (pronssiottelu)

Honka johti ottelua noin 10 pisteellä puoliajalla, mutta latvialaisten ovelat korinaluspelaajat kuroivat eron kiinni kolmannella jaksolla. Lopussa Saana Silvennoinen sai vastustajan sisäpeliä häirittyä ja hyökkäyspäässä Honka pääsi iskemään Marianne Määttäsen ja Elina Aarnisalon johdolla tarvittavat voittokorit.

Turnauksen voitti lopulta SBŠ Ostrava, joka voitti unkarilaiset loppuottelussa. Ja kun vielä latvialaiset olivat voittaneetkin unkarilaiset alkulohkossa niin kaikkien neljän kärkijoukkueen pelit menivät siis varsin ristiin pienillä korieroilla.

”Nyt vaan tämä kansainvälisten pelien fyysisyys mukaan loppukauden ja loppu-uran peleihin niin saadaan tämän matkan hyöty maksimoitua” valmentaja Harri Jokela kommentoi pelejä.

Turnauksen All-Starsiin valittiin Hongasta Elina Aarnisalo. Valmentajien erityismaininnan rohkeista peliesityksistä saivat Ninni Sohlo ja Saana Silvennoinen.

Turnauksessa järjestettiin lauantaina myös yksilötaitokisoja. Noora Sipponen voitti kolmosheittokisan tyttöjen sarjan ja Elina Aarnisalo oli toinen sekä kolmoskisassa että kuljetustaitoradalla. Vaparikisassa honkalaisille tuli vain pistesijoja.

Nollanelosille perinteistä tietovisaa tällä matkalla ei järjestetty, koska suurin osa osallistujista oli sovittuun visailuaikaan Ostrava-Praha junamatkalla umpiunessa.

Photo credits: Pavel Netolička www.ipnfoto.cz
from the Eastern tournament photo album

Teksti: J-P Sipponen