Espoo United: Tuoreille nuorten koripallon Pohjoismaiden mestareille pelaajasopimukset Espoo Unitediin

WU18_5

Leila Kaajasalo

Tapiolan Hongan kasvatit Leila Kaajasalo ja Kia Vaalavirta ovat allekirjoittaneet pelaajasopimukset Espoo Unitedin kanssa. Lohjan Kisakalliossa kuluneella viikolla pelatuissa nuorten PM-kisoissa Suomea edustaneet Kaajasalo ja Vaalavirta näyttivät kansainvälisillä kentillä osaamistaan, kuuluen WU18 joukkueen kantaviin voimiin. Joukkue pyyhki pöydän puhtaaksi kisoissa, voittaen Pohjoismaiden mestaruuden ilman ainuttakaan tappiota.

Espoo Unitedin koripallon, naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Kimmo Kujansivu on tyytyväinen saadessaan jatkaa Kaajasalon ja Vaalavirran kanssa ensi kaudella.

  • Leila ja Kia edustavat joukkueemme toiminta-ajatusta erinomaisesti. Heidän intohimonsa lajia kohtaan ja sitoutuminen harjoitteluun ovat todella kovaa luokkaa, Kujansivu kuvailee.

Kaajasalolle alkava kausi 2016-17 on toinen naisten korkeimmalla sarjatasolla, Naisten Korisliigassa. Edellinen kausi Tapiolan Hongan edustusjoukkueessa toi jo paljon varmuutta ja kokemusta, nyt tavoitteita on asetettu vielä korkeammalle ja nälän kasvaessa kokemusta haetaan lisää. Myös uusi yhteistyö ja katto-organisaatio on nuoren pelaajan mieleen:

  • Mulla on oman pelaamisen osalta henkilökohtaisia tavoitteita ensi kauteen asetettuna, joista tärkein on tietysti nuorena pelaajana saada paljon lisää kokemusta. Tulevan joukkueen kanssa uskon, että sitä varmasti saan. Mun mielestä Espoo United on mahtava juttu! Hienoa päästä olemaan osa jotain uutta. Toivottavasti kaikki espoolaiset ymmärtävät joukkueurheilun tärkeyden ja yhteinen kannattaminen kasvaa. Nähdään siis hallilla, Kaajasalo päättää.
Vaalavirta2

Kia Vaalavirta

Vaalavirta on ehtinyt saada Naisten Korisliigasta kokemusta jo kahden kauden ajalta. Kysyttäessä ensi kauden tavoitteista, vastaukset myötäilevät päävalmentajan kuvailemaa asennetta hyvin:

  • Odotan innolla tulevaa kautta! Tulen varmasti saamaan arvokasta kokemusta kovista peleistä ja pääsen kehittymään eteenpäin kokeneempien pelaajien avulla niin pelikentällä, kuin harjoituksissa. Olen valmis tekemään paljon töitä ja kehittämään itseäni pelaajana, sekä osana joukkuetta, Vaalavirta kertoo.

Espoo United organisaatio toivottaa pelaajilleen menestyksekästä kesää WU18 maajoukkueen kanssa ja toivottaa nuoret tähdet lämpimästi tervetulleeksi joukkueeseen!

Naisten koripallon edustujoukkueen valmennustiimi on myös saanut vahvistusta. Päävalmentaja Kimmo Kujansivun rinnalla kaudella 2016-17 toimivat, naisten 1-divisioonan valmentaja Mikko Mali ja fysiikkavalmentajana, rapakon takaa Espooseen palannut Matias Sarvela.

Teksti ja kuvat: Sonja Herrala