Tuomas Iisalo Crailsheim Merlins

Tuomas Iisalo päävalmentajaksi Saksan Bundesliigaan

Tapiolan Hongan B-poikien ja B-tyttöjen valmentaja Tuomas Iisalo siirtyy loppukaudeksi Saksan Bundesliigajoukkue Crailsheim Merlinsin päävalmentajaksi. Iisalolla on edessään haastava pesti sarjassa toiseksi viimeisenä majailevan Merlinsin peräsimessä. Vielä lauantaina Hongan B-poikien penkin päässä eteläisen alueen divariottelussa toiminut Iisalo suuntasi Saksaan jo sunnuntaina.

Kauden 2013-2014 jälkeen oman peliuransa pakettiin laittanut 33-vuotias Iisalo valmensi viime kaudella Hongan joukkuetta Korisliigassa. Täksi kaudeksi Iisalo siirtyi juniorivalmennuksen pariin ja on toiminut valmentajana sekä B-pojissa että B-tytöissä. Iisalo on suorittanut Suomen Koripalloliiton korkeimman valmentajatutkinnon, HKVT:n. Lisäksi Tuomas suorittaa parhaillaan Valmentajan Erikoisammattitutkintoa.

Crailsheimissa Iisalo yrittää kääntää yhdeksän ottelun tappioputkeen ajautuneen Merlinsin kurssin. Aikaa ei ole paljon, joukkueen seuraavat pelit ovat edessä jo keskiviikkona ja perjantaina. Ensimmäiset harjoitukset Merlinsin peräsimessä Iisalo veti jo sunnuntai-iltana.

  • Aika kiireiset 48 tuntia takana. Perjantaina sain kuulla mahdollisuudesta ja äsken vedettiin ensimmäiset joukkueharjoitukset, Iisalo kertoi myöhään sunnuntai-iltana
  • Tilanne joukkueessa on haastava johtuen terveystilanteesta ja tappioputkesta, mutta pelaamisessa on nähtävissä selkeää potentiaalia. Minun tehtäväni on auttaa joukkue nousemaan putoamisviivan yläpuolelle. Helppoa se ei tule olemaan, sillä kautta on jäljellä yhdeksän peliä, joista ensimmäinen jo keskiviikkona. Seuraavat kaksi kuukautta sujuvatkin pitkälti työn merkeissä opetellessa joukkueen jäseniä, bundesliigakorista ja paikallista kulttuuria, Iisalo kommentoi.

Tapiolan Honka on panostanut valmennukseen viime vuosina voimakkaasti ja yksi seuran tavoitteista on auttaa tavoitteellisesti valmennukseen suhtautuvia valmentajia uralla eteenpäin. On melko poikkeuksellista, että yhteen Euroopan kovimmista koripallosarjoista löytyy päävalmentaja suomalaisesta junioriseurasta. Se kertoo paljon paitsi Tuomas Iisalon taidoista valmentajana, myös Tapiolan Hongan valmennuksen laadusta.

  • Lähtö tapahtui kovassa kiireessä ja johtuen erinäisistä syistä en pystynyt hyvästelemään valmentamiani B-junioreita. Se kirpaisi, sillä koko kausi on ollut mahtava kokemus upeiden nuorten pelaajien kanssa. Olen nauttinut joka hetkestä heidän kanssaan ja mietin tarkkaan haluanko vaihtaa sen pois. Tilaisuus oli kuitenkin niin upea ja harvinaislaatuinen, että olisin varmasti jäänyt katumaan kieltäytymistä, Iisalo päättää.
  • Olemme iloisia ja ylpeitä Tuomaksesta sekä siitä, että seuramme valmennusosaaminen on näin korkeatasoista. Tuomaksen lähtö jättää ison aukon Hongan juniorivalmennukseen, mutta onneksi seurasta löytyy paljon päteviä valmentajia, joiden avulla saamme aukon paikattua. Toivotamme Tuomakselle menestystä ja myös ripauksen onnea. Luonnollisesti toivomme myös, että Tuomas voi tulevaisuudessa jakaa saamansa opit ja kokemukset seuramme muille valmentajille, Tapiolan Hongan toiminnanjohtaja Anne Eklund kommentoi.

Koko Tapiolan Honka toivottaa Tuomakselle menestystä uusiin haasteisiin!

Lisätiedot:

Crailsheim Merlinsin kotisivut