Topi Halme palaa takaisin Honkaan ja Korisliigaan

Hongan kasvatti ja 26 vuoden ikäänsä paljon kotiseurassaan kokenut Topi Halme palaa Tapiolaan yhden vuoden ToPo-vierailulta. Yhden divarikauden kokeneempana, kuumasta heittokädestään ja viiltävästä peliälystään tunnettu Halme pukee nyt päälleen tutun pelipaidan ja vahvistaa Hongan miesten korisliigajoukkuetta kaudella 2022-23.

”Hyvä heittäjä ja puolustaja, liikkuu erinomaisesti ilman palloa ja ennen kaikkea fiksu joukkuepelaaja. On ilo saada Topi takaisin Hongan paitaan! Edellisen kerran Korisliigassa hänet valittiin vuoden tulokkaaksi, nyt onkin mielenkiintoista nähdä mitä tuleva kausi tuo tullessaan” päävalmentaja Aapo Heinonen kommentoi Halmeen paluuta.

Topi Halme on ollut mukana monessa pelivuosiensa aikana. Ensimmäisen kerran Halme pelasi liigatasolla kaudella 2017-18 silloisen Espoo Unitedin riveissä. Sittemmin nousua divareista lähdettiin rakentamaan uudelleen Hongan nimissä. Niin divisioona B:ssä kuin A:ssa, Halme tahkosi kotiseuran paidassa kaksinumeroisia pistelukemia ottelua kohden eikä poikkeamaa tee myöskään viime kausi Munkassa (12.9 pistettä, 2.9 levypalloa, 1,9 syöttöä per peli). Nyt edessä on paluu liigaparketeille kypsempänä ja kokeneempana. Annetaan miehen itsensä kertoa tämän hetken tunnelmia.

HAASTATTELUSSA TOPI HALME

Kerro ensin vähän menneestä kaudesta naapurin puolella Torpan Pojissa?

Vuosi meni pääosin vallan mainiosti. ToPo:on oli kasattu hyvä porukka, jonka kanssa pelattiin varsin kivaa korista läpi kauden. Viime vuonna tähän aikaan tuntui siltä, että olisi oikea aika käydä edes kerran kurkkaamassa millaista koripallo on Tapiolan ulkopuolella, kuten vaikka Laajalahden toisella puolen. Siistiähän se oli sielläkin.

Honka että ToPo pelasivat tiensä finaaleihin viime kaudella ja saivat aikaan melkoisen hurmoksellisen viiden pelin finaalisarjan. Asetelma oli itsellesi varmasti melko erityinen. Katsellessa taaksepäin, millaista oli pelata niitä otteluita?

Kyllähän ne monella tapaa mieleenpainuvia pelejä olivat. Kai sitä melko harvakseltaan tapahtuu, että kun 17 vuoden jälkeen ensimmäistä kertaa pelaa muualla kuin kasvattajaseurassaan, kyseinen kasvattajaseura yllättää kaikki ja tulee vastaan viidennen pelin jatkoajalle menevissä finaaleissa. Kenties hassua kyllä, kentällä tuollaisia asioita ei käynyt mielessä juuri lainkaan. Enimmäkseen vain nautin hienosta tunnelmasta niin Kisiksellä kuin Tapiolassa.

Mitkä asiat sai nyt palaamaan Honkaan ja Korisliigaan?

Oma edellinen visiittini Korisliigassa jäi tarunhohtoisen Espoo Unitedin pikaisen nousun ja tuhon myötä harmillisen lyhyeksi. Siitä lähtien on aina epäsäännöllisin väliajoin käynyt mielessä, josko olisi aiheellista ottaa vielä uusi yritys liigatasolla. Kun mahdollisuus siihen tutussa ympäristössä, hyvältä vaikuttavassa joukkueessa niin että väikkäriäkin pystyy työstämään ohessa tupsahti yht’äkkiä eteen, siihen oli tartuttava. Hauska nähdä, onko menneen neljän kauden aikana menty eteenpäin ja kuinka paljon pystyn auttamaan joukkuetta pärjäämään.


Hongan miehet aloittavat lliigakautensa lauantaina 1.10. kotikentällä kun vieraaksi saapuu Lahti Basketball. Kausikorttimyynti on nyt käynnissä! Voit hankkia oman runkosarjakausikorttisi lippu.fi-verkkokaupasta. Yhdellä kortilla näet kahden korisliigajoukkueen kotiottelut! Tutustu kausikorttiin ja tilaa omasi TÄÄLTÄ.

Artikkelikuva: Harri Vallila