Topi Halme jatkosopimukseen Hongan kanssa: ”Kaikki otteluitamme seuranneet ymmärtävät varmasti hänen pelillisen arvonsa.”

Tapiolan Hongan miesten joukkue pelaa alkavalla kaudella I-divisioona A:ssa, pykälää mennyttä kautta korkeammalla sarjatasolla. Joukkue rakentuu vahvasti omien kasvattien ympärille, joista kokeneimpaan kastiin kuuluu tarkasta heittokädestään ja monipuolisuudestaan tunnettu Topi Halme.

24-vuotias Topi Halme on keitetty jo monessa espoolaisliemessä. Tarkkakätinen laituri ehti hakea liigakokemustakin kauden verran Tapiolan Hongan (jo kuopatun) yhteistyöseura Espoo Unitedin väreissä. Viimeiset kaksi kautta Halme on näyttänyt esimerkkiä periksiantamattomuudesta ja vastuunkannosta Hongan miesten kehitysjoukkueen tehdessä tasaisen varmaa tuhoa divari B:ssä. Nyt joukkue on noussut sarjapykälää ylemmäs ja valmistautuu uusiin haasteisiin nuorella joukkueella.

Halme kommentoi kasvattajaseurassaan jatkamista tyylilleen uskollisesti värikkäin sanakääntein.

”Hongasta löytyy itselleni paras yhdistelmä pelillistä haastetta ja mahdollisuutta elää myös muuta elämää jouhevasti. Hongan juniorityö on tunnetusti erinomaista, mutta miesten edustusjoukkueen 2010-lukua voi kuvata vaikka värikkääksi. Toivon että miesten joukkue saataisiin jossain vaiheessa vakiinnutettua hyvälle tasolle, jossa se tarjoaa niin näytönpaikkoja nuorille pelaajille kuin myös esikuvia pienemmille junioreille. Itse innostuin koriksesta toden teolla alakouluikäisenä Tapiolan urheiluhallin katsomossa Koposta, Matista, Kisneriä, Scottia ja kumppaneita Hongan paidassa seuratessa. Nykyjoukkueessa ei ole tietenkään ole noin legendaarisia pelaajia – ainakaan vielä! – mutta elefantti kuuluukin syödä pala kerrallaan.”

Kysyttäessä omasta roolistaan joukkueessa paistaa vastauksesta läpi vaatimattomuus, jota viime kauden pistekuninkaalla ja Korisliigan tulokkaaksi kaudella 2018-19 valitulla Halmeella voisi kuvitella olevan vähemmänkin.

”Näen itselleni kaavaillun pelillisen roolin aika suurena. Kummallista kyllä, taidan olla yksi meidän kokeneimmista pelaajista, jolloin itse pelaamisen ohella kuuluu luoda kannustavaa mutta toisaalta sopivan vaativaa ilmapiiriä treeneihin ja peleihin, ja ylipäätään näyttää jonkinlaista esimerkkiä. Onneksi itseltä löytyy jo hyvä määrä kokemusta varsinkin epäonnistuneista suorituksista ja jonkin verran myös niiden käsittelystä.” Tässä kohtaa mainittakoon, että heittovoimaisen laiturin tilastokeskiarvo oli viime kaudella varsin vakuuttava 19 pistettä, 6,3 levypalloa ja 2,6 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden.

Miesten päävalmentaja Aapo Heinonen iloitsee Halmeen jatkosta kuvaillen pelaajaansa vähemmän vaatimattomin adjektiivein ja tietäen että ottajia olisi ollut muuallakin.

”Topin jatkosopimus on erittäin hyvä uutinen joukkueelle. Kaikki jotka ovat otteluitamme muutaman edellisen kauden aikana nähneet, todennäköisesti ymmärtävät hänen pelillisen arvonsa. Samalla hän tuo erinomaisen esimerkin nuorille pelaajille harjoituksiin työmoraalinsa ja asenteensa puolesta. Topi on ahkerasti harjoittelemalla kehittynyt joka kaudella yhä paremmaksi pelaajaksi. Onkin äärimmäisen mielenkiintoista nähdä, mitä hän pystyy alkavalla kaudella divisioona A:ssa näyttämään.”

Miltä pelaajan silmissä näyttää divisioona A:n asettamat haasteet?

”Divari A:ssa joukkueet on tietysti kaikilla tavoin parempia, mutta varmaan erityisesti isompia ja kokeneempia. Meillä on sen verran paljon nuoria pelaajia joukkueessa, että jonkin verran kasvukipuja lienee luvassa liittyen etenkin aikuisten pelien nopeuteen ja kovuuteen sekä siihen, kuinka hetken herpaantumisella on pahemmat seuraukset kuin aiemmin. Toisaalta ne ovat asioita jotka oppii ainoastaan kokemalla, eli ollaan varmasti oikeassa paikassa.”

Hongan miesten kausi käynnistyy kuukauden päästä 16.10. kotiottelulla Tapiolassa jolloin vieraaksi saapuu Raiders Järvenpäästä. Kausikorttikampanja on käynnissä TÄÄLLÄ. Samalla kausikortilla pääset seuraamaan kaikki Hongan miesten I-divisioona A:n ja naisten Korisliigan runkosarjan kotimatsit.