Toinen finaali Lahdelle kahden jatkoajan trillerissä

Tapiolan Honka ja Lahti Basketball pelasivat viime torstaina erittäin kuuman miesten I-divisioona B:n avausfinaalin, jonka Lahti vei nimiinsä. Sunnuntaina Lahdessa molemmat joukkueet keskittyivät itse peliin ja tarjosivat kannattajille huikean kahden jatkoajan trillerin. Honkalaisittain valitettavasti voittajaksi selviytyi jälleen Lahti Basketball, joka johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 2-0. Kolmas ottelu pelataan keskiviikkona Tapiolassa.

Jouko Järvinen

Jokke Järvinen pelasi uskomattoman hienon pelin sunnuntaina. Kuva: Sonja Herrala.

Honka lähti sunnuntain otteluun pahasti vajaamiehisenä, sillä jo ensimmäisestä ottelusta sivussa olleen Viljami Vanjoen lisäksi sairastuvalla olivat ensimmäisessä ottelussa kolhuja saaneet Toni Svärd ja Panu Vertio. Hongan takakentällä Jouko Järvinen, Topi Halme ja Anselmi Vanjoki saivat paljon vastuuta kantaakseen. Etenkin kokeneet Järvinen ja Vanjoki vastasivat huutoon, mutta koko vajaamiehinen Hongan joukkue taisteli upeasti koko 50 minuutin ajan.

Ottelu eteni tasaisena lähes koko ajan. Kolmannen jakson loppupuolella Lahti karkasi Ville Karvosen kahdeksalla peräkkäisellä pisteellä pienelle karkumatkalle ja johti seitsemällä pisteellä vielä neljännen jakson lopulla. Anselmi Vanjoen kahdella kolmosella ja vapaaheitoilla Honka nousi kuitenkin kahden pisteen johtoon 45 sekuntia ennen loppua. Deonta Stocks heitti kaaren takaa kotijoukkueen pisteen johtoon 18 sekuntia ennen loppua. Seuranneessa Hongan hyökkäyksessä Vesa Mäkäläinen torjui Järvisen heiton, mutta hyökkäyslevypalloon ehti Lasse Gummerus, jota Mäkäläinen joutui rikkomaan. Gummerus upotti toisen vapaaheitoistaan ja niin mentiin jatkoajalle.

Ensimmäisellä jatkoajalla Honka hallitsi peliä ja johti Järvisen koreilla neljällä pisteellä. Deonta Stocks heitti kuitenkin jälleen kaaren takaa kotijoukkueen pisteen johtoon, tällä kertaa kellossa 6 sekuntia. Hongan aikalisän jälkeen Ilkka Sirolaa rikottiin ja mies pääsi vapaaheittoviivalle. Ensimmäinen ohi, mutta toinen sisään ja ottelu toiselle jatkoajalle. Lahden Suurhalliin saapuneet katsojat saivat korista koko rahalla ja sykkeet kattoon uudelleen ja uudelleen.

Anselmi Vanjoki

Anselmi Vanjoki oli Järvisen ohella Hongan avainpelaaja. Kuva: Sonja Herrala.

Toistakin jatkoaikaa hallitsi hienokseltaan Honka. Lasse Gummeruksen illan ensimmäinen kolmonen vei vierasjoukkueen jo 77-83. Ottelun ratkaisijaksi nousi Stocks, joka upotti jälleen kerran kolmosen säkkiin ja kruunasi illan kahdella onnistuneella vapaaheitolla 25 sekuntia ennen loppua, joilla Lahti nousi 85-84 johtoon. Vanjoki ja Järvinen pääsivät vielä yrittämään, mutta eivät enää onnistuneet viemään Honkaa voittoon.

Hongan illan sankarit olivat huikean pelin pelanneet Jouko Järvinen (29/12/9 syöttöä) ja Anselmi Vanjoki (24/9). Järvisen +/- tilasto (+13) oli kentän korkein.

Lahti Basketballin sankariksi nousi ensimmäisellä puoliajalla Hongan pihdeissä hyvin pysynyt Stocks, joka heitti lopulta 37 pistettä, repi 10 levypalloa, jakoi 5 syöttöä ja napsi 5 riistoa. Vesa Mäkäläinen jatkoi vakuuttavia otteita tilastoilla 16/18/4 syöttöä.

Ottelusarja jatkuu Tapiolassa keskiviikkona klo 18:30. I-divisioonan mestaruus ratkeaa kolmella voitolla, joten ottelusarja on katkolla Lahdelle. Kaikki Hongan fanit keskiviikkona paikalle, valkoista ja/tai vihreää päälle ja meteliä mökkiin! Loistavan kauden pelannut Honka tarvitsee kotiyleisön tuen, jotta kausi jatkuu keskiviikon jälkeenkin.