Toiminnanjohtajan kirje seuran tilanteesta ja toiminnasta poikkeusoloissa

Hei honkalaiset ja honkalaisten ystävät,

Koronavirus on mullistanut päivittäisen elämämme ja valtioneuvosto on todennut Suomen olevan poikkeusoloissa. Myös Tapiolan Honka on ryhtynyt poikkeuksellisiin toimenpiteisiin turvatakseen seuran ja Honkahallin olemassaolon.

Viime viikon torstaina ilmoitimme seuran keskeyttävän harjoitustoimintansa 22.3.2020 saakka. Suomen hallituksen maanantaina 16.3 käyttöönottamat poikkeustoimet edellyttävät harjoitustoiminnan keskeytyksen jatkamista ainakin 13.4.2020 saakka.

Harjoitustoiminnan rytmitykseen muutoksia

Harjoitustoiminnan keskeytyksen vuoksi Tapiolan Honka on päättänyt muuttaa seuran harjoitustoiminnan rytmitystä ja on aikaistanut vuotuista ns. ylimenokautta ja omatoimijaksoon siirtymistä. Seuran kaikki joukkueet aloittivat tavallisesti toukokuulle tai kesäkuukausille ajoittuvan ylimenokauden jo 16.3 ja se kestää ainakin 13.4.2020 saakka.

Tänä aikana valmentajat tekevät jokaiselle seuran joukkueelle normaalin ylimenokauden mukaisesti harjoitusohjelmat sekä ohjeistavat lepoon, palautumiseen, kuntoutukseen ja pelaajien omatoimiseen osaamisen kehittämiseen.

Harjoitustoiminnan rytmityksen muuttamiseen liittyy myös harjoitustoiminnan jatkuminen ohjattuna joukkueharjoitteluna kesäkuun loppuun saakka. Samalla kesätaukoa lyhennetään niin, että ohjattu harjoitustoiminta aloitetaan jo elokuun alussa. Edellytyksenä näille toimille on tietenkin, että poikkeustila on kesäkuussa purettu ja tilanne on muutenkin normalisoitunut.

Keskeytyksen vaikutukset Tapiolan Hongan ja Honkahallin toimintaan

Tapiolan Honka ja Honkahalli ovat merkittäviä työllistäjiä. Työnantajavelvoitteet koskevat päätoimisessa työsuhteessa olevia 17 henkilöä ja osa-aikaisissa työsuhteissa olevia noin 80 henkilöä.

Tapiolan Honka ry omistaa Kiinteistö Oy Honkahallin koko osakekannan (100%). Honkahallin ylläpitokulut ovat pääosin vakiot kuten lähtökohtaisesti myös hallin rakentamisen mahdollistaneen pankkilainan maksuerät ja korkojen kulut.

Kevään aluefinaalien peruuntuminen, kahden koululaisturnauksen peruuntuminen, junioreiden ja aikuisten edustusjoukkueiden pudotuspelien peruuntuminen sekä muiden sarjojen pelien peruuntumiset aiheuttavat Honkahallille merkittäviä salivuoromaksujen ja kahvilatuottojen menetyksiä.

Lisäksi tulevat ulkopuolisten käyttäjien kuten työväenopiston ja aikuisjoukkueiden harjoitusvuorojen peruuntuminen sekä kaikkein merkittävimpänä Tapiolan Hongan juniorijoukkueiden harjoitusvuorojen peruuntuminen.

Näiden peruutusten aiheuttama kokonaistappio Honkahallille on suuruusluokaltaan 150 000 euroa.

Honkahallin toiminnan jatkumisen varmistaminen vaatii päättäväisiä toimia. Kiinteistö Oy Honkahallin hallitus on neuvotellut hallin rakentamiseen liittyvän pankkilainan maksuerien keskeytyksestä ja tehnyt monia ylläpitokustannuksiin liittyviä säästötoimia. Lisäksi on päätetty aloittaa yt-neuvottelut Honkahallin henkilökunnan osalta.

Tapiolan Honka pyrkii luonnollisesti kaikin keinoin minimoimaan kustannuksensa. Honkahallin talous ei kuitenkaan kestä Hongan harjoitusvuorotuottojen menetystä, joten Hongan hallitus on päättänyt jatkaa käyttövuoromaksujen suorittamista Honkahallille harjoitusten peruuntumisesta huolimatta. Myös Tapiolan Honka ry aloittaa henkilöstöönsä kohdistuvat yt-neuvottelut.

Kausimaksut

Kausimaksujen rytmitystä muutettiin kaudelle 2019-20. Kausimaksujen määrään ei tehty olennaisia muutoksia, mutta maksuaikataulusta tehtiin tasaisempi ja ennakoitavampi. Uudessakaan maksuaikataulussa kausimaksujen kuukausierät eivät vastaa ao. kuukauden harjoitus- tai ottelutapahtumia, vaan kausimaksut on kaavamaisesti jaettu eri kuukausille. Tästä johtuu, että kausimaksut laskutetaan täysimääräisinä kilpailutoiminnan päättymisestä ja toiminnan uudesta rytmityksestä huolimatta.

Ymmärrämme, että perheissä voi koronaviruksen aiheuttamien muutosten takia olla taloudellisesti vaikeaa, ja pyrimme parhaan kykymme mukaan tarvittaessa järjestämään kausimaksuille lisämaksuaikaa tai myöntämään huojennusta.

Haluatko tukea omaa seuraasi ja Honkahallia?

Hongan valmentajat ja toimisto kokoontuivat tiistaina, ja henkilöstölle ilmoitettiin yt-neuvotteluiden aloittamisesta. Huolimatta ikävästä aiheesta ja hankalasta tilanteesta, kaikki olivat positiivisella mielellä ja valmiita oman seuran ja seuran kodin, Honkahallin, tukemiseen. Tapaamisessa syntyi uusia ajatuksia kulujen leikkaamisesta ja lisätulojen hankkimisesta. Kiitän suuresti Hongan ihania valmentajia, hallin vahtimestareita ja muita toimistotyöntekijöitä loistavasta asenteesta ja taistelutahdosta vakavan tilanteen selättämisessä!

Kaikki honkalaiset voivat omalta osaltaan olla mukana auttamassa.  Seuran kannatusjäsenmaksu on 500 euroa ja nyt, jos koskaan on todella tarvetta kannatukselle!

Kannatusjäsenmaksusta sekä mahdollisuudesta ostaa jo nyt ensi kauden kausikortti edustusjoukkueiden peleihin löytyy lisäinfoa tästä linkistä: http://www.tapiolanhonka.fi/honkasydan/

Toivomme jäseniltämme ymmärrystä tässä erittäin poikkeavassa ja myös Tapiolan Hongalle hyvin vaikeassa tilanteessa.

Hongan arvoja ovat vastuullisuus, sinnikkyys ja toisten kunnioittaminen. Näiden mukaan toimimalla selviämme tästäkin tilanteesta.

Ystävällisin terveisin,
Anne Eklund
Toiminnanjohtaja
Tapiolan Honka ry