Tehotakamies Kiana Johnson tahdittaa Hongan naisten hyökkäystä alkavalla kaudella

Kiana Johnson on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Tapiolan Hongan kanssa. Tehokas ja monipuolinen Johnson pelasi naisten Korisliigaa kauden 2016-17 Forssan Alussa ja nyt 24-vuotiaan pelinrakentajan ura jatkuu Espoossa.

Erityisesti tarkkana heittäjänä tunnetulla Kiana Johnsonilla on takanaan tehokas kausi Forssassa. 171-senttinen Johnson pussitti palloa peräti 18,6 keskiarvolla läpi kauden. Monipuolisesta pelaajasta löytyy myös tahtoa ja voimaa niin puolustuspäähän kuin levypallokamppailuihinkin. Levypalloja nainen haki 5,7 keskiarvolla ja syötti koriin johtaneita syöttöjä keskimäärin kuudesti ottelua kohden. Johnson haluaakin olla se pelaaja, joka luo joukkueensa pelaajille hyviä korintekopaikkoja.

”Olen pelannut koripalloa 7-vuotiaasta. Tulen suuresta perheestä ja seitsemän sisaruksen kanssa olen oppinut joukkuepelaamisesta paljon jo pienestä pitäen. Virgiassa yliopistossa, minusta tuli oikeasti koripalloilija” Johnson avaa taustojaan.

”Viime kausi Forssassa oli ensimmäinen kauteni ulkomailla ja pelillisesti se oli hyvä kausi, vaikka emme päässeet niin pitkälle kuin tavoite oli. Suomi on hyvä paikka pelata ja Espooseen tulin mielelläni, täällä on hyvät olosuhteet pelata tavoitteellisesti ja kehittyä lisää.”

”Ajattelen, että kun joukkue on tyytyväinen se pelaa hyvin. Haluan olla sellainen pelaaja, joka auttaa joukkuetta saamaan kentällä kaiken irti ja nauttii pelaamisesta yhdessä. Tiedän, että minut tunnetaan heittäjänä, mutta haluan että tulevalla kaudella minut tunnistetaan myös hyvänä syöttäjänä. Haluan olla se pelaaja, joka auttaa rakentamaan muille joukkueessa hyviä korintekopaikkoja” nainen suunnittelee. ”Viime kausi Alun kanssa päättyi hieman lyhyeen ja olen valmis tekemään paljon töitä sen eteen, että pääsemme Hongan kanssa tällä kaudella tavoittelemaan paikkaa kamppailuun Suomen mestaruudesta.”

Tapiolan Hongan joukkueeseen sopimuksen ovat nyt tehneet, menneiltä kausilta tutut: Saara Sandell sekä äitiyslomalta pelikentille palaava Heta Korpivaara. Kaisa Kuismalle alkava kausi on ensimmäinen honkalaisena, mutta toinen Espoossa. Maajoukkuepelaaja Roosa Lehtoranta pukee Hongan paidan päälleen ensimmäistä kertaa. WU20 maajoukkueen Kia Vaalavirta jatkaa kasvattajaseurassaan, samoin nuoret honkalaiskasvatit Pipsa Kahlos ja Jemina Airaksinen. Toinen amerikkalaisvahvistus on myös matkalla Espooseen, julkaisu-uutinen luvassa pian!

Naisten Korisliigan kotiottelut kaudella 2017-18 pelataan Tapiolan urheiluhallilla ja sarja käynnistyy lokakuussa. Joukkueelle etsitään aktiivisesti yhteistyökumppaneita. Ota meihin rohkeasti yhteyttä, kerromme mieluusti mitä kaikkea kumppanuus naisten edustusjoukkueen kanssa voi olla.

Lisätiedot naisten joukkueesta ja yhteistyösopimukset:
Sonja Herrala
Yhteisömanageri
Tapiolan Honka
sonja.herrala@tapiolanhonka.fi
045-1751475