Tapiolan Honka vähensi lämmityksen hiilidioksidipäästöjä koripallojoukkueellisen verran

Tapiolan Hongassa käynnistyi keväällä 2020 Hiilineutraali Honka -hanke, jonka tavoitteena on tehdä espoolaisesta koripalloseurasta entistäkin parempi. Yksi Hongan arvoista on vastuullisuus, ja mukaan hankkeeseen on kutsuttu toimijoita eri aloilta. Hankkeen painopiste on ekologisessa kestävyydessä ja seuran toiminnan ilmastopäästöjen vähentämisessä, mutta hanke toteuttaa kestävän kehityksen kaikkia ulottuvuuksia. Uusin teeman mukainen valinta on seuran oman Honkahallin lämmityksen vaihtaminen Fortumin ekologiseen kaukolämpöön.

”Honkahalli lämpeää nyt Fortumin uusiutuvalla EkoPlus -kaukolämmöllä. Sen ansiosta lämmityksestä aiheutuvat päästöt vähenevät vuodessa noin 120 000 kilogrammaa, mikä vastaa 12 keskivertosuomalaisen hiilijalanjälkeä. Vähensimme hiilidioksidipäästöjä siis kokonaisen korisjengin verran” konkretisoi Honkahallin hallituksen jäsen Mika Numminen.

”Honkahallin rakentamisvaiheessa tehtiin jo energiatehokkaita ratkaisuja ja vuosien varrella energiatehokkuutta on edelleen parannettu. Hiilineutraali Honka -hankkeen myötä halusimme varmistaa Honkahallin olevan Suomen vastuullisin liikuntapaikka ja tällä lämmitysvalinnalla pääsimme jälleen ison harppauksen eteenpäin” Numminen jatkaa.

Fortum EkoPlus -kaukolämpö tuotetaan pääasiassa uusiutuvilla biopolttoaineilla. EkoPlus -kaukolämpönä myydyn ja tuotetun ekologisen energian määrä ja alkuperä varmennetaan vuosittain puolueettomasti ulkopuolisen tilintarkastajan avulla.

Fortumin kehityspäällikkö Risto Larmio iloitsee espoolaisen yhteistyön laajentumisesta urheilukentille. ”Ympäristöajattelu on joukkuelaji, jossa tarvitaan jokaisen osuutta. Espoo Clean Heat -hankkeessa Fortum ja Espoon kaupunki ovat sitoutuneet hiilineutraaliin kaukolämmön tuotantoon Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen kaukolämpöverkossa 2020-luvun aikana. Fortum EkoPlus -valinta auttaa Tapiolan Honkaa saavuttamaan omat ympäristötavoitteet ja on myös osaltaan vauhdittamassa muutosta kohti uusiutuvan energian laajempaa käyttöä.”

Lisää Fortum EkoPlus -kaukolämmöstä TÄÄLTÄ.

Tiedustelut:

Mika Numminen, Tapiolan Honka
mika.numminen@tapiolanhonka.fi
050 332 4532

Risto Larmio, Fortum
risto.larmio@fortum.com
040 673 4721

Talvella honkalaisjuniorit näyttivät, että tilanteen niin vaatiessa koris onnistuu vaikka ulkona pakkasessa ja hyvällä tekemisen meiningillä. Ensi talvena saadaan varmasti jälleen nauttia lämpimistä sisätiloista Honkahallilla.