Tapiolan Honka: Ohjeistus harjoitteluun 31.8.2020 alkaen

Maanantaista 31.8. alkaen Tapiolan Hongan joukkueiden tapahtumissa noudatetaan alla olevia ohjeita. Koronatilanne pyritään toiminnassa huomioimaan mahdollisimman hyvin. Eri ryhmien välisiä kohtaamisia pyritään vähentämään ja hygieniasta huolehditaan.

YLEISTÄ

Kaikki osallistujat osallistuvat tapahtumiin omalla vastuullaan. Joukkueen harjoituksissa ja peleissä syntyy kontaktitilanteita, joka on hyvä muistaa, kun tekee päätöksiä osallistumisesta. Kenenkään ei tule kokea painetta osallistua tapahtumiin.

Joukkueen tapahtumiin ei saa osallistua, mikäli on pieniäkään sairauden oireita.

Jokaisella harjoitukseen osallistuvalla on oma juomapullo. Suosittelemme kaikille honkalaisille Hongan harjoitusasun hankkimista, jonka saa käännettyä sekä vihreäksi että valkoiseksi.

Jos treeniliivejä käytetään, ne ovat harjoituksen ajan henkilökohtaiset ja pestään jokaisen harjoituksen jälkeen. Valmentajat vievät käytetyt liivit harjoituksen jälkeen Honkahallin siivouskomeroon pestäväksi.

HONKAHALLI

Yleistä Honkahallilla harjoitteluun

Suosittelemme, että halliin saapuvat vain pelaajat, valmentajat sekä tarvittaessa joukkueiden muut toimihenkilöt.

Jos lapset tarvitsevat apua esimerkiksi kengännauhojen kanssa, yksi saattaja per lapsi riittää. Suosittelemme tällöin saattajille kasvomaskin käyttöä. Vanhemmat eivät jää seuraamaan harjoituksia. Mikäli vanhemman on jäätävä seuraamaan harjoituksia (pienimpien lasten ryhmät), suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Lisäksi tulee huolehtia käsihygieniasta ja riittävän etäisyyden pitämisestä (2m) muihin.

Junioreiden heittelyvuoroilla suositus on, että lapset tulevat ilman vanhempia. Pienimpien lasten kanssa yksi aikuinen voi olla mukana.

Saapuminen tapahtumaan

Sisäänkäynti Honkahallille riippuu siitä, millä kentällä harjoituksesi ovat. Selvitä tämä ennen harjoituksiin saapumista.

Honkahalli 1 & 2: Sisäänkäynti pääovesta

 • Saapuminen mahdollisimman lähellä vuoron alkua (n. 5 min), varusteet puettuna päälle (pois lukien sisäkengät), juomapullot täytettynä
 • Sisäänkäynti pääovesta, kengät kenkätelineisiin, desinfioi/pese kädet
 • Pukuhuoneissa koriskengät jalkaan ja odotus siihen asti, että oma vuoro alkaa
  • Kentällä 1 käytössä pukuhuoneet 1 ja 2 (joukkue voi jakautua näihin)
  • Kentällä 2 käytössä pukuhuoneet 3 ja 4 (joukkue voi jakautua näihin)
 • Kun edellinen ryhmä on lopettanut tapahtuman ja siirtynyt kentältä pois, voi seuraava ryhmä mennä saliin. Oman tapahtuman alkamista EI mennä odottamaan kentän reunalle.
 • Mitään varusteita EI jätetä pukuhuoneisiin

Honkahalli 3: Sisäänkäynti hallin eteläpäädyn liikuntatilan puoleisesta ovesta

 • Saapuminen mahdollisimman lähellä vuoron alkua (n. 5 min), varusteet puettuna päälle (pois lukien sisäkengät), juomapullot täytettynä
 • Sisäänkäynti hallin eteläpäädyn liikuntatilan puoleisesta ovesta, kengät kenkätelineisiin, desinfioi/pese kädet
 • Pukuhuoneissa koriskengät jalkaan ja odotus siihen asti, että oma vuoro alkaa
  • Käytössä pukuhuoneet 5 ja 6
 • Kun edellinen ryhmä on lopettanut tapahtuman ja siirtynyt kentältä pois, voi seuraava ryhmä mennä saliin. Oman vuoron alkamista EI mennä odottamaan kentän reunalle.
 • Mitään varusteita EI jätetä pukuhuoneisiin

Tapahtuman jälkeen

 • Jokaisen ryhmän tulee lopettaa tapahtuma viimeistään kalenteriin merkittynä aikana. Suosittelemme, että joukkueet lopettavat 2-3 minuuttia aikaisemmin.
 • Pallot, pullot ja reput kerätään nopeasti ja poistutaan alla olevien ohjeiden mukaan:
  • Juoksusuora & kenttä 1: Poistuminen juoksusuoran ovesta kahvion kautta ulos
  • Kenttä 2: Poistuminen 1&2 kenttien välisestä ovesta käytävään ja siitä ulos
  • Kenttä 3: Poistuminen kentän päädystä käytävään ja siitä ulos

Harjoitusten jälkeen ei mennä takaisin pukuhuoneisiin, suihkussa käydään kotona (pois lukien aamuharjoitukset, joiden jälkeen suihkuja saa käyttää).

Hallilla tapahtuu siirtymisiä kentiltä oheisharjoittelupaikoille ja toisin päin. Valmentajat huolehtivat parhaansa mukaan, että käytävillä ei synny isoja ruuhkia.

Pelit Honkahallilla

Honkahallilla pelataan etenkin viikonloppuisin paljon pelejä. Otteluiden osalta noudatetaan toistaiseksi samoja ohjeistuksia mm. sisäänkäyntien osalta kuin yllä. Joukkueet eivät säilytä varusteitaan pukuhuoneissa eivätkä myöskään poistu salista pukuhuoneiden kautta. Lämmittelyt suoritetaan ulkona siihen saakka, kunnes ottelulle varattu salivuoro alkaa ja/tai edellisen ottelun joukkueet ovat poistuneet salista. Ottelun jälkeiset palaverit pidetään ulkona. Valtakunnallisten sarjojen peleissä vierasjoukkueet voivat käyttää pukuhuonetta suihkussa käymiseen, mutta vasta sitten, kun seuraavat joukkueet ovat siirtyneet kentälle.

Katsojasuositus on yksi katsoja per pelaaja. Katsomossa tulee huomioida turvavälit. Sisään kentälle/katsomoon voi siirtyä, kun edellisen ottelun katsojat ovat poistuneet.

Joukkueenjohtajat lähettävät ohjeet Honkahallilla toimimiseen omien sarjojensa joukkueiden yhteyshenkilöille.

KOULUT JA LIIKUNTAHALLIT

 • Suosittelemme, että sisään kouluun saapuvat vain pelaajat, valmentajat sekä tarvittaessa joukkueiden muut toimihenkilöt.
 • Mikäli lapset tarvitsevat apua esimerkiksi kengännauhojen kanssa, yksi saattaja per lapsi riittää. Suosittelemme tällöin saattajille kasvomaskin käyttöä. Vanhemmat eivät kuitenkaan jää seuraamaan harjoituksia. Mikäli vanhemman on syystä tai toisesta jäätävä seuraamaan harjoituksia (nuorimpien ryhmät), suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Lisäksi tulee huolehtia käsihygieniasta ja riittävän etäisyyden pitämisestä (2m) muihin.
 • Saapuminen mahdollisimman lähellä vuoron alkua (n. 5 min), varusteet puettuna päälle (pois lukien sisäkengät), juomapullot täytettynä
 • Pyritään välttämään saman pukuhuoneen käyttämistä edellisen harjoitusryhmän kanssa
 • Suosittelemme, että varusteita ei harjoituksen aikana säilytetä pukuhuoneessa
 • Suosittelemme, että jokaisella pelaajalla on oma käsidesi mukana ja että kädet pestään tai desinfioidaan ennen harjoituksen alkua

MUITA OHJEITA JA HUOMIOITA

Hongan joukkueet eivät matkusta toistaiseksi ulkomaille pelaamaan.

Hongan kahvio ei toistaiseksi ole arkisin avoinna. Viikonloppuisin kahvio palvelee, mikäli hallilla on pelejä.

Kaikki yllä mainitut suositukset ja ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi ja niitä tarkennetaan tilanteen mukaan.

Suositusten noudattaminen ja muiden huomioiminen on kaikkien kävijöiden yhteinen asia. Näin Honkahalli pidetään jatkossakin turvallisena paikkana.

Kiitos, kun huolehdit hyvästä hygieniasta ja ohjeistusten noudattamisesta vieraillessasi Honkahallilla!